Постанова
від 06.02.2007 по справі 7/2-07-113а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/2-07-113А

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"06" лютого 2007 р.                             Справа  № 7/2-07-113А

11год. 40хв.                                                                                                                м. Одеса

Позивач: Прокурор Комінтернівського району Одеської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області.

Відповідач: сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Колос”, с.Кремидівка Комінтернівського району Одеської області.

Про стягнення страхових внесків в розмірі 4 483, 28 грн.

Господарський суд Одеської області у складі:

Судді                                  Лепехи Г.А.

При секретарі             Мишко К.В.

За участю представників сторін:

від прокуратури –Гузь В.Г.

від УПФУ –Дрофяк Н.М., за довіреністю.

від відповідача –не з'явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом прокурора Комінтернівського району Одеської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Колос” про стягнення заборгованості по страховим внескам у розмірі 4 483, 28 грн., -

ВСТАНОВИВ:

10.01.2007р. за вх. №100 прокурор Комінтернівського району Одеської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Колос” про стягнення заборгованості по страховим внескам у розмірі 4 483, 28 грн.

Відповідач, повідомлений належним чином, у судове засідання не з'явився, відзив на заяву не надав, позовні вимоги по суті не заперечив.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши учасників процесу, суд встановив:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Колос” перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області з 24.04.2001р. за №10712, як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до ст.1 Закону України „Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 400/97-ВР від 26.06.1997 року, з подальшими змінами та доповненнями.

У відповідності зі ст. 20 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” №1058-IV від 09.07.2003р. підприємства та організації зобов'язані одночасно з одержанням коштів на виплати заробітної плати сплачувати страхові внески, але не пізніше ніж через двадцять календарних днів із дня закінчення відповідного базового звітного періоду.

Згідно ст. 58 вищезазначеного Закону Пенсійний фонд є органом, який проводить збір, акумуляцію, та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Відповідно до положень Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування та збору на обов'язкове соціальне страхування” та п.12.3 Інструкції “Про  порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженою постановою Правління Пенсійного фонду України за №21-1 від 19.12.03р., органи Пенсійного фонду України зобов'язані здійснювати в межах своєї компетенції контроль за дотриманням страхувальниками та застрахованими особами вимог Закону   України   "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідно до ст. 106 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафних санкцій.

Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

У разі, якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом 10 робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі, якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду має право звернутися до господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.   

Отже, як вбачається з картки особового рахунку страхувальника юридичної особи або фізичної особи, заборгованість СТОВ „Колос” перед УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області складає 4 483, 28 грн., з яких заборгованість по страховим внескам –2 331, 56 грн., штрафні санкції –1 900, 41 грн., пеня –251, 31 грн.

Таким чином, позовні вимоги в частині стягнення 4 483, 28 грн. обгрунтовані, підтверджені наявними у справі матеріалами, відповідають чинному законодавству, відповідачем не заперечуються, отже підлягають задоволенню в повному обсязі.

                    Керуючись ст.ст. 87, 89, 94, п. 6 Перехідних положень, ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

          1. Позов задовольнити.

          2. Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Колос” (с.Кремидівка Комінтернівського району Одеської області. Код ЄДРПОУ 05528935) на користь Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області (67500, смт. Комінтернівське, вул. Центральна, 33. Код ЄДРПОУ 24528177. Р/р №2560320 в ООФ АППБ „Аваль”, МФО 328351) 4 483 (чотири тисячи чотириста вісімдесят три) грн. 28 коп. суму заборгованості по страховим внескам.

Постанова може бути оскаржена в порядку ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної  сили у порядку ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                 Лепеха Г.А.

Дата ухвалення рішення06.02.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу409366
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/2-07-113а

Постанова від 06.02.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні