Ухвала
від 11.07.2014 по справі п/811/217/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

11 липня 2014 року справа № П/811/217/14

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Жук Р.В., ознайомившись із позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовомПриватного підприємства «Спецзовнішкомплект» До Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Провизнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень від 10.01.2014 року №0000042201, №0000012201 та №0000022201, - В С Т А Н О В И В :

Приватне підприємство «Спецзовнішкомплект» звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень від 10.01.2014 року №0000042201, №0000012201 та №0000022201.

Підставою для прийняття оскаржуваних податкових повідомлень - рішень є, як на думку податкового органу, нікчемність правочинів, зокрема з ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» (код ЄДРПОУ 33338974) щодо поставки товару.

У ході судового розгляду справи виникла необхідність у перевірці обставин здійснення господарських операцій позивача з ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» на підставі яких підприємством були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, а саме рух активів у процесі здійснення господарської операції.

Разом з тим, враховуючи, що місцезнаходження ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» та місце проживання його керівника ОСОБА_1 (на момент виникнення правовідносин) зареєстроване у місті Дніпропетровськ, тобто за межами територіальної підсудності Кіровоградського окружного адміністративного суду, виникають труднощі у прибутті в судове засідання ОСОБА_1 для його допиту як свідка.

Згідно з частиною першою статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Частиною першою статті 65 КАС України визначено, що як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

Частинами четвертою та п'ятою статті 11 КАС України встановлено обов'язок суду у вжитті передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до частини другої статті 78 КАС України за дорученням суду, що розглядає справу, свідок, який не може з поважних причин прибути в судове засідання і проживає (перебуває) за межами територіальної підсудності адміністративного суду, що розглядає справу, допитується суддею адміністративного суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Виходячи з положень вищезазначеної статті суд звертає увагу на те, що допит свідка за місцем проживання (перебування) означає його допит у приміщенні адміністративного суду (місцевого загального суду чи окружного адміністративного суду), у межах територіальної підсудності якої проживає чи перебуває свідок.

За приписами частини першої статті 115 КАС України суд, який розглядає справу, у разі потреби збирання доказів за межами своєї територіальної підсудності доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

З огляду на викладене, з метою з'ясування обставин, які мають значення для правильного вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність допиту керівника ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» ОСОБА_1 в якості свідка, доручивши проведення цієї процесуальної дії Дніпропетровському окружному адміністративному суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Керуючись статтями 78, 115, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Доручити Дніпропетровському окружному адміністративному суду провести процесуальні дії, а саме допитати свідка - директора ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» (м. Дніпропетровськ, Запорізьке Шосе 48/82) ОСОБА_1 з наступних питань:

1)Чи займався ОСОБА_1 господарською діяльністю від імені та в інтересах ТОВ «Індустріал-Резинотехніка»?

2)Чи перебував ОСОБА_1 на посаді директора ТОВ «Індустріал-Резинотехніка»? Якщо так, то в який період?

3)Чи укладав ОСОБА_1, як директор ТОВ «Індустріал-Резинотехніка», угоди з ПП «Спецзовнішкомплект» щодо поставки товару?

4)Чи мало місце фактичне виконання вищевказаних угод у 2012 році?, якщо так, з'ясувати:

- дати укладання договорів (угод), їх предмет, кількість, якість та асортимент товару, його ціну, порядок оплати товару, умови поставки товару транспортом;

- які фактичні дії були здійснені по виконанню таких угод та в чому вони полягали;

- які особи були задіяні під час їх виконання із кожної сторін угоди (ПІБ/найменування, адреси місцезнаходження або проживання),

- обставини доставки (перевезення, переміщення названого товару від продавця до покупця, вид та інші детальні характеристики транспорту, за допомогою якого здійснювалась доставка товару, найменування перевізника, найменування водія, їх місцезнаходження (місце проживання), пункти (адреси) завантаження та пункти розвантаження (доставки) товару); які товаросупровідні документи складалися при цьому та підписувалися ОСОБА_1;

- обставини щодо походження товару (найменування, адреса виробника, або особи, у якої попередньо товар був придбаний) ТОВ «Індустріал-Резинотехніка»;

5)Чи відображалися ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» вище вказані господарські операції в податковій звітності в періоді здійснення таких операцій ?

6)Чи мало місце отримання ТОВ «Індустріал-Резинотехніка», ОСОБА_1 коштів від ПП «Спецзовнішкомплект», якщо так - яким чином та у якому розмірі?

7)Чи надавав ОСОБА_1, як директор ТОВ «Індустріал-Резинотехніка», доручення на ведення господарської діяльності від імені ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» іншим особам? Якщо так, то кому (ПІБ/найменування, адреси проживання або місцезнаходження)?

8)Чи підписував ОСОБА_1 від імені ТОВ «Індустріал-Резинотехніка»:

- договір поставки №9-05/03/12 від 05.03.2012 року.;

- видаткову накладну №РН-0000001 від 13.03.2012 року;

- податкову накладну №1 від 06.03.2012 року.

9)Чи стоїть підпис ОСОБА_1 на вище перелічених документах (належним чином завірені копії яких надаються для пред'явлення для огляду в судовому засіданні ОСОБА_1)?

2.Витребувати у директора ТОВ «Індустріал-Резинотехніка» ОСОБА_1 належним чином засвідчені копії первинних бухгалтерських документів по виконанню договору поставки №9-05/03/12 від 05.03.2012 року.

3.Після виконання судового доручення зібрані докази надіслати до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

4.Копію ухвали надіслати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя

Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. Жук

Дата ухвалення рішення11.07.2014
Оприлюднено25.09.2014
Номер документу40576310
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/217/14

Постанова від 15.06.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 19.11.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 19.02.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 09.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 09.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 24.01.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні