Ухвала
від 06.10.2014 по справі 200/6073/14-а
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/6073/14а

Провадження № 2а/200/250/14

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 вересня 2014 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого - судді Шевцової Т.В.

при секретарі - Южаковій В.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Дніпропетровська клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД про скасування заходів забезпечення адміністративного позову та залишення адміністративного позову без розгляду у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області Колесник Інги Миколаївни та Дніпропетровської міської ради про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться адміністративна справа за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області Колесник Інги Миколаївни та Дніпропетровської міської ради про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 17 квітня 2014 року відкрито провадження в адміністративній справі № 200/6073/14а.

Ухвалою суду від 17 квітня 2014 року було задоволено клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову шляхом накладання арешту на земельну ділянку та заборони особам вчинити дії.

18 вересня 2014 року позивач звернувся з клопотанням, в якому просить залишити без розгляду адміністративний позов та скасувати заходи забезпечення позову, вжитих в цій адміністративній справі ухвалою суду від 17 квітня 2014 року.

Сторони повідомлені про час та місце розгляду заяви про скасування заходів забезпечення позову у відповідності до ст. 38 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст.118 КАС України питання про забезпечення адміністративного позову, про заміну одного способу забезпечення адміністративного позову іншим або про скасування заходів забезпечення адміністративного позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розглядові таких питань.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст.155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Враховуючи, що ухвалою Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 17 квітня 2014 року були вжиті заходи забезпечення адміністративного позову до вирішення спору по суті, приймаючи до уваги клопотання позивача про залишення адміністративного позову без розгляду та скасування заходів забезпечення позову, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача про скасування заходів забезпечення адміністративного позову та залишення адміністративного позову без розгляду.

Суд також зауважує, що скасування заходів забезпечення адміністративного позову та залишення адміністративного позову без розгляду не суперечить Закону і не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів сторін у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 117, 118, 155 КАС України -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД про залишення адміністративного позову без розгляду та скасування заходів забезпечення адміністративного позову - задовольнити.

Заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 17 квітня 2014 року по справі № 200/6073/14а, провадження № 2а/200/250/14, за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області Колесник Інги Миколаївни та Дніпропетровської міської ради про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії - скасувати.

Скасувати арешт на земельну ділянку площею 0,4625 га, кадастровий номер 1210100000:06:084:0002, розташовану за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Шмідта, 13.

Заборону державним реєстраторам Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області (49004, м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 56) вчиняти дії, пов'язані з державною реєстрацією права власності, інших речових прав, обтяжень щодо земельної ділянки площею 0,4625 га, кадастровий номер 1210100000:06:084:0002, розташованої за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Шмідта, 13, в тому числі, але не виключно: приймати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, вносити будь-які зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, відкривати і закривати розділи Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вносити до них відповідні записи, присвоювати реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна, вчиняти інші дії - зняти.

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «УКРСТАР» ЛТД до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області Колесник Інги Миколаївни та Дніпропетровської міської ради про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня отримання ухвали, шляхом подачі апеляційної скарги через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська.

Суддя Т.В.Шевцова

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення06.10.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40765072
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/6073/14-а

Ухвала від 06.10.2014

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні