Постанова
від 08.10.2014 по справі 806/4247/14
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

08 жовтня 2014 р. Житомир справа № 806/4247/14

категорія 8.4.3

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Попової О. Г. ,

розглянувши у скороченому провадженні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області до Приватного підприємства "Юнайтед Трейдінг Плюс" про припинення юридичної особи,-

встановив:

Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з вказаним позовом, в якому просила припинити юридичну особу Приватного підприємства "Юнайтед Трейдінг Плюс". В обгрунтування позову зазначає, що в порушення п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України Приватне підприємство "Юнайтед Трейдінг Плюс" не подає до контролюючого органу податкову звітність з листопада 2012 року.

Відповідач заперечення проти позову суду не надіслав. Про розгляд справи у скороченому провадженні повідомлений належним чином.

Розгляд справи проведено в порядку скороченого провадження у відповідності із ст. 183-2 КАС України без проведення судового засідання та виклику осіб які беруть участь у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних підстав.

Приватне підприємство "Юнайтед Трейдінг Плюс" як платник податків знаходиться на обліку в Житомирській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області

Відповідно до п.п. 16.1.2, 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як встановлено із довідки Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області №1152/11-2 від 04.12.2013 року відповідач не має перед бюджетом заборгованість по податкам та платежам.

Згідно довідки №193/18-03 від 23.04.2014 року Приватне підприємство "Юнайтед Трейдінг Плюс" не звітується перед податковим органом з листопада 2012 року, тобто на день подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Згідно із п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Доказів припинення юридичної особи - Приватного підприємства "Юнайтед Трейдінг Плюс" у добровільному порядку суду не надано.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що позов слід задовольнити.

Керуючись статтями 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Юнайтед Трейдінг Плюс" (ЄДРПОУ 34973110).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя О.Г. Попова

Дата ухвалення рішення08.10.2014
Оприлюднено09.10.2014

Судовий реєстр по справі —806/4247/14

Постанова від 08.10.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 17.09.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні