Ухвала
від 20.10.2014 по справі 2-а-1549/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про видачу дубліката виконавчого листа

Справа № 2-а-1549/10/1970

"20" жовтня 2014 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі

головуючого судді Жука А.В.

розглянувши у порядку письмовоо провадження у місті Тернополі подання Першого відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції про видачу дубліката виконавчого листа у адміністративній справі за позовом Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції до товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельно-виробнича компанія "Альбатрос" про звернення стягнення на активи боржника ,-

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшло подання Першого відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції про видачу дубліката виконавчого листа.

Для учаасті у засіданні зявилась представник Тернопільської ОДПІ, яка не підтримала подання Першого відділу ДВС Тернопільського МУЮ та не заперечила щодо розгляду справи в порядку письмового провадження за наявними у справі доказами.

Представники заявника та відповідача в судове засідання не з'явились, хоча про дату, час та місце судового засідання з розгляду питання про видачу дубліката виконавчого листа повідомлялись належним чином.

Отже, суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення сторін належним чином про розгляд даного клопотання.

Частиною 2 ст. 260 КАС України передбачено, що суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, суд вважає, що наявні підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження, без участі представників відповідача та Першого відділу ДВС Тернопільського МУЮ.

При розгляді заяви Першого відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції судом встановлено наступне.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 24.06.2010 задоволено частково адміністративний позов Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції, стягнуто на користь Тернопільської ОДПІ з товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельно-виробнича компанія "Альбатрос" заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами в сумі 170,00 грн. по штрафних (фінансових) санкціях з податку на додану вартість.

12 липня 2010 року Тернопільським окружним адміністративним судом по вказаній адміністративній справі було видано виконавчий лист.

З довідки заявника №29706/06-34/07 від 19.09.2014 вбачається, що на виконанні в Першому відділі ДВС Тернопільського міського управління юстиції дійсно знаходився виконавчий лист по адміністративній справі №2-а-1549/10/1970 від 12.07.2010 року виданий Тернопільським окружним адміністративним судом про стягнення з ТОВ "ТВК "Альбатрос" в користь держави в особі Тернопільської ОДПІ боргу в сумі 170,00 гривень.

Перший відділ Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції звернувся до суду із поданням про видачу дубліката виконавчого листа по даній адміністративній справі, у зв'язку з тим, що даний виконавчий лист було втрачено, що було встановлено при інвентаризації справ заступника начальника відділу Копач Н.В.

Відповідно до ст. 260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Враховуючи наведені обставини, суд прийшов до висновку про наявність правових підстав для видачі дублікату виконавчого листа по адміністративній справі №2-а-1549/10/1970 замість втраченого.

Керуючись ст.ст. 260, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Подання Першого відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити.

2. Видати дублікат виконавчого листа у справі №2-а-1549/10/1970 від 12.07.2010.

3. Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-ти денний строк з дня постановлення ухвали апеляційної скарги у порядку передбаченому ст.ст.184-187 КАС України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2014
Оприлюднено24.10.2014
Номер документу40996037
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1549/10/1970

Ухвала від 09.10.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Ухвала від 20.10.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Ухвала від 24.04.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Загорський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні