Ухвала
від 11.09.2014 по справі 806/2978/14
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 вересня 2014 року Житомир Справа № 806/2978/14

Категорія 9.4.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Романченка Є.Ю.,

за участі секретаря - Длугаш О.В.,

представника відповідача та прокурора,

розглянувши у відкритому судовому засідання в м. Житомирі адміністративну справу за позовом закритого акціонерного товариства "Автобаза №6" до Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, з участі Прокуратури м. Житомира, про скасування постанов та розпоряджень від 11 грудня 2013 року,

в с т а н о в и в :

Закрите акціонерне товариство "Автобаза №6" звернулося до суду з вказаним позовом, у якому просило винести рішення, яким скасувати постанови та розпорядження у зв'язку з відсутністю складу правопорушення, так як на підприємстві триває судовий процес.

У засіданні суду представник відповідача просила позовну заяву залишити без розгляду, оскільки позов подано неуповноваженим представником Товариства.

Прокурор заявлене клопотання підтримав і просив позов залишити без розгляду.

До суду прибув ОСОБА_1, який пояснив, що він фактично керує на даний час Товариством, проте офіційних повноважень не має.

Ознайомившись із матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Поданий до суду адміністративний позов закритого акціонерного товариства "Автобаза № 6" до Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про скасування постанов про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів від 11.12.2013 року № 3403-ЦД-Е, № 3404-ЦД-3-Е, № 3405-ЦД-3-Е, розпоряджень про усунення порушень законодавства про цінні папери від 11.12.2013 року № 3464-ЦД-3-Е, № 3465-ЦД-3-Е, № 3466-ЦД-3-Е підписано в.о. директора ЗАТ "Автобаза № 6" ОСОБА_1.

Згідно із частиною 7 статті 56 КАС України, законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють. Засвідчені підписом судді копії цих документів приєднуються до справи (ч. 2 ст. 58 КАС України).

У відповідності до частини 3 статті 58 КАС України, довіреності від імені органу, підприємства, установи, організації видаються за підписом керівника або іншої уповноваженої на те законом, положенням, статутом особи і засвідчуються печаткою цього органу, підприємства, установи, організації.

ОСОБА_1 доказів, які б підтверджували його повноваження як виконуючого обов'язки директора закритого акціонерного товариства "Автобаза №6", його статус і повноваження підписувати позовну заяву суду надано не було.

Судом встановлено, що за ідентифікаційним кодом юридичної особи - 13551121 зареєстровано приватне акціонерне товариство "Автобаза № 6", керівником якого є Талько Олександр Миколайович. Вказане підтверджено спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 10.09.2014 року.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 не мав повноважень на звернення до суду з даним позовом від закритого акціонерного товариства "Автобаза №6" та представляти інтереси Товариства у суді.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 155 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

З огляду на викладене, клопотання представника відповідача є обґрунтованим, а позовна заява закритого акціонерного товариства "Автобаза №6" до Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про скасування постанов та розпоряджень від 11.12.2013 року підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 155, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

Позовну заяву закритого акціонерного товариства "Автобаза №6" до Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про скасування постанов та розпоряджень від 11 грудня 2013 року залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Є.Ю. Романченко

Дата ухвалення рішення11.09.2014
Оприлюднено26.09.2014
Номер документу40582313
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанов та розпоряджень від 11 грудня 2013 року

Судовий реєстр по справі —806/2978/14

Ухвала від 11.09.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 27.08.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні