Постанова
від 06.02.2007 по справі 11/29-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/29-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

06 лютого 2007 р.                                                                                Справа № 11/29-07

за позовом      Державної податкової інспекції у м. Вінниці, м. Вінниця

до                     товариства з обмеженою відповідальністю фірми «Наіта», м. Вінниця

про                   припинення юридичної особи.

                                                                                              Cуддя      В. Матвійчук

при секретарі судового засідання Т. Поліщук, за участю представників сторін:

від позивача         С. Тишківський за довіреністю;

від відповідача     не з‘явився.

СУТЬ   СПОРУ:

       Заявлено позов про  припинення юридичної товариства з обмеженою відповідальністю фірми «Наіта», м.  Вінниця.

        Позов мотивовано тим, що  товариство з обмеженою відповідальністю фірма «Наіта»,   не подає  до державної податкової інспекції декларацій, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідач заперечень на позовну заяву, витребувані судом докази та повноважного представника у судове засідання не направив. Про час і місце розгляду справи відповідач був повідомлений належним чином –ухвалою суду від 18.12.2006р. Відповідно до ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства  України вважається, що юридична особа повідомлена про час та місце слухання справи, якщо судова повістка (ухвала)  доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. Оскільки ухвала направлена відповідачу рекомендованим листом за адресою вказаною в Свідоцтві про державну реєстрацію ,   суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.  Отже суд вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача відповідно до положень  ст. 128 КАС України.

        Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши надані докази та матеріали справи, в судовому засіданні встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю фірма «Наіта» зареєстровано Староміською районною радою  народних депутатів 16.07.1993р. реєстраційний № 140,  не звітує перед податковим органом з  2005 року, про що свідчить довідка Державної податкової інспекції у м. Вінниці № 18192/10/15 від 10.11.2006 р..

        Відповідно до ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

- вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами;

- подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням, сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

       Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України, усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

          Частина 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” передбачає однією з підстав для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

            Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено скасування (припинення) підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги  та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює  докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об‘єктивному дослідженні.  

Враховуючи,  що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а отже підлягають  задоволенню.

        Керуючись ст.ст. 70,71, 79, 86, 94, 128, 158, 163,167,255, 257 Кодексу адміністративного

судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити .

2.          Припинити юридичну особу -  товариство з обмеженою відповідальністю фірму «Наіта»,  м. Вінниця  ( код 13337132).

3.          Копію постанови направити сторонам по справі та Державному реєстратору  Вінницької міської ради Надольному І.Д.  для виконання вимог встановлених ст. 38 Закону України “Про  державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду  подається протягом десяти днів з дня її проголошення.  Апеляційна  скарга  на  постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти  днів  після  подання  заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                    Матвійчук В.В.

Дата ухвалення рішення06.02.2007
Оприлюднено21.08.2007

Судовий реєстр по справі —11/29-07

Ухвала від 22.05.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Власова С.Г.

Ухвала від 15.01.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Ю.О.

Постанова від 06.02.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 18.12.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні