Ухвала
від 23.10.2014 по справі 619/2812/14-ц
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

н.с. 619/2812/14-ц

н.п. 2/619/1165/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2014 року

Дергачівський районний суд Харківської області у складі:

головуючого Калиновської Л.В.

секретаря судових засідань Булах С.М.

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дергачі Харківської області цивільну справу за позовом Комунального підприємства «Берізка» до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи - Русько-Лозівська сільська рада Дергачівського району Харківської області, ОСОБА_4 про витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

Директор Комунального підприємства «Берізка» звернувся до суду Дергачівського району Харківської області з позовом в якому просить визнати за право власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1, літ. А-І, та надвірні будівлі: вбиральню літ. Б, сарай літ. В, сарай літ. Д, гараж з оглядовою ямою літ. Г, погріб літ. Е, рогожу №1 - №2; витребувати у ОСОБА_2 1/2 частину житлового будинку, що становить АДРЕСА_2 та зобов'язати її передати вказане житлове приміщення КУП «Берізка» за актом приймання-передачі. Також позивач просить витребувати у ОСОБА_3 1/2 частину житлового будинку, що становить кв. АДРЕСА_3 та зобов'язати його передати вказане житлове приміщення позивачу за актом приймання-передачі.

ОСОБА_2 в свою чергу звернулася до суду з зустрічним позовом до КП «Берізка», треті особи - Русько-Лозівська сільська рада Дергачівського району Харківської області, ОСОБА_4 в якому просить суд відмовити в задоволенні позову КП «Берізка», відновити її порушене право на приватизацію житлового будинку, та визнати за нею право власності на 1/2 частину житлового будинку АДРЕСА_1

Представники позивача КП «Берізка» ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в судовому засіданні заперечували проти об'єднання зустрічного позову з первісним.

Відповідач ОСОБА_2, її представник та пГавриленко О.В.ник Гребенюк О.О.дача ОСОБА_3 просили об'єднати позови в одне провадження.

Суд, вислухав думку осіб, які беруть участь у справі, дослідивши матеріали справи, вважає, що первісний та зустрічний позови необхідно об'єднати в одне провадження, виходячи з наступних підстав:

Так, зустрічний позов ОСОБА_2 відповідає вимогам ст.ст.119-120 ЦПК України.

Позовні вимоги первісного та зустрічного позову виникають між тими ж сторонами з одних правовідносин, а саме з приводу визнання права власності.

Відповідно ч.2 ст.123 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

З таких обставин, суд вважає, що обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним.

На підставі викладеного, керуючись ст.119, 120, 123, 124 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до Комунального підприємства «Берізка», треті особи - Русько-Лозівська сільська рада Дергачівського району Харківської області, ОСОБА_4 про відновлення порушеного права на приватизацію житлового будинку та визнання права власності об'єднати в одне провадження з первісною позовною заявою Комунального підприємства «Берізка» до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи - Русько-Лозівська сільська рада Дергачівського району Харківської області, ОСОБА_4 про витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання права власності.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: Л.В.Калиновська

Дата ухвалення рішення23.10.2014
Оприлюднено28.10.2014
Номер документу41026079
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна із чужого незаконного володіння, визнання права власності

Судовий реєстр по справі —619/2812/14-ц

Ухвала від 17.07.2014

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Рішення від 21.05.2015

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Рішення від 08.04.2015

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 23.10.2014

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 23.06.2014

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні