Рішення
від 22.10.2014 по справі 403/842/14-ц
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія.Справа №403/842/14-ц Провадження № 2-о/403/53/14

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 жовтня 2014 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого: Годованець І. А.

при секретарі: Гарбар С.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Устинівка справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В :

Заявником подано до суду заяву про встановлення факту, що має юридичне значення. В заяві зазначається, що не має іншої можливості виправити помилку у документі запису прізвища, який посвідчує факт, що має юридичне значення.

В судове засідання заявник не з'явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутність, просить задовольнити зазначені в заяві вимоги, так як не має іншої можливості виправити помилку у документі запису по батькові, який посвідчує факт, що має юридичне значення.

В судове засідання представник заінтересованої особи - Криничненської селищної ради не з'явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутність, не заперечує проти встановлення факту належності заявнику правовстановлюючого документу.

В судове засідання представник заінтересованої особи - Устинівської районної державної адміністрації ради не з'явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутність, не заперечує проти встановлення факту належності заявнику правовстановлюючого документу.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що зазначені в заяві вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

У паспорті громадянина України прізвище ім"я та по батькові заявниці записано, як "ОСОБА_1".

У державному акті на право приватної власності на землю, серія Р2 №0464024, кадастровий номер № 3525886700:02:000:0076 виданого Устинівською районною державною адміністрацією Кіровоградської області 02 серпня 2002 року, прізвище ім'я по батькові власника земельної ділянки записано, як "ОСОБА_1".

Пунктом 6 ч.1 ст.256 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або паспорті.

Абзацом 1 пункту 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року №5 "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" встановлено, що звернути увагу судів на те, що відповідно до статей 255, 271 ЦПК України в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто, від них залежать виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право.

Під час розгляду справи встановлено, що у Державному акті на право приватної власності на землю, виданого громадянину України ОСОБА_1, по батькові заявника записано, як "ОСОБА_1", коли відповідно до паспорта громадянина України, його по батькові записано, як "ОСОБА_1". Представники заінтересованих осіб не заперечують, що у Державному акті на право приватної власності на землю запис по батькові заявника, як "ОСОБА_1", належить заявнику, як одній і тій же особі та неможливості передбаченого чинним законодавством права одержати новий або внести зміни до правовстановлюючого документу. У заявника при таких обставинах немає іншої можливості виправити у Державному акті на право приватної власності на землю помилку у записі по батькові, у нього немає іншої можливості одержати новий документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення, і в порядку п.6 ч.1 ст.256 ЦПК України зазначені в заяві вимоги підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі відповідно до ч.7 ст.235 ЦПК України не відшкодовуються.

Керуючись ст.259 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Встановити факт належності ОСОБА_1 у Державному акті на право приватної власності на землю, виданого громадянину України ОСОБА_1, Р2 №0464024, кадастровий номер № 3525886700:02:000:0076 виданого Устинівською районною державною адміністрацією Кіровоградської області 02 серпня 2002 року, запису по батькові "ОСОБА_1", як такого, що належить ОСОБА_1, як одній і тій же особі.

Судові витрати по справі не відшкодовуються.

На рішення може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Кіровоградської області через Устинівський районний суд на протязі десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: підпис.

Згідно з оригіналом.

Суддя Устинівського

районного суду: І. А. Годованець

СудУстинівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.10.2014
Оприлюднено27.10.2014
Номер документу41008225
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —403/842/14-ц

Рішення від 22.10.2014

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 02.10.2014

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні