Постанова
від 29.09.2014 по справі 807/2636/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

29 вересня 2014 рокум. Ужгород№ 807/2636/14 Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Луцович М.М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовною заявою Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до приватного підприємства малого приватного підприємства «Мрія» про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Ужгородська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до приватного підприємства малого приватного підприємства «Мрія» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає інспекції декларації, фінансову звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та податкових платежів починаючи з січня 2006 року. Заборгованість до бюджету по податках і зборах у відповідача відсутня.

Ухвалою суду від 19 серпня 2014 року прийнято рішення про проведення розгляду справи в порядку скороченого провадження у відповідності до ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України . Дану ухвалу було надіслано відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

22.09.2014 року до суду повернулося до суду повернулося поштове відправлення з якого вбачається, що відповідач отримав ухвалу про відкриття скороченого провадження у справі 17.09.2014 року (а.с.17).

Відповідно до п.3 ч.5 ст. 183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку передбаченого ч.3 цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про можливість розгляду справи без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі в порядку ч.4 ст. 183-2 КАС України на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 07.08.2014 року відповідач значиться в ЄДРЮОФОП (а.с.6-8).

Як вбачається з довідки №357/10/1500 від 06.08.2014 року ППМПП «Мрія» знаходиться на обліку в Перечинському відділення Ужгородської ОДПІ Закарпатської області як платник податків з 29.12.1992 року (а.с. 9).

Як вбачається з довідки від 06.08.2014 року № 352/10/1500, що ППМПП «Мрія» з січня 2006 р. не подає до інспекції декларації, розрахунки чи інші документи які свідчили би про проведення ним господарської діяльності (а.с.10).

Відповідно до довідки №351/10/1500 від 06.08.2014 р. у ППМПП «Мрія» податковий борг відсутній (а.с. 11).

Згідно з п.п. 67.2 статті 67 ПК України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Частиною 1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" встановлено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Частиною 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 № 755-ІV передбачено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем.

На підставі п.67.2. ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Оскільки, позивачем у даній справі є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - юридична особа, то в силу ч.4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Відповідно до абз.1 ч.1 ст. 256 КАС України постанова суду прийнята у порядку скороченого провадження підлягає до негайного виконання.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 160-163 , 183-2 КАС України , суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області - задовольнити.

Припинити юридичну особу приватного підприємства малого приватного підприємства «Мрія» (89200, Закарпатська область, Перечинський район, с. Тур'я Ремета, вул. Чапаєва, буд.38А, код 13594583).

Надіслати державному реєстратору реєстраційної служби Перечинського районного управління юстиції Закарпатської області копію постанови після набрання нею законної сили.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з моменту отримання постанови до Львівського адміністративного апеляційного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд.

СуддяМ.М. Луцович

Дата ухвалення рішення29.09.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40753386
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2636/14

Постанова від 29.09.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 19.08.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні