Рішення
від 15.10.2014 по справі 171/1875/14-ц
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/1875/14-ц

2/171/764/14

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

"15" жовтня 2014 р. Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Чумак Т.А.

при секретарі - Жандарук В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Апостолове цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна», 3- ї особи - Державного реєстратора Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві про звільнення з посади генерального директора,

встановив:

Позивач звернулася до суду з позовом про звільнення з посади директора, посилаючись на те, що рішенням загальних зборів учасників ТОВ «Ньюс Медіа - Україна» її було призначено на посаду генерального директора вказаного товариства. Згідно наказу № 2-К від 09.04.2010 року вона приступила до виконання обов'язків директора. 14.04.2014 року вона звернулася із заявою про звільнення з посади керівника товариства з 30.04.2014 року до відповідача, але відповідач рішення за її заявою не ухвалив, звільняти з посади генерального директора відмовляється, чим порушує її трудові права. Просить позов задовольнити, визнавши її звільненою з посади генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна» з 30.04.2014 року, та зобов'язати відповідача звернутися до Державного реєстратора Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві з документами для виключення з даних Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій України відомостей щодо перебування її на посаді генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна».

За заявою позивача справу розглянуто без її участі.

Представники відповідача та 3-ї особи в судове засідання не з»явилися, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, встановив наступне.

Загальними зборами учасників ТОВ «Ньюс Медіа - Україна» згідно протоколу № 4 та наказу № 2-К від 09.04.2010 року позивача призначено на посаду генерального директора вказаного товариства з 09 квітня 2010 року.

Відомості про позивача як директора ТОВ «Ньюс Медіа - Україна» внесені до Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій України.

Відповідно до п.13.7 Статуту ТОВ «Ньюс Медіа - Україна» генеральний директор товариства призначається загальними зборами учасників товариства.

14.04.2014 року позивач звернулася до загальних зборів відповідача із заявою про її звільнення за власним бажанням з посади директора вказаного підприємства з 30.04.2014 року.

Факт отримання вказаної заяви підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Відповідно до ч.1 ст.38 КЗпП України працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.

Таким чином, судом встановлено, що позивач з 09.04.2010 року працювала на посаді генерального директора ТОВ «Ньюс Медіа - Україна», 14.04.2014 року позивач письмово за два тижні попередила про своє звільнення з 30.04.2014 року учасників товариства, але відповідачем рішення по суті заяви позивача щодо звільнення не прийнято, що є порушенням трудових прав позивача, на підставі чого суд приходить до висновку про задоволення позову та визнання позивача звільненою з посади генерального директора ТОВ «Ньюс Медіа - Україна» за власним бажанням з 30.04.2014 року.

Позовні вимоги щодо зобов'язання відповідача звернутися до Державного реєстратора Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві з документами для виключення з даних Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій України відомостей щодо перебування її на посаді генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна» також підлягають задоволенню, оскільки відповідно до ст.19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» у разі змін відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, державному реєстратору особою, яка уповноважена діяти від імені юридичної особи, подається заповнена реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, а якщо зміни до відомостей про юридичну особу пов'язані зі зміною керівника або осіб, що обираються до органу управління юридичної особи, додатково подаються примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміну зазначених осіб та/або примірник оригіналу (засвідчену нотаріально копію) розпорядчого документу про їх призначення.

З відповідача у відповідності до ст. 88 ЦПК України підлягає стягненню судовий збір в розмірі 243 гр. 60 коп. на користь держави.

Керуючись ст. ст. 10,11, 60, 209, 213, 215 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна», 3 - ї особи - Державного реєстратора Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві про звільнення з посади генерального директора задовольнити.

Визнати ОСОБА_1 звільненою з посади генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна» (код ЄДРПОУ 34495160) з 30 квітня 2014 року за власним бажанням.

Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна» звернутися до Державного реєстратора Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві з передбаченими ст.19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» документами для виключення з даних Єдиного державного реєстру підприємств, установ та організацій України відомостей щодо перебування ОСОБА_1 на посаді генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна».

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюс Медіа - Україна» в доход держави судовий збір у розмірі 243 гр. 60 коп.

Заочне рішення може бути переглянуто за заявою відповідача, поданої протягом 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

На рішення може бути подана апеляція в апеляційний суд Дніпропетровської області через Апостолівський районний суд. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 10 днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:Т. А. Чумак

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.10.2014
Оприлюднено24.10.2014
Номер документу40982899
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —171/1875/14-ц

Ухвала від 08.07.2014

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Рішення від 15.10.2014

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 08.08.2014

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні