Ухвала
від 15.10.2014 по справі 813/367/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про витребування доказів

15 жовтня 2014 р. Справа № 813/367/14

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючий суддя Кравців О.Р.,

секретар судового засідання Небесна М.В.,

позивач ОСОБА_1,

від третьої особи 2 Возний Л.Є.,

розглянув у відкритому судовому засіданні розглянув з власної ініціативи питання про витребування доказів у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції Довгань Олени Богданівни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4, Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції, про скасування державної реєстрації, -

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції Довгань Олени Богданівни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4, Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції з вимогою відмінити державну реєстрацію припинення головного управління економіки та промислової політики Львівської обласної державної адміністрації, про що було зроблено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців 03.03.2013 року № 415 111 000 402 639 5 (ідентифікаційний код 37964910, 79008, м. Львів, вул. Винниченка, 18).

У попередньому судовому засіданні судом поставлене на обговорення питання про витребування доказів для повного та всебічного з'ясування всіх обставин справи, а саме щодо витребування в Управління державної реєстрації Львівської міської ради реєстраційної справи Головного управління економіки та промислової політики Львівської обласної державної адміністрації.

Позивач проти вищевикладеного не заперечив, у вирішенні питання про витребування доказів покликався на розсуд суду.

Відповідач в судове засідання не з'явився, явки уповноваженого представника не забезпечив, про дату час і місце судового засідання повідомлений належним чином /а.с.78/. Жодних клопотань про відкладення розгляду справи чи іншого змісту не подавав.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, ОСОБА_4 в судове засідання не з'явився, явки уповноваженого представника не забезпечив, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином /а.с.77/. Клопотань про відкладення розгляду справи чи іншого змісту від них не надходило.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції у вирішенні питання про витребування доказів покладався на розсуд суду.

Вирішуючи вищевказане питання суд керується наступним.

Завданням адміністративного судочинства відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Згідно зі ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може витребувати додаткові докази з власної ініціативи.

Відповідно до вимог ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Таким чином, суд вважає за необхідне для повного та всебічного з'ясування всіх обставин справи витребувати в Управління державної реєстрації Львівської міської ради реєстраційну справу Головного управління економіки та промислової політики Львівської обласної державної адміністрації.

Керуючись ст.ст. 2, 11, 69, 71, 110, 158-160, 167 КАС України, суд -

у х в а л и в :

1. Витребувати у Відділу державної реєстрації Львівської міської ради докази на підтвердження припинення Головного управління економіки та промислової політики Львівської обласної державної адміністрації.

2. Зобов'язати Управління державної реєстрації Львівської міської ради надати суду матеріали реєстраційної справи Головного управління економіки та промислової політики Львівської обласної державної адміністрації та належно завірені копії матеріалів реєстраційної справи - для долучення до матеріалів справи

3. Копію ухвали невідкладно надіслати Управлінню державної реєстрації Львівської міської ради (79006, м. Львів, вул. Весняна, 4) - для виконання.

Ухвала про витребування доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя Кравців О.Р.

Дата ухвалення рішення15.10.2014
Оприлюднено20.10.2014
Номер документу40919786
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/367/14

Ухвала від 15.10.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Ухвала від 27.05.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 19.12.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Іщук Л.П.

Постанова від 19.11.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 15.10.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 25.07.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 09.07.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Іщук Л.П.

Ухвала від 24.04.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Іщук Л.П.

Ухвала від 02.04.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні