Ухвала
від 25.09.2014 по справі 463/3825/14-к
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

1-кп/463/264/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 вересня 2014 року Личаківський районний суд міста Львова в складі

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

захисників ОСОБА_5 ,

ОСОБА_6 ,

обвинуваченої ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду матеріали кримінального провадження № 42014140040000043 про обвинувачення:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Міжгір`я Перемишлянського району Львівської області, громадянки України, українки, з вищою освітою, працюючої головним бухгалтером ПрАТ «Дублянський будівельник», не судимої, зареєстрованої та проживаючої за адресою АДРЕСА_1 , -

за ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), -

в с т а н о в и в:

Органом досудового розслідування ОСОБА_7 обвинувачується в тому, що маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з корисливих мотивів, з метою власного безпідставного збагачення, завідомо знаючи, що не виконає своїх зобов`язань по оплаті отриманого кредиту, 5 жовтня 2000 року, перебуваючи в приміщенні Львівського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, що розташоване на вул. Личаківській, 128 у м. Львові, отримала відповідно до угоди № 3 від 5 жовтня 2000 року кредитні кошти в сумі 30 000 (тридцять тисяч) гривень для будівництва індивідуального житлового будинку в АДРЕСА_2 терміном до 1 січня 2013 року під 3 (три) відсотки річних за користування кредитом, які використала на власні потреби і у зазначений термін отримані кредитні кошти не повернула.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно, діючи з корисливих мотивів, з метою власного безпідставного збагачення, завідомо знаючи, що не виконає своїх зобов`язань по оплаті отриманого кредиту, 18 грудня 2003 року, перебуваючи в приміщенні Львівського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, що розташоване на вул. Личаківській, 128 у м. Львові, отримала відповідно до угоди № 8 від 18 грудня 2003 року кредитні кошти в сумі 11 527 (одинадцять тисяч п`ятсот двадцять сім) гривень для будівництва індивідуального житлового будинку в АДРЕСА_2 терміном до 30 листопада 2008 року під 3 (три) відсотки річних за користування кредитом, які використала на власні потреби і у зазначений термін кредитні кошти не повернула.

Крім того, обвинувачена працюючи на посаді головного бухгалтера ВАТ «Дублянський будівельник» та будучи службовою особою, яка виконує організаційно-розпорядчі функції, маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленої довідки про доходи з метою її подальшого подання в Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі (м. Львів, вул. Личаківська, 128) при отриманні пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, на початку жовтня 2000 року, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_1 , склала на своє ім`я підроблену довідку про доходи з ВАТ «Дублянський будівельник» (ЄДРПОУ 05393932) (юридична адреса Львівська обл., Жовківський р-н, м. Дубляни, вул. Вокзальна, 17) без зазначення вихідного номеру від 3 жовтня 2000 року, у яку внесла завідомо неправдиві відомості про те, що її сукупний дохід за 12 (дванадцять) місяців роботи на вказаному підприємстві (із січня 1999 року по грудень 1999 року включно) на посаді головного бухгалтера становив 3 018 (три тисячі вісімнадцять) гривень, хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблену довідку про доходи з ВАТ «Дублянський будівельник» (ЄДРПОУ 05393932) (юридична адреса Львівська обл., Жовківський р-н, м. Дубляни, вул. Вокзальна, 17) без зазначення вихідного номеру від 3 жовтня 2000 року, заповнену на своє ім`я, відповідно до якої її сукупний дохід за 12 (дванадцять) місяців роботи на вказаному підприємстві (із січня 1999 року по грудень 1999 року включно) на посаді головного бухгалтера становив 3 018 (три тисячі вісімнадцять) гривень, при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості стосовно її доходів у поданій нею довідці були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена ніколи не працюючи у ВАТ «Комфорт» та не перебуваючи у будь-яких трудових відносинах з ВАТ «Комфорт», однак маючи доступ до печатки вказаного підприємства, та маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленої довідки про доходи з метою її подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, 3 жовтня 2000 року, перебуваючи за адресою АДРЕСА_4 , склала на ім`я свого колишнього чоловіка ОСОБА_8 підроблену довідку про доходи з ВАТ «Комфорт» (ЄДРПОУ 03585219) (юридична адреса м. Львів, вул. Личаківська, 124) за вихідним № 12 від 3 жовтня 2000 року, у яку ОСОБА_7 внесла завідомо неправдиві відомості про те, що сукупний дохід її чоловіка ОСОБА_8 за 12 (дванадцять) місяців роботи на вказаному підприємстві (із січня 1999 року по грудень 1999 року включно) становив 3 914 (три тисячі дев`ятсот чотирнадцять) гривень, хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблену довідку про доходи з ВАТ «Комфорт» (ЄДРПОУ 03585219) (юридична адреса м. Львів, вул. Личаківська, 124) за вихідним № 12 від 3 жовтня 2000 року, заповнену на ім`я свого колишнього чоловіка ОСОБА_8 , відповідно до якої його сукупний дохід за 12 (дванадцять) місяців роботи на вказаному підприємстві (із січня 1999 року по грудень 1999 року включно) становив 3 914 (три тисячі дев`ятсот чотирнадцять) гривень, при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості стосовно доходів чоловіка у поданій нею довідці були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена ніколи не працюючи у ВАТ «Комфорт» та не перебуваючи у будь-яких трудових відносинах з ВАТ «Комфорт», однак маючи доступ до печатки вказаного підприємства, та, маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленого листа з метою його подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, повторно, 5 жовтня 2000 року, перебуваючи за адресою АДРЕСА_4 , склала на своє ім`я підроблений лист від імені ВАТ «Комфорт» (ЄДРПОУ 03585219) за вихідним № 62 від 5 жовтня 2000 року, про те, що дане товариство виступає гарантом в поверненні кредиту ОСОБА_7 , хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблений лист від імені ВАТ «Комфорт» (ЄДРПОУ 03585219) (юридична адреса м. Львів, вул. Личаківська, 124) за вихідним № 62 від 5 жовтня 2000 року, заповнений на її ім`я, про те, що дане товариство виступає гарантом в поверненні кредиту ОСОБА_7 , при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості у поданому нею листі були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленого документа з метою його подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, повторно, на початку жовтня 2000 року, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_1 , підробила договір купівлі-продажу земельної ділянки від 11 вересня 1997 року, серійний номер НА0659250, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з АДРЕСА_2 , хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: АДРЕСА_3 , з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблений договір купівлі-продажу земельної ділянки від 18 вересня 1997 року, серійний номер НА0659250, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з АДРЕСА_2 , при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості у поданому нею договорі купівлі-продажу були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленого документа з метою його подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, повторно, на початку жовтня 2000 року, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_1 , підробила Державний акт на право приватної власності на землю серія ЛВ-Д-685 від 31 липня 1998 року, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з АДРЕСА_2 , хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблений Державний акт на право приватної власності на землю серія ЛВ-Д-685 від 31 липня 1998 року, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з АДРЕСА_2 , при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості у поданому нею договорі купівлі-продажу були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленого документа з метою його подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, повторно, на початку жовтня 2000 року, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_1 , підробила Будівельний паспорт на забудову земельної ділянки Виконавчого комітету Жовківської районної Ради народних депутатів, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з м. Дубляни на АДРЕСА_2 , хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у жовтні 2000 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблений Будівельний паспорт на забудову земельної ділянки Виконавчого комітету Жовківської районної Ради народних депутатів, змінивши в ньому місцезнаходження земельної ділянки з м. Дубляни на АДРЕСА_2 , при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості у поданому нею договорі купівлі-продажу були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності.

Крім цього, обвинувачена маючи прямий умисел на виготовлення завідомо підробленого документа з метою його подальшого використання у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 при отриманні там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, повторно, у грудні 2003 року, перебуваючи за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_1 , склала на своє ім`я підроблену довідку від імені землевпорядника Дублянської міської ради ОСОБА_9 за вихідним № 12/2 від 23 березня 2002 року, про обстеження земельної ділянки в с. Малехів Жовківського району, хоча остання при цьому реально усвідомлювала, що вказані відомості були недостовірними та не відповідали дійсності (землевпорядник на прізвище ОСОБА_9 в Дублянській міській Раді не працював, довідка за вих. № 12/2 від 23 березня 2002 року в журналі реєстрації не зареєстрована і не видавалась).

Крім цього, обвинувачена маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, у грудні 2003 року, прибувши у Львівський обласний фонд підтримки індивідуального будівництва на селі, що за адресою: АДРЕСА_3 , з метою отримання там пільгового кредиту на будівництво (добудову) індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями, подала працівнику зазначеної установи підроблену довідку від імені землевпорядника Дублянської міської ради ОСОБА_9 за вихідним №12/2 від 23 березня 2002 року, заповнену на її ім`я, про обстеження земельної ділянки в с. Малехів Жовківського району, при цьому сама ОСОБА_7 реально усвідомлювала, що відомості у поданому нею листі були завідомо внесені як неправдиві та такі, що не відповідали дійсності (землевпорядник на прізвище ОСОБА_9 в Дублянській міській Раді не працював, довідка за вих. № 12/2 від 23 березня 2002 року в журналі реєстрації не зареєстрована і не видавалась).

Таким чином, ОСОБА_7 своїми умисними діями вчинила злочини передбачені 1, 2 ст. 190, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року).

В підготовчому судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_7 та її захисники ОСОБА_5 і ОСОБА_6 заявили клопотання про закриття кримінального провадження у зв`язку зі звільненням обвинуваченої від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.

Прокурор ОСОБА_3 і представник потерпілого ОСОБА_4 відносно задоволення клопотання не заперечили.

Заслухавши думку учасників процесу, оглянувши матеріали кримінального провадження суд приходить до наступного висновку.

У відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти рішення про закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4 - 8 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до п. 2, 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі, п`ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 12 КК України злочини у вчинені яких обвинувачується ОСОБА_7 за ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року) відносяться до злочинів невеликої та середньої тяжкості.

Оскільки ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні злочинів невеликої та середньої тяжкості, за які передбачено покарання в тому числі у виді обмеження та позбавлення волі, з дня вчинення яких минуло більше п`яти років, обвинувачена просить закрити кримінальне провадження з нереабілітуючих підстав, а тому суд вважає, що є достатні підстави для звільнення ОСОБА_7 від кримінальної відповідальності за дії, передбачені ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року) та закриття кримінального провадження щодо неї.

Керуючись ст.ст. 284, 314-316, 369-372, 374 КПК України, суд, -

у х в а л и в:

Звільнити ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), за ч. 1 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), за ч. 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року) на підставі п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України у зв`язку з закінченням строків давності.

Звільнити ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року) на підставі п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України у зв`язку з закінченням строків давності.

Кримінальне провадження № 42014140040000043 відносно ОСОБА_7 за ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції закону від 5 квітня 2001 року) закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області через Личаківський районний суд м. Львова протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення25.09.2014
Оприлюднено11.01.2023

Судовий реєстр по справі —463/3825/14-к

Ухвала від 25.09.2014

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні