Ухвала
від 30.09.2014 по справі 499вр-14/804/9022/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 вересня 2014 р. Справа № 804/9022/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Горбалінського В.В.

при секретарі - Решетнік А.О.

за участі:

представника позивача - Грицан Н.В.

представника відповідача - Бабіч К.Ю.

представників Головного управління статистики у Дніпропетровській області - Гусельникова В.І., Іванова Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Головного управління статистики у Дніпропетровській області про відстрочку виконання, а також при встановлення або зміну способу і порядку ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.08.2014 року про тимчасове вилучення документів, винесеної у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Смєла» до Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Смєла» до Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Під час розгляду справи у суду виникла необхідність витребувати додаткові докази для з'ясування обставин, що мають значення для справи, а саме: статистичну звітність ТОВ «Зернові джерела» (код ЄДРПОУ 34560868) за формою № 37-сг, № 4-сг та № 29-сг за 2012 рік.

Враховуючи те, що вказана звітність подається до Головного управління статистики у Дніпропетровській області, судом 08.08.2014 року постановлено ухвалу про витребування вищевказаних доказів з Головного управління статистики у Дніпропетровській області та було зобов'язано надати їх до суду в строк до 28.08.2014 року.

У визначений судом строк витребувані докази не були надані.

Листом від 27.08.2014 року Головне управління статистики у Дніпропетровській області повідомило суд про неможливість надання вказаних доказів з підстав, які визнано судом необґрунтованими.

29.08.2014 року в порядку ст. 271 Кодексу адміністративного судочинства України судом постановлено ухвалу про тимчасове вилучення документів з Головного управління статистики у Дніпропетровській області, виконання якої доручено відділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області.

09.09.2014 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 44628424.

15.09.2014 року до суду надійшла заява від Головного управління статистики у Дніпропетровській області з проханням відстрочити виконання ухвали від 29.08.2014 року про тимчасове вилучення оригіналів статистичних звітів ТОВ «Зернові Джерела», а також встановити або змінити спосіб і порядок її виконання відповідно до вимог чинного законодавства України.

Заява обґрунтована тим, що Головне управління статистики у Дніпропетровській області не має можливості виконати ухвалу суду від 29.08.2014 року та надати тимчасовий доступ до статистичної інформації, оскільки такий доступ надається лише на підставі ухвали слідчого судді.

Представники Головного управління статистики у Дніпропетровській області в судовому засіданні заяву підтримали в повному обсязі та просили суд її задовольнити.

Суд, заслухавши пояснення осіб, які беруть участь у справі та дослідивши наявні в ній докази зазначає наступне.

Частиною 1 статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

З наданої заяви судом не встановлено обґрунтованих обставин та підстав, які могли б свідчити про неможливість виконання ухвали суду від 29.08.2014 року.

Такі обставини не були наведені представниками заяву Головного управління статистики у Дніпропетровській області і в судовому засіданні.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного суду України від 26 грудня 2003 року N 14 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження», при вирішенні заяв державного виконавця чи сторони про відстрочку або розстрочку виконання рішення, встановлення або зміну способу й порядку його виконання суду потрібно мати на увазі, що їх задоволення можливе лише у виняткових випадках, які суд визначає виходячи з особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність у нього майна, яке за рішенням суду має бути передане стягувачу, стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо).

Оскільки заявником не було наведено та надано суду доказів наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, суд вважає заяву Головного управління статистики у Дніпропетровській області про відстрочку виконання, а також при встановлення або зміну способу і порядку ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.08.2014 року про тимчасове вилучення документів не обґрунтованою та такою, що не підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 160, 165, 186, 254, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Головного управління статистики у Дніпропетровській області про відстрочку виконання, а також при встановлення або зміну способу і порядку ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.08.2014 року про тимчасове вилучення документів - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Текст ухвали у повному обсязі складено 06.10.2014 року.

Суддя В.В. Горбалінський

Дата ухвалення рішення30.09.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40770169
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —499вр-14/804/9022/14

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 12.12.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 12.12.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 30.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні