Вирок
від 15.09.2014 по справі 399/754/14-к
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 399/754/14-к Провадження № 1-кп/399/92/14

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.09.2014 року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого - судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Онуфріївка кримінальне провадження за № 12014120100000182 за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Благовіщенка Камянсько-Дніпровського району Запорізької області, українця, громадянина України, освіта сім класів, не одруженого, офіційно не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Обвинувачений ОСОБА_4 вчинив таємне викрадення чужого майна та повторно вчинив таємне викрадення чужого за наступних обставин.

На початку травня 2014 року обвинувачений ОСОБА_4 з метою крадіжки чужого майна прийшов на територію луків, що знаходяться на околиці села Попівка Онуфріївського району Кіровоградської області, де неподалік від насосної станції шляхом демонтажу водогону таємно викрав 12 метрів сталевої труби, вартістю з урахуванням зносу 864 гривні. Після цього обвинувачений зник з місця вчинення кримінального правопорушення та в подальшому розпорядився викраденим на власний розсуд, чим завдав комунальному підприємству Попівської сільської ради Онуфріївського району Кіровоградської області шкоди на зазначену суму.

Він же у вечірній час 21.05.2014 року з метою крадіжки чужого майна прийшов у вище зазначене місце, де шляхом демонтажу водогону таємно викрав 30 метрів сталевої труби, вартістю з урахуванням зносу 2160 гривень.

Після цього обвинувачений зник з місця вчинення кримінального правопорушення та в подальшому розпорядився викраденим на власний розсуд, чим завдав комунальному підприємству Попівської сільської ради Онуфріївського району Кіровоградської області шкоди на зазначену суму.

Обвинувачений вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав повністю, покаявся і дав показання, що відповідають пред`явленим обвинуваченням та в даному вироку.

Інші докази за згодою у часників судового розгляду судом на підставі ч. 3 ст. 349 КПК України не досліджувались.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 , що виразилися у таємній крадіжці чужого майна та таємній крадіжці чужого майна, вчиненій повторно, суд кваліфікує за частинами 1 та 2 ст. 185 КК України.

При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому суд врахував: ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які є середньої тяжкості; особу винного, який до кримінальної відповідальності притягується вперше, до адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно; обставину, що пом`якшує покарання - щире каяття та сприяння розслідуванню кримінальних правопорушень; відсутність обставин, що обтяжують покарання; і вважає, що перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства за умови здійснення контролю за його поведінкою органами кримінально-виконавчої системи, т. т. застосування ст.ст. 75, 76 КК України.

Цивільний позов у провадженні не пред`явлений.

Судові витрати та речові докази у провадженні відсутні.

Керуючись ст. ст. 368, 370, 374 Кримі нального процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 ст. 185 КК України, призначивши наступні покарання:

за ч. 1 ст. 185 КК України - один рік позбавлення волі;

за ч. 2 ст. 185 КК України три роки позбавлення волі.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш сурового покарання більш суровим призначити ОСОБА_4 до відбування остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнити від відбування призначеного судом покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на обвинуваченого ОСОБА_4 наступні обов`язки: впродовж іспитового строку не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи; повідомляти орган кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання та роботи, зґявлятись до зазначеного органу на реєстрацію.

Вирок може бути оскарженим до апеляційного суду Кіровоградської області на протязі 30 діб з моменту його проголошення через Онуфріївський районний суд Кіровоградської області.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити обвинуваченому та прокурору.

Копію вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надіслати комунальному підприємству Попівської сільської ради Онуфріївського району Кіровоградської області.

Суддя Онуфріївського

районного суду ОСОБА_1 .

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.09.2014
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу40998280
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —399/754/14-к

Ухвала від 21.07.2014

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Вирок від 15.09.2014

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 11.09.2014

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні