Постанова
від 17.09.2014 по справі 5023/5517/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"17" вересня 2014 р. Справа № 5023/5517/12

вх. № 5517/12

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Представника ліквідатора - Прищепа Є.С., довіреністю від 16.01.2014 року

Представника ХОВ ФСС з ТВП - Ісмайлова Т.О., довіреність від 29.01.13р.

По справі за заявою УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова

до ПВП "В-Стиль", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 01 липня 2014 року розгляд справи відкладено 01 липня 2014 року; з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження усіх матеріалів та обставин справи.

В судовому засіданні ліквідатор - представник УПФУ довів суду звіт про виконану роботу по ліквідації банкрута, просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс, провадження у справі припинити, а також підтримав клопотання про закриття рахунків банкрута в банківських установах, пояснивши, що на рахунках грошові кошти відсутні.

Присутній у засіданні суду представник кредитора проти затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі не заперечував.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення учасників процесу, судом встановлено наступне.

Постановою господарського суду Харківської області від 06 березня 2013 року ПВП "В-Стиль", м. Харків визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено ініціюючого кредитора - УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова, якого зобов'язано виконати ліквідаційну процедуру, докази надати суду.

На виконання постанови господарського суду ліквідатором в газеті "Прем'єр" розміщене оголошення про визнання боржника - ПВП "В-Стиль" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

З метою виявлення кредиторської заборгованості ПВП "В-Стиль", ліквідатор звернувся із відповідними запитами до потенційних кредиторів та ним отримані відповіді, (докази в матеріалах справи).

Від Харківського міського центру зайнятості надійшла заява з грошовими вимогами до банкрута в сумі 144,49 грн.;

Від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надійшла заява з грошовими вимогами до банкрута в сумі 222,09 грн.;

Від Основ'янської МДПІ м. Харкова також, надійшла заява з грошовими вимогами до банкрута в сумі 8447,24 грн.;

Всі зазначені вимоги ліквідатором розглянуті, визнані та включені до реєстру вимог кредиторів, про що у встановленому порядку повідомлено кредиторів.

Також, до реєстру вимог кредиторів включені вимоги УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова в сумі 1913,29 грн., що постановою суду у даній справі визнані безспірними.

З метою розшуку майна боржника, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та отримав відповіді від органів, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно.

За наслідками проведених дій, будь-якого майна боржника, що можливо включити до ліквідаційної маси боржника, не виявлено.

Ліквідатор звернувся до Червонозаводського відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції із запитом щодо існуючих виконавчих проваджень стосовно банкрута. ДВС Червонозаводського р-ну повідомило, що у відділі відсутні виконавчі провадження де стороною є ПВП "В-Стиль" (лист від 05.11.13р.).

З метою з'ясування питання, чи порушувалась у відношенні керівництва боржника кримінальна справа, ліквідатор звернувся до прокуратури Червонозаводського району м. Харкова та ним отримана відповідь від 05.04.13р., що кримінальні справи відносно посадових осіб ПВП "В-Стиль" не порушувались.

Ліквідатором подано оголошення про недійсність печатки, штампу, оригіналів установчих документів ПВП "В-Стиль" (газета "Прем'єр").

Відповідно до довідки ДПІ боржник має відкриті розрахункові рахунки в банківських установах ПАТ КБ «Правекс Банк» та ПАТ «Кредобанк».

Абзацом 7 п. 20.1 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, яка затверджена постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 р. № 492 встановлено, що банк закриває поточний рахунок юридичної особи на підставі документа, виданого державним реєстратором в порядку, установленому законодавством України, який підтверджує державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Таким чином, рахунки банкрута в ПАТ КБ «Правекс Банк» та ПАТ «Кредобанк» підлягають закриттю після державної реєстрації припинення банкрута на підставі абз. 7 п. 20.1 вказаної Інструкції.

Ліквідатором, в межах здійснення ліквідаційної процедури, не знайдено будь-яких відомостей або документів, на підтвердження існування дебіторської заборгованості боржника.

Фінансовий аналіз стану боржника не проводився у зв'язку із відсутністю в розпорядженні ліквідатора будь-якої фінансової документації боржника.

Інвентаризація, оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Таким чином, за наслідками здійсненої ліквідаційної процедури, будь-які майнові або фінансові активи, належні боржнику, та за рахунок яких можливе погашення вимог кредиторів -відсутні.

Ліквідатором складено ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю.

Про завершення ліквідаційної процедури ліквідатором повідомлено кредиторів.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в редакції станом на момент порушення справи, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно п.6. ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Пункт 2 ст.32 зазначеного Закону передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю, при таких обставинах суд вважає за необхідне, затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, визнати вимоги кредиторів, які незадоволені за недостатністю майна банкрута погашеними; припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 32, п.6 ст.40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені, у зв'язку з відсутністю майна банкрута - погашеними.

3. Ліквідувати юридичну особу - Приватне виробниче підприємство "В-Стиль", м. Харків, код 31643181, зареєстроване Виконавчим комітетом Харківської міської ради 08.11.2001р., місцезнаходження: 61050, м. Харків, м-н Руднєва, буд. 4.

4. Провадження у справі № 5023/5517/12 припинити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Зобов'язати ПАТ «Правекс Банк» закрити рахунки банкрута - ПВП "В-Стиль", м. Харків, код 31643181.

7. Зобов'язати ПАТ «Кредобанк» закрити рахунки банкрута - ПВП "В-Стиль", м. Харків, код 31643181.

8. Дану ухвалу направити банкам, ліквідатору, кредиторам, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення17.09.2014
Оприлюднено25.09.2014
Номер документу40583336
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/5517/12

Ухвала від 20.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні