Ухвала
від 08.10.2014 по справі 916/1788/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

"08" жовтня 2014 р. Справа № 916/1788/14

За заявою кредитора: Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області (далі - ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області);

до боржника: Приватного підприємства (далі - ПП) „Союзкомплекс", м. Одеса;

про визнання банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

за участю представників сторін:

від Кредитора: Хаджи О.Г. - представник ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області - довіреність від 22.10.2013 р. № 2045/9/15-52-10-010;

від боржника: не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином.

розпорядник майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражний керуючий Косенко С.Г., не з'явився, незважаючи на те, що був повідомлений належним чином.

СУТЬ СПОРУ : 14.05.2013 р. ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області звернулося до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ПП „Союзкомплекс" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до вимог ст. 11 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон (№2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній сплати безспірну заборгованість у сумі 753193 грн. 99 коп., протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду від 19.05.2014 р. заяву ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області про порушення провадження у справі про банкрутство ПП „Союзкомплекс" прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 10.06.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ПП „Союзкомплекс", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, процедуру розпорядження майном ПП „Союзкомплекс", призначено розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого Косенка С.Г.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.07.2014 р. затверджено поданий розпорядником майна ПП „Союзкомплекс" реєстр грошових вимог кредиторів на загальну суму 753193 грн. 99 коп.

06.10.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 3-1559/14) розпорядника майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражного керуючого Косенко С.Г. про припинення своїх повноважень.

08.10.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява (вх. № 3-1577/14) арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. про участь у справі № 916/1788/14 про банкрутство ПП „Союзкомплекс".

У судовому засіданні було оголошено перерву з 07.10.2014 р. до 08.10.2014 р. о 12 год. 00 хв. у порядку ст. 77 ГПК України.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні 08.10.2014 р. заяву розпорядника майна ПП „Союзкомплекс" арбітражного керуючого Косенко С.Г. про припинення своїх повноважень, заяву арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. про участь у справі № 916/1788/14 про банкрутство ПП „Союзкомплекс" у якості розпорядника майна господарський суд встановив:

Ухвалою господарського суду Одеської області від 10.06.2014 р. порушено провадження у справі № 916/1788/14 про банкрутство ПП „Союзкомплекс", введено процедуру розпорядження майном ПП „Союзкомплекс" та призначено розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого Косенко С.Г.

Ухвалою господарського суду від 10.06.2014 р. розпорядника майна ПП „Союзкомплекс", відповідно до ст. 22 Закону (№2343-ХІІ) було зобов'язано надати письмовий звіт про хід процедури розпорядження майном ПП „Союзкомплекс" до якого додати аналіз фінансово-господарської діяльності боржника (фінансово-майновий стан боржника, активи та пасиви боржника).

Згідно п. 2 ст. 22 Закону (№2343-ХІІ) процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Відповідно до п. 3 ст. 22 Закону (№2343-ХІІ) розпорядник майна зобов'язаний: аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках, виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість та інше.

До господарського суду Одеської області від розпорядника майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражного керуючого Косенко С.Г. до теперішнього часу не надійшло аналізу фінансово-господарської діяльності боржника, не подано інформації щодо проведення зборів кредиторів та створення комітету кредиторів, незважаючи на те, що строк процедури розпорядження майном майже закінчився.

Відповідно до п. 3 ст. 114 Закону (№2343-ХІІ) усунення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від виконання ним своїх обов'язків здійснюється господарським судом за клопотання комітету кредиторів або за власною ініціативою у разі невиконання або неналежного виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Згідно п. 3 ст. 114 Закону (№2343-ХІІ) арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна за його заявою.

Арбітражний керуючий Ільєнок Л.С. надав господарському суду інформацію щодо його освіти, досвіду, а саме: має повну вищу юридичну освіту освітньо-кваліфікаційного рівня "Спеціаліст" за спеціальністю "Правознавство".

Діяльністю арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. займається з 2005 р., понад десять років та був призначений різноманітні підприємства, в тому числі з державною формою власності, також аналогічних боржнику.

За час провадження діяльності арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. порушень термінів подання інформації, передбаченої Законом (№2343-ХІІ), до Державного департаменту з питань банкрутства, а також порушень термінів, визначених ухвалами господарських судів, і порушень законодавства та ліцензійних умов провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) не допускав.

Відповідно до Закону (№2343-ХІІ) діяльність арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. застрахована відповідно до договору добровільного страхування відповідальності перед третіми особами ВТО - 14 № 0002 ОД-3 від 20.02.2014 р.

Судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатись діяльністю арбітражного керуючого не має.

Управління боржником раніше не здійснював. Не є заінтересованою особою боржника та кредиторів.

Інших заяв від арбітражних керуючих до господарського суду не надходило.

Відповідно до п. 8 статті 26 Закону (№2343-ХІІ) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення нового арбітражного керуючого та інші питання, передбачені цим Законом.

Відповідно до п. 9 статті 26 Закону (№2343-ХІІ) рішення зборів комітету кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах комітету кредиторів, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Остаточно вирішувати питання щодо кандидатури для призначення розпорядника майна - арбітражного керуючого у справі про банкрутство, припинення повноважень вже призначеного розпорядника майна - арбітражного керуючого та призначення на цю посаду іншої кандидатуру має повноваження виключно господарський суд, виходячи з встановлених обставин справи, наданих суду пропозицій та наявних доказів, тощо.

Отже, призначення арбітражного керуючого - розпорядника майна банкрута по справі є прерогативою господарського суду.

Оскільки, кредитором (комітетом кредиторів) не було подано клопотання, щодо кандидатури арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна ПП „Союзкомплекс", господарський суд призначає розпорядника майна за власною ініціативою.

Таким чином, враховуючи неподання розпорядником майна боржника - арбітражним керуючим Косенко С.Г. аналізу фінансово-господарської діяльності боржника, заяву розпорядника майна ПП „Союзкомплекс" арбітражного керуючого Косенко С.Г. про припинення своїх повноважень, заяву арбітражного керуючого Ільєнок Л.С. про участь у справі № 916/1788/14 про банкрутство ПП „Союзкомплекс" у якості розпорядника майна - господарський суд вважає за потрібне припинити повноваження розпорядника майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражного керуючого Косенко С.Г., призначити розпорядником майна ПП „Союзкомплекс" арбітражного керуючого Ільєнок Л.С., діючого на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України НОМЕР_1 від 04.07.2013 р.

Враховую те, що процедура розпорядженням майном триває дуже значний строк, господарський суд вважає за необхідне призначити справу про банкрутство до розгляду, витребувати аналіз фінансово-господарської діяльності боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 22-27, 114-115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Припинити повноваження розпорядника майна Приватного підприємства „Союзкомплекс" (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 50/2.Ідентифікаційний код 35242493) - арбітражного керуючого Косенко С.Г.

2. Призначити розпорядником майна Приватного підприємства „Союзкомплекс" (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 50/2.Ідентифікаційний код 35242493) - арбітражного керуючого Ільєнок Людмилу Сергіївну, діючого на підставі свідоцтва НОМЕР_1 від 04.07.2013 р.

3. Зобов'язати арбітражного керуючого Косенко С.Г. у десятиденний строк передати розпоряднику майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражному керуючому Ільєнок Л.С. всю реєстраційну, бухгалтерську документацію банкрута та документацію, що стосується роботи розпорядника майна, майно банкрута, яке належить йому на праві власності, печатки, штампи й інше.

4. Призначити розгляд справи у засіданні суду на „21" жовтня 2014 р. о 11:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), кабінет № 533 (п'ятий поверх).

5.Зобов'язати надати:

Кредитора надати: .

Боржника надати : докази спроможності чи неспроможності боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів.

Розпорядника майна відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надати: докази письмового повідомлення кредиторів, згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу засновників боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та їх проведення, вибори комітету кредиторів та прийняте рішення комітетом кредиторів про подальшу судову процедуру яка буде застосована відносно боржника відповідно до ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Надати письмовий звіт про хід процедури розпорядження майном ПП Союзкомплекс" до якого додати аналіз фінансово-господарської діяльності боржника (фінансово-майновий стан боржника, активи та пасиви боржника), відомості щодо наявного майна боржника, (наявного майна, яке знаходиться у заставі), в тому числі коштів, які знаходяться на рахунках у банках, докази спроможності чи неспроможності боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів; ознаки банкрутства для визначення наступної судової процедури, відомості щодо ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника.

6. Визнати явку кредитора, розпорядника майна обов'язковою.

7. Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Косенко С.Г., розпоряднику майна ПП „Союзкомплекс" - арбітражному керуючому Ільєнок Л.С., відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Одеській області, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Одеській області (для внесення до Єдиного державного реєстру запису про призначення розпорядником майна ПП „Союзкомплекс" - Ільєнок Л.С., діючого на підставі свідоцтва НОМЕР_1 від 04.07.2013 р.).

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття.

Суддя Г.М. Зеленов

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.10.2014
Оприлюднено16.10.2014
Номер документу40892890
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1788/14

Ухвала від 22.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 03.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 10.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 22.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 11.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні