Вирок
від 22.09.2014 по справі 522/7106/14-к
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

КОПІЯ Справа № 521/7106/14-к

Пр-ня по справі № 1кп/521/508/14

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2014 року м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 , ОСОБА_3

за участю прокурора ОСОБА_4

представника потерпілого Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» - ОСОБА_5

захисника адвоката ОСОБА_6

обвинувачених ОСОБА_7 , ОСОБА_8

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Одесі кримінальне провадження за обвинуваченням:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м Ананьєв Одеської області, українця, громадянина України, маючого середню технічну освіту, не працюючого, інваліда 3-групи, не одруженого, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у скоєні злочину передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України;

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Одеси, українця, громадянина України, маючого вищу юридичну освіту, тимчасово не працюючий, (раніше працюючий завідуючим відділення філія-Одеське обласне управління ПАТ «Державний Ощадний Банк України»), не одружений, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_2 , раніше не судимого, у скоєні злочинів передбачених ч. 2 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

У березні 2013 року, (більш точний час встановити не надалося можливим) ОСОБА_7 переслідуючи корисну ціль та іншу зацікавленість, вступив в злочинну змову з невстановленою слідством особою, спрямовану на створення суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності.

При цьому ними було розроблено злочинний план, згідно якого: 1.Невстановлена особа, згідно відведеної йому ролі злочинного плану, а саме: організатора, повинен був: - зробити паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який за зовнішніми ознаками дуже схожий на ОСОБА_7 ; - підготувати необхідний пакет документів для відкриття підприємства ТОВ «Конкорді» код ЄДРПОУ 38643015 на ім`я ОСОБА_9 ; - зробити дублікат печатки підприємства ТОВ «Конкорді»;

2. ОСОБА_7 згідно відведеної йому ролі злочинного плану, а саме: виконавця, повинен був: - видавати себе за директора підприємства ТОВ «Конкорді» ОСОБА_9 ; - з`явитися до нотаріальної контори для відкриття підприємства ТОВ «Конкорді» код ЄДРПОУ 38643015, представитися від імені ОСОБА_9 та підписати необхідні документи від імені ОСОБА_9 ; - після відкриття підприємства ТОВ «Конкорді», відкрити рахунки підприємству ТОВ «Конкорді» від імені директора ОСОБА_9 у наступних фінансових установах (банках) «Ощадбанк», ПАТ АБ «Украгзбанк», АТ «КБ Союз», ПАТ «Банк Київська Русь» та у ПАТ «Актабанк», підписуватися від імені директора підприємства ТОВ «Конкорді» ОСОБА_9 та ставити відбитки мокрої мастичної печатки підприємства ТОВ «Конкорді» у необхідних документах; - прибути до установи банку та здійснювати зняття грошових коштів шляхом обману від імені директора підприємства ТОВ «Конкорді» ОСОБА_9 .

Приступивши до реалізації спільного злочинного наміру, виконуючи свою частину злочинного плану, у березні 2013 року (більш точний час встановити не надалося можливим) ОСОБА_7 з метою реєстрації фіктивного підприємства підписав пакет документів від імені ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які необхідні для державної реєстрації ТОВ «Конкорді», а саме: протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Конкорді» від 21.03.2013, статут підприємства, які були надані йому невстановленою слідством особою.

Продовжуючи подальшу реалізацію спільного злочинного наміру, 26.03.2013 ОСОБА_7 , діючи у співучасті з невстановленою слідством особою, прибув у приватну нотаріальну контору до нотаріусу Одеського нотаріального округу ОСОБА_10 , де ОСОБА_7 видаючи себе за ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , нотаріально посвідчив справжність підписів від імені ОСОБА_9 в уставних документах підприємства, при цьому надав довіреність від імені ОСОБА_9 на ім`я ОСОБА_11 , з метою бути його представником в усіх державних, громадських та інших підприємствах, установах, організаціях в тому числі у Державного реєстратора, в Державних податкових службах, Пенсійному фонді України, у відповідному Управлінні статистики, банківських та інших кредитних установах для проведення реєстрації і поставки на облік ТОВ «Конкорді». При цьому ОСОБА_7 спільно з невстановленою слідством особою, ОСОБА_11 не розповіли про свої злочинні наміри щодо створення фіктивного підприємства тобто суб`єкту підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності.

На підставі вищезазначеної довіреності ОСОБА_11 , представляючи інтереси ОСОБА_7 , який по документам видає себе за ОСОБА_9 та за зовнішніми ознаками дуже схожий на нього, відвідала державного реєстратора виконавчого комітету Одеської міської ради, де зареєструвала статут ТОВ «Конкорді» за №15561020000046498 від 26.03.2013 року за юридичною адресою м. Одеса, провулок Топольського, 4-а. На підставі чого, було видано виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ідентифікаційний код якого 38643015. Основним видом економічної діяльності (код КВЕД 41.20) є будівництво житлових і не житлових будівель. Після чого, 27.03.2013 року ОСОБА_11 поставила підприємство на облік у ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області за №15531355256, про що було видане свідоцтво платника податків за основним місцем обліку. Цього ж дня, була видана довідка з Головного управління статистики Одеської області про включення ТОВ «Конкорді» у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, директором якого зазначено ОСОБА_9 . А також, 27.03.2013 року поставлено на облік № 22804 у ПФУ в Приморському районі м. Одеси, як платника єдиного внеску.

Продовжуючи і далі реалізовувати спільний злочинний намір, 05.04.2013 року ОСОБА_7 діючи у співучасті з невстановленою слідством особою, з метою відкриття рахунку фіктивному підприємству ТОВ «Конкорді» і подальшого зняття з них грошових коштів, прийшли до ТВБВ №10015/0535 філія-Одеське обласне управління ПАТ «Державний Ощадний Банк України», розташованого за адресою м. Одеса, вул. Буніна,40, де ОСОБА_7 продовжуючи видавати себе за ОСОБА_9 директора підприємства ТОВ «Конкорді», за допомогою документів фіктивного підприємства, використовуючи мокру мастичну печатку підприємства і паспорту на ім`я ОСОБА_9 , відкрили рахунок № НОМЕР_1 у гривні, даному підприємству.

Також, ОСОБА_7 діючи у співучасті з невстановленою слідством особою, 31.05.2013 року прибули до відділення № 197/15 ПАТ АБ «Укргазбанк», розташованого за адресою м. Одеса, вул. Пушкінська,7, де ОСОБА_7 продовжуючи і далі видавати себе за ОСОБА_9 директора підприємства ТОВ «Конкорді», за допомогою документів фіктивного підприємства, використовуючи мокру мастичну печатку підприємства і паспорту на ім`я ОСОБА_9 , відкрили рахунок № НОМЕР_2 у гривні, даному підприємству.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_7 видаючи себе за директора підприємства ТОВ «Конкорді» ОСОБА_9 діючи у співучасті з невстановленою слідством особою відкрили рахунки у наступних банках: - 03.04.2013 року у Одеському центральному відділені ПАТ «Київська Русь», розташованого за адресою м. Одеса, вул. Велика Арнаутська,40, номер рахунку НОМЕР_3 у гривні; - 04.04.2013 року у відділені № 8 «Одеське регіональне управління» Пат «Актабанк», розташованого за адресою м. Одеса, вул.Грецька,15, номер рахунку НОМЕР_4 у гривні; - 31.05.2013 року у Одеському відділені №3 АТ «КБ Союз» , розташованого за адресою м. Одеса, вул. Князівська, 32, номер рахунку № НОМЕР_5 у гривні.

Після відкриття рахунків у банках, ОСОБА_7 усі документи на підприємство, мокру мастичну печатку підприємства і паспорт на ім`я ОСОБА_9 віддав невстановленій слідством особі.

ОСОБА_8 скоїв злочини передбачені ч. 2 ст. 191 КК України, за наступних обставин.

Так, наказом 1300/03-К від 02.10.2012 року начальника філії-Одеське обласне управління ПАТ «Державний Ощадний Банк України» ОСОБА_12 , ОСОБА_8 призначений на посаду завідувача ТВБВ № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління ПАТ «Державний Ощадний Банк України».

Згідно посадової інструкції завідувача територіальним відокремленим безбалансовим відділенням філії Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк» Розділу-2 «Завдання та обов`язки» на ОСОБА_8 були покладені наступні обов`язки:

- пункту 2.1 забезпечує своєчасне та якісне проведення визначених банківських операцій, в тому числі: «…здійснює відкриття, закриття та ведення рахунків фізичних осіб у національній та іноземних валютах; здійснює приймання та видачу вкладів населення в національній та іноземних валютах; проводить безготівкові операції по вкладах населення, зарахування/списання з рахунків фізичних осіб; проводить виплату заробітної плати, пенсій, грошових допомог, соціальних та інших виплат; здійснює розрахункові операції за картковими рахунками клієнтів; здійснює нарахування процентів за вкладними (депозитними) операціями; веде анкети клієнтів та додатки до них; надає послуги клієнтам зі зберігання цінностей…»;

- пункту 2.2. «… керує усіма видами забезпечення та обслуговування діяльності ТВБВ…»;

- пункту 2.3. «… забезпечує та контролю ведення фінансового моніторингу в ТВБВ у межах своїх повноважень…»;

- пункту 2.5. «… контролює правильність оформлення документів при здійснені операцій, технологічно виконує визначені операційні процедури…».

У відповідності до договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність від 02.10.2012 року працівник, що займає посаду завідувача територіальним відокремленим без балансовим відділенням філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк» безпосередньо виконує операційно-касову роботу, пов`язану із зберіганням, обробкою, перерахуванням, прийманням, видачею і перевезенням цінностей, бере на себе повну матеріальну відповідальність за безпеку збереження довірених йому установою банку цінностей і зв`язку з викладеним зобов`язується:

- обережно поводитися з переданим йому на зберігання або інші цілі матеріальними цінностями і вживати заходи щодо запобігання шкоди;

- своєчасно повідомляти адміністрацію установи банку про всі обставини, що загрожують безпеці зберігання вір енних йому цінностей;

- суворо дотримуватися встановлених правил здійснення операцій з цінностями і їх зберігання.

У разі незабезпечення з вини працівника збереження довірених йому матеріальних цінностей визначення розміру заподіяної підприємству, установі, організації шкоди і його відшкодування проводиться відповідно до чинного законодавства.

Так, у грудні 2012 року перебуваючи на посаді завідувача територіальним відокремленим безбалансовим відділенням № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк» у ОСОБА_8 виник злочинний намір направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем.

Приступивши до реалізації свого злочинного наміру, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 07.12.2012 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка відкрила рахунок № НОМЕР_6 від 13.04.1994 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10239215 на суму 3250 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_14 , який не має ніякого відношення до рахунку ОСОБА_13 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_14 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку».

Продовжуючи і далі реалізовувати свій злочинний намір, направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_13 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, та отримав готівку у розмірі 3250 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 у період часу з 09.01.2013 року по 08.06.2013 року аналогічним шляхом, а саме: шляхом заходження до програми «БАРС» під своїм електронним ключем на рахунок зазначеного клієнту банку, виготовив за допомогою оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10239215 від 09.01.2013 року на суму 1000 гривен, де зазначено отримувачем ОСОБА_14 , який не має ніякого відношення до рахунку ОСОБА_13 ; заяву на видачу готівки №10239215 від 14.03.2013 року на суму 1170 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_14 , який ніякого відношення не має до рахунку ОСОБА_13 ; заяву на видачу готівки № 10239215 від 10.05.2013 року на суму 2330 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_14 , який ніякого відношення не має до рахунку ОСОБА_13 ; заяву на видачу готівки № 10239215 від 08.06.2013 року на суму 1170 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_14 , який ніякого відношення не має до рахунку ОСОБА_13 , а також шляхом залишення (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписів від імені ОСОБА_14 і ОСОБА_15 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після чого, шляхом ведення касира банку в оману, отримав готівку на загальну суму 5 670 гривень, яку в подальшому привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Зазначене повністю підтверджується відповіддю з «Одеського обласного медичного центру психічного здоров`я», в якій зазначено, що ОСОБА_13 знаходиться на стаціонарному лікуванні у 16 відділенні КУ «Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я» з 02.07.2012 року по теперішній час.

Крім того, продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 20.02.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка відкрила пенсійний рахунок № НОМЕР_7 від 23.03.2007 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10335615 на суму 1850 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_16 , залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_16 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_16 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1850 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Продовжуючи і далі реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті у відділені № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 14.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка відкрила пенсійний рахунок № НОМЕР_7 від 23.03.2007 року і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки № 10335615 на суму 1800 гривень, де зазначено отримувач ОСОБА_16 , залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_16 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_16 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1800 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Зазначене підтверджується витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису смерті, в якому зазначено, що ІНФОРМАЦІЯ_6 Смолякова ОСОБА_17 померла.

Крім того, продовжуючи і далі реалізовувати свій злочинний намір направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 22.02.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , яка відкрила пенсійний рахунок № НОМЕР_8 від 03.10.2006 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10151915 на суму 2000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_18 , залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_18 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_18 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 14.05.2013 зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_7 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10335615 на суму 1300 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_18 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_18 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_18 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1300 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_8 діючи умисно, перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 15.03.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , який відкрив пенсійний рахунок №122454 від 23.09.1991 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10234515 на суму 2000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_19 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_19 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_19 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 08.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_8 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10234515 на суму 2600 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_19 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_19 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_19 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2600 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_8 , діючи умисно, знаходячись на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 20.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_8 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10234515 на суму 1393 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_19 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_19 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_19 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1393 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_8 діючи умисно, знаходячись на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 24.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_8 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10234515 на суму 3404 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_19 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_19 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_19 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 3404 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 15.03.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , який відкрив пенсійний рахунок №142403 від 19.12.2005 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10297115 на суму 1870 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_20 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_20 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_20 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1870 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 14.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10297115 на суму 1870 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_20 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_20 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_20 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1870 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 28.03.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_21 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , яка відкрила пенсійний рахунок № НОМЕР_9 від 20.04.2005 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10268015 на суму 1200 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_21 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_21 у графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_21 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1200 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 28.03.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , яка відкрила пенсійний рахунок № НОМЕР_10 від 25.02.2006 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10305715 на суму 2800 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_22 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_22 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_22 при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2800 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Продовжуючи і далі реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 14.05.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_11 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10305715 на суму 2800 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_22 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_22 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_22 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2800 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 28.03.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , який відкрив пенсійний рахунок №142526 від 07.03.2006 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки № 10307215 на суму 3000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_23 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_23 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_23 при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 3000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Продовжуючи і далі реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 04.04.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_12 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки № 10307215 на суму 1800 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_23 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_23 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_23 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1800 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 12.04.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_12 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10307215 на суму 20000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_23 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_23 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_23 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 20000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 15.04.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_12 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10307215 на суму 20000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_23 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_23 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_23 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 20000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 18.04.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_12 і виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки № 10307215 на суму 10000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_23 , та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підпис від імені ОСОБА_23 в графі «отримувач» і за себе розписався у графі «підпис банку». Після виготовлення заяви на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказану заяву на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_23 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 10000 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені № 10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 03.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який відкрив депозитний рахунок №7 від 25.06.2004 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10220415 на суму 8000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_24 та заяву на видачу готівки №10220415 від 03.06.2013 року на суму 817.32 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_24 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_24 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 8817.32 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 03.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , який відкрив пенсійний рахунок №17 від 17.07.2004 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10205615 на суму 2600 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_25 та заяву на видачу готівки №10205615 від 03.06.2013 року на суму 283.65 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_25 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_25 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 2883.65 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 03.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , яка відкрила рахунок № 252 від 13.07.2005 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10206015 на суму 278,25 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_26 та заяву на видачу готівки №10206015 від 03.06.2013 року на суму 26.88 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_26 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_26 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 305.13 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 03.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_27 , який відкрив рахунок №186 від 04.11.1992 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10214715 на суму 604.53 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_27 та заяву на видачу готівки №10214715 від 03.06.2013 року на суму 58.31 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_27 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_27 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 662.84 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 04.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , яка відкрила пенсійний рахунок №8SP-66 від 19.12.2003 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10220315 на суму 1500 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_28 та заяву на видачу готівки №10220315 від 04.06.2013 року на суму 401.06 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_28 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_28 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1901.06 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 04.06.2013 зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , який відкрив пенсійний рахунок №38 від 01.02.2005 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10207815 на суму 1000 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_29 та заяву на видачу готівки №10207815 від 04.06.2013 року на суму 122.96 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_29 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_29 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 1122.96 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 06.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , який відкрив цільовий рахунок № 15 від 10.04.1993 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10218715 на суму 169.99 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_30 та заяву на видачу готівки №10218715 від 06.06.2013 року на суму 16.48 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_30 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_30 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 186.47 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 06.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_19 , яка відкрила цільовий рахунок №242 від 05.10.1993 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10217415 на суму 413.30 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_32 та заяву на видачу готівки №10217415 від 06.06.2013 року на суму 39.88 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_31 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_31 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 453.18 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 06.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_33 , ІНФОРМАЦІЯ_20 , яка відкрила рахунок №240 від 15.09.1993 і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10217315 на суму 206.74 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_33 та заяву на видачу готівки №10217315 від 06.06.2013 на суму 19.96 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_33 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_33 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 226.70 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 06.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на рахунок клієнта банку ОСОБА_34 , ІНФОРМАЦІЯ_21 , який відкрив цільовий рахунок №245 від 16.11.1993 року і побачив, що клієнт банку тривалий час не користується рахунком. Після чого, ОСОБА_8 знаходячись на своєму робочому місті виготовив за допомогою використання оргтехніки (комп`ютера і принтера) заяву на видачу готівки №10217615 на суму 247.97 гривень, де зазначено отримувачем ОСОБА_34 та заяву на видачу готівки №10217615 від 06.06.2013 на суму 23.96 гривень (відсотки при зняття коштів), та залишив (при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах) підписи від імені ОСОБА_34 в графах «отримувач» і за себе розписався у графах «підпис банку». Після виготовлення вищезазначених заяв на видачу готівки, ОСОБА_8 звернувся до касира банку, якого не надалося можливим встановити в ході досудового розслідування, передав вищевказані заяви на видачу готівки, нібито від клієнта банку ОСОБА_34 , при цьому не роз`яснюючи касиру своїх злочинних намірів, отримав готівку у розмірі 271.93 гривень, яку в подальшу привласнив і розпорядився на власний розсуд.

Крім того, продовжуючи подальшу реалізацію свого злочинного наміру направленого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 перебуваючи на своєму робочому місті у відділені №10015/0597 філії-Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», 17.06.2013 року зайшов у програму банку «БАРС» під своїм електронним ключем з свого робочого комп`ютера на депозитний рахунок клієнта банку ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , і у присутності клієнта банку здійснив переоформлення депозитного договору, тобто подовжив строк дії депозитного договору, на рахунку знаходилися грошові кошти у сумі 880 євро. Проте, ОСОБА_8 здійснив дану операцію тільки по комп`ютеру, а документи знищив. Цього ж дня у вечірній час, під час зведення каси співробітниками банку було встановлено, що у касі не вистачає 880 євро. Касири банку зайшли до програми «БАРС» і побачили, що ОСОБА_8 цього дня здійснював операцію на суму 8800 євро. Після чого, співробітниками банку було здійснено дзвінок ОСОБА_8 і його було викрито у скоєні кримінального правопорушення, а саме: у заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем. Наступного дня, ОСОБА_8 через співробітника банку передав грошові кошти у сумі 8905,00 євро для внесення на депозитний рахунок клієнту банка ОСОБА_35 .

Загальна сума збитків яка завдана кримінальним правопорушенням складає 107 438 гривень 24 копійки.

Обвинувачений ОСОБА_7 в судовому засіданні повністю визнав свою вину та підтвердив всі обставини скоєного злочину, які викладені в обвинувальному акті (час, місце, спосіб скоєння злочину). В теперішній час ОСОБА_7 у скоєному щиро розкаявся, та просить суд суворо його не наказувати. Окрім того, в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_7 попросив застосувати до нього Закон України «Про амністію у 2014 році» від 08.04.2014 року, оскільки він є інвалідом ІІІ-групи.

Обвинувачений ОСОБА_8 в судовому засіданні, спочатку вину не визнав, а в подальшому після зміни обвинувачення прокурором, визнав повністю, та показав, що підтверджує обставини скоєних злочинів, щодо заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм посадови становищем. В теперішній час, він у скоєному щиро розкаюється, та просить суд суворо його не наказувати.

Окрім повного визнання своєї вини, винність обвинувачених ОСОБА_7 та ОСОБА_8 в інкримінованих їм злочинах повністю доказана і підтверджується зібраними по провадженню в порядку ст. ст. 84-86, 91-93 КПК України доказами, дослідження яких відповідно до ст. 349 КПК України за згодою учасників судового розгляду судом визнано недоцільним щодо тих обставин, які ніким не оскаржуються і обмежено допитом обвинувачених та дослідженням документів кримінального провадження що характеризують осіб обвинувачених. При цьому судом з`ясовано правильність розуміння обвинуваченими та представником потерпілого обставин щодо недоцільності дослідження доказів, добровільність їх позиції, та роз`яснено вимоги ч. 3 ст. 349 КПК України, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Суд кваліфікує дії обвинуваченого ОСОБА_7 ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, за кваліфікуючими ознаками: фіктивне підприємництво, тобто створення суб`єкту підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненого у співучасті.

Дії обвинуваченого ОСОБА_8 суд кваліфікує за ч. 2 ст. 191 КК України, за кваліфікуючими ознаками: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

За місцем мешкання обвинувачені ОСОБА_8 та ОСОБА_7 характеризується позитивно /матеріали провадження/.

При визначені виду та міри покарання обвинуваченим, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, винних осіб, їх вік та соціальне положення, характер, мотиви та обставини вчиненого злочину, а також обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставинами які пом`якшують покарання обвинувачених ОСОБА_7 та ОСОБА_8 є щире каяття, повне визнання своєї вини, скоєння кримінального правопорушення у перше. Окрім того суд враховує як обставину, що пом`якшує покарання обвинуваченого ОСОБА_7 його інвалідність.

Обставин які обтяжують покарання обох обвинувачених судом не встановлено.

Враховуючи викладені обставини, та відсутність обставин які обтяжують покарання, а також враховуючи думку представника потерпілого, який не наполягав на суворому покарані для обвинувачених, суд вважає, що необхідним та достатнім для виправлення обвинувачених та попередження нових злочинів, враховуючи викладені обставини, повинно бути призначено покарання у межах, встановлених у санкції статі, а саме для обвинуваченого ОСОБА_8 у вигляді обмеженням волі, для обвинуваченого ОСОБА_7 у вигляді штрафу. Відповідно до ст. 75 КК України, суд приймає рішення про звільнення обвинуваченого ОСОБА_8 від відбування покарання з випробуванням, оскільки вважає, що його виправлення можливо без відбуття покарання у вигляді обмеження волі.

Одночасно суд вважає за необхідне при звільненні від відбування основного покарання з іспитовим строком, на підставі ст. 77 КК України, призначити додаткове покарання обвинуваченому ОСОБА_8 у виді позбавлення права обіймати посади пов`язані з матеріальною відповідальністю.

Суд також, враховує, що обвинувачений ОСОБА_7 підпадає під застосування Закону України «Про амністію у 2014 році» від 08.04.2014 року. В судовому засіданні він подав відповідну заяву про застосування до нього відповідних вимог Закону.

Відповідно до п. «г» ст. 1 вказаного Закону, підлягають звільненню від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, засуджені за умисні злочини, які не є тяжкими або особливо тяжкими відповідно до ст. 12 Кримінального кодексу України, та за злочини, вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими відповідно до ст. 12 Кримінального кодексу України: особи, які на день набрання чинності цим Законом в установленому порядку визнано інвалідами першої, другої чи третьої групи.

Як встановлено під час судового розгляду ОСОБА_7 є інвалідом 3-ї групи, за загальним захворюванням, в зв`язку з чим підпадає під дію вказаного Закону.

При вирішенні цивільного позову суд керується вимогами ст. ст. 128, 129 КПК України, та вважає за необхідне залишити цивільний позов потерпілого без розгляду, оскільки потерпілий не змінив цивільний позов відповідно до обвинувального акту. Обставини та суми які викладені в позові повністю не співвідносяться з обставинами та сумами які вказані в зміненому обвинувальному акті.

Разом з тим, суд вважає за необхідне роз`яснити потерпілому право на звернення до суду в порядку Цивільно-процесуального кодексу України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 367, 368, 370, 371, 373, 374-376 КПК України,

СУД, -

З А С У Д И В:

Визнати ОСОБА_7 , винним у скоєні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 500 (п`ятсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Звільнити від відбування покарання у виді штрафу ОСОБА_7 на підставі п. «г» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2014 році» від 08.04.2014 року.

Визнати ОСОБА_8 , винним у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України та призначити йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 (два) роки, з позбавленням права обіймати посади пов`язані з матеріальною відповідальністю, тобто з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 1 (один) рік.

Відповідно до ст. 75 КК України, звільнити ОСОБА_8 від відбування основного покарання у вигляді обмеження волі з випробуванням строком на 1 (один) рік, поклавши на ОСОБА_8 обов`язки, передбачені п. п. 2, 3 ст. 76 КК України:

-не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції;

-повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Початок строку відбування покарання обвинуваченому ОСОБА_8 з іспитовим строком обчислювати з моменту проголошення вироку суду.

Цивільний позов потерпілого цивільного позивача ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк» до ОСОБА_8 про стягнення матеріальної шкоди в сумі 124 464 гривні 05 копійок залишити без розгляду.

Запобіжний захід ОСОБА_7 та ОСОБА_8 до набрання вироком законної сили не обирати.

Вирок суду першої інстанції, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на вирок суду, може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення, через суд, який ухвалив вирок. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювались під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини третьої статті 349 КПК України.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору та не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

С У Д Д Я: /підпис/

Копія вироку вірна.

Суддя: ОСОБА_1

Секретар:

Дата ухвалення рішення22.09.2014
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу40613210
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/7106/14-к

Постанова від 23.04.2014

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Капля О. І.

Ухвала від 05.05.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Кадегроб А. І.

Вирок від 22.09.2014

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гарський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні