Ухвала
від 02.10.2014 по справі 817/2792/14
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 817/2792/14

02 жовтня 2014 р. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Сало А.Б. за участю секретаря судового засідання Школяр О.І. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник Прищепа О.С.,

відповідача: представник Шоломицький В.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення позову в справі за адміністративним позовом

Приватного виробничого підприємства-фірми "Аванті" до Державної податкової інспекції у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області зняття арешту з рахунків В С Т А Н О В И В:

Приватне виробниче підприємство-фірма "Аванті" звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області про зняття арешту з рахунків та інших цінностей платника податків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті", що знаходяться на рахунках в банку, накладеного постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.10.2011 року по справі 2а/1770/3617/2011.

Разом з адміністративним позовом позивач подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії арешту коштів та інших цінностей платника податків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті", що знаходяться на рахунках в банку, накладеного постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.10.2011 року по справі 2а/1770/3617/2011. В обґрунтування клопотання зазначає, що обставини, які слугували підставою накладенню адміністративного арешту рахунків позивача відпали, оскільки ним в повному обсязі було погашено податковий борг з податку на прибуток та податку на додану вартість, що, в свою чергу, стали підставою для звернення позивача з даним позовом до суду. Вважає, що адміністративний арешт, накладений на рахунки позивача у ПАТ "Кредобанк" порушує його права та законні інтереси, оскільки перешкоджає вільно розпоряджатися власними коштами.

Позивач в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити повністю, з підстав, викладених в ньому.

Представник відповідача в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечив.

Відповідно до частин 1-3 статті 117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач просить зупинити дію арешту коштів та інших цінностей платника податків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті", що знаходяться на рахунках в банку, накладеного постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.10.2011 року по справі 2а/1770/3617/2011.

Встановлені в ході розгляду даного клопотання обставини дають суду підстави вважати, що чинність адміністративного арешту рахунків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті" до моменту винесення рішення по даній справі можуть спричинити значних матеріальних втрат та завдає значних порушень, так як даний арешт перешкоджає вільно розпоряджатися власними коштами, що знаходяться на зазначеному рахунку, виконувати свої господарські зобов'язання перед контрагентами стосовно оплати товарів, робіт, послуг, оплачувати працівникам позивача заробітну плату, що, в свою чергу, призводить до можливості виникнення господарських спорів між позивачем та його контрагентами, нарахування штрафних санкцій тощо.

За наведених обставин, суд вважає, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам та інтересам позивача до ухвалення рішення в цій адміністративній справі, та захист цих прав та інтересів стане неможливим без вжиття заходів забезпечення позову, а тому клопотання позивача про забезпечення позову шляхом зупинення дії арешту коштів та інших цінностей платника податків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті", що знаходяться на рахунках в банку, накладеного постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.10.2011 року по справі 2а/1770/3617/2011 до набрання законної сили рішенням суду у даній справі слід задовольнити.

Керуючись статтями 117, 118, 165 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача Приватного виробничого підприємства-фірми "Аванті" щодо вжиття заходів забезпечення позову задовольнити повністю.

Вжити заходів забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії арешту коштів та інших цінностей платника податків Приватного виробничого підприємства - фірми "Аванті", що знаходяться на рахунках в банку, накладеного постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.10.2011 року по справі 2а/1770/3617/2011,-до набрання законної сили рішенням суду у даній справі.

Копію ухвали негайно надіслати позивачу - Приватному виробничому підприємству-фірмі "Аванті" та відповідачу - Державній податковій інспекції у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області .

Виконання ухвали з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно. Виконання ухвали про заборону вчиняти певні дії виконується в порядку, встановленому законом для виконання судових рішень.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання нею законної сили за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду .

Суддя Сало А.Б.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2014
Оприлюднено08.10.2014
Номер документу40763996
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2792/14

Ухвала від 01.10.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Постанова від 06.10.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 01.10.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні