Ухвала
від 01.10.2014 по справі 914/3128/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

01.10.2014 р. Справа№ 914/3128/14

Господарським судом Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви: Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів

про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів

за участю представників:

від боржника: Волович А.Ю., Петрик Т.Р.

Суть спору: Заяву подано Приватним підприємством «Галм'ясопродукт", м. Львів у порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів.

Ухвалою господарського суду від 04.09.2014р. заяву Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 01.10.2014р.

В судове засідання 01.10.2014р. представники боржника з'явилися, вимоги ухвали суду від 04.09.2014р. виконали, заяву про порушення провадження у справі про банкрутство підтримали, просять суд порушити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів в.

У відповідності до ч.1 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно ч.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

У відповідності до ч.2, 3 ст.10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно ч.1 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Частинами 2, 3 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов'язані з розглядом справи. У разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Частиною 5 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин, зокрема: під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

З врахуванням вищевикладеного, судом проаналізовано дотримання боржником загального порядку ліквідації юридичної особи відповідно до вимог законодавства України, а також ознаки неплатоспроможності боржника та наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

В процедурі ліквідації за рішенням власника, у відповідності до норм цивільного та господарського законодавства України, єдиним вищим органом управління-засновником ПП «Галм'ясопродукт» прийнято рішення про припинення діяльності Приватного підприємства «Галм'ясопродукт» (код ЄДРПОУ 35009227) шляхом ліквідації. Даним рішенням призначено орган управління підприємства (ліквідатора) - Петракова Спартака Альбертовича. (Рішення №27/01 від 27.01.10 р.). До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію про перебування товариства в стані припинення. В офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації «Бюлетень державної реєстрації» №143(3) від 09.02.2010 року опубліковано повідомлення про припинення діяльності шляхом ліквідації ТзОВ «Галм'ясопродукт» та встановлено строк зголошення кредиторів до 09.04.2010 р. Створено інвентаризаційну комісію та проведено інвентаризацію майна та інших активів товариства, розглянуто кредиторські вимоги до боржника, складено проміжний ліквідаційний баланс, а також вжито інших заходів, які передбачені ст.ст. 105 , 111 ЦК України та ст.60 ГК України , що проводяться при ліквідації юридичної особи.

За результатами проведеної інвентаризації складено зведену відомість активів боржника та зведену відомість зов'язань боржника на підставі яких складено проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 18.08.14 р.

За підсумками проведеної інвентаризації встановлено, що загальний розмір активів боржника станом на 18.08.14 р. становить 227 848,50 грн. Загальний розмір зобов'язань боржника станом на 18.08.14 р. становить 566 680,49 грн.

Таким чином, загальна сума виявлених ліквідаційною комісією активів підприємства за даними балансу становить 227 848,50 грн.

Іншого майна та будь-яких матеріальних цінностей, в тому числі і таких, що не належать підприємству, та облік яких ведеться на позабалансових рахунках, зазначає заявник, у підприємства-боржника немає. Також товариство немає частки у статутному капіталі інших господарських товариств, не створювало дочірніх підприємств та немає відокремлених підрозділів (філій, представництв).

На виконання вимог ч.3 ст. 60 ГК України ліквідатором повідомлено явних кредиторів про прийняття рішення про ліквідацію Товариства, а саме:

- ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції» (сума боргу 562 609,21 грн.);

- УПФУ в Галицькому районі м. Львова ( сума боргу 1 706,33 грн.);

- ДПІ у Галицькому районі м. Львова (сума боргу 2 364,95 грн.)

Кредитори, вимоги яких забезпечені заставою, відсутні.

Отже, загальна сума кредиторської заборгованості ПП «Галм'ясопродукт» складає 566 680,49 грн.

- Органи ПФУ, ФСС від НВВ та ПЗ України, ФСС з тимчасової втрати працездатності та Центру зайнятості з вимогами до боржника не зверталися.

- заборгованість по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю - відсутня;

- заборгованість по виплаті заробітної плати - відсутня;

- заборгованість по виплаті вихідної допомоги працівникам боржника - відсутня;

- заборгованість по виплаті авторської винагороди - відсутня.

Статтею 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що основною ознакою неплатоспроможності боржника є неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Як вбачається з проміжного ліквідаційного балансу активи ПП «Галм'ясопродукт» складають 227,8 тис. грн., а пасиви - 566,7 тис. грн.

Таким чином, пасиви перевищують активи підприємства, підприємство боржника має ознаки неплатоспроможності, коли задоволення визнаних кредиторських вимог можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство, з'ясувавши ознаки неплатоспроможності боржника, суд дійшов висновку, що боржником дотримано порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, тому наявні достатні підстави для порушення провадження у справі про банкрутство ПП «Галм'ясопродукт».

Відповідно до абз. 1 ч. 16 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її винесення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Заслухавши пояснення представників заявника, дослідивши матеріали справи, керуючись ст.ст. 1 , 10 , 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 ГПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт» (юридична адреса: 79008, м. Львів, вул. І. Федорова, буд.29, кв.17; адреса для кореспонденції: 79039, м. Львів, вул. Генерала м. Юнаківа, буд. 9-Б; код ЄДРПОУ 35009227).

2. Увести мораторій на задоволення вимог кредиторів, що передбачає:

- зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію;

Протягом дії мораторію:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих документів та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум ( у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов"язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

3. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт» (юридична адреса: 79008, м. Львів, вул. І. Федорова, буд.29, кв.17; адреса для кореспонденції: 79039, м. Львів, вул. Генерала М. Юнаківа, буд. 9-Б; код ЄДРПОУ 35009227)), текст якого додається.

4. Розгляд справи призначити на 22.10.2014 р. на 11 год. 20 хв .

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128, каб. 401).

5. Участь боржника в судовому засіданні визнати обов'язковою.

6. Копію ухвали надіслати боржнику, органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення01.10.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40758142
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Приватного підприємства «Галм'ясопродукт", м. Львів

Судовий реєстр по справі —914/3128/14

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 18.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 26.11.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.05.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 21.01.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 10.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 22.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні