Постанова
від 02.06.2014 по справі 804/4444/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2014 р. Справа № 804/4444/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Боженко Н.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Корпарація "МСК" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

Дніпропетровська об'єднана державна податкова інспекція ГУМ у Дніпропетровській області звернулася до суду з адміністративним позовом до Корпорації «МСК», в якому просить припинити юридичну особу відповідача.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач перебуває на обліку в Дніпропетровській об'єднаній державній податковій інспекції ГУМ у Дніпропетровській області як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте при здійснені своєї діяльності порушує вимоги діючого законодавства, а саме в Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, що не дає можливості контролюючим органам здійснювати контроль за додержанням вимог податкового та іншого законодавства та є підставою для припинення підприємницької діяльності юридичної особи. Заборгованості по платежам до бюджету не має. Позивач просить припинити юридичну особу Корпорації «МСК».

Позивач про відкриття скороченого провадження за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення 08.04.2014 року, яке міститься в матеріалах справи.

Відповідач про відкриття скороченого провадження повідомлений належним чином шляхом направлення копії ухвали від 01 квітня 2014 року на адресу відповідача, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, яка повернута на адресу суду з відміткою «із закінченням строку зберігання». Відповідно до ч. 4 ст. 33 Кодексу адміністративного судочинства України судовий виклик або судове повідомлення надсилаються юридичним особам - за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином. Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про розгляд даної адміністративної справи та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Корпорація «МСК» зареєстрована за адресою 52005, смт.Ювілейне, вул.8 Березня, буд.11, кв.70, Дніпропетровського району, Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 33949725 та знаходиться на обліку в Дніпропетровській об'єднаній державній податковій інспекції ГУМ у Дніпропетровській області.

При цьому, відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням №12031430012001369.

Розпорядженням начальника Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції ГУМ у Дніпропетровській області від 25.03.2014 року №217 прийнято рішення про звернення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду щодо припинення юридичної особи відповідачу.

Як вбачається з Довідки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до п. 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 р. за №1562/20300, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі:неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності; якщо установчі документи суперечать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим документам та законодавству; наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням; наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, відміни державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Згідно частини 2 статті 38 "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Вирішуючи спір по суті суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню, так як відповідачем порушені вимоги Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", оскільки в Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Керуючись ст.ст. 158-163, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції ГУМ у Дніпропетровській області до Корпорації «МСК» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Корпорації «МСК» (52005, смт.Ювілейне, вул.8 Березня, буд.11, кв.70, Дніпропетровського району, Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 33949725).

Копію постанови направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанову звернути до негайного виконання.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення02.06.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40775436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/4444/14

Ухвала від 01.04.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 02.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні