Постанова
від 07.10.2014 по справі 804/12438/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2014 р. Справа № 804/12438/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Луніної О.С., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Криворізької центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Приватного підприємства «Пагурі» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

14 серпня 2014 року Криворізька центральна ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (далі - позивач) звернулась до суду з позовом до ПП «Пагурі» (далі - відповідач) про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач перебуває на обліку в Криворізькій центральній ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, як платник податків, зборів (обов'язкових платежів), проте при здійсненні своєї діяльності порушує вимоги діючого законодавства, а саме не подає податкову звітність до органів податкової служби більше року, що не дає можливості контролюючим органам здійснювати контроль за додержанням вимог податкового та іншого законодавства, що є підставою для припинення юридичної особи. Заборгованості по платежам до бюджету не має. Тому позивач просить суд припинити юридичну особу ПП «Пагурі».

Ухвалою суду від 18 серпня 2014 року, відповідно до ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), позов прийнято до розгляду в скороченому провадженні та запропоновано відповідачу у 10-тиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття надати до суду заперечення на позов або заяву про визнання позову.

Відповідачу направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження у даній адміністративній справі за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру (а.с. 3-5 ), однак поштовий конверт повернувся на адресу суду без вручення (а.с. 18-19). Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України суд вважає, що копію ухвали про відкриття скороченого провадження відповідачу вручено. Станом на 07 жовтня 2014 року заперечення відповідача проти позову до суду не надходили.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що ПП «Пагурі» зареєстровано 21 січня 2008 року, про що зроблено запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 3-5 ) і перебуває на обліку в Криворізькій центральній ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Відповідно до довідки Криворізької центральної ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області ПП «Пагурі» за період з квітня 2009 року звітність не надавало (а.с. 7 ).

Згідно довідки Криворізької центральної ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, заборгованість ПП «Пагурі» відсутня (а.с. 8 ).

Розпорядженням начальника Криворізької центральної ОДПІ м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області від 04 липня 2014 року № 28-р, зобов'язано його структурні підрозділи підготувати необхідні матеріали щодо припинення юридичної особи ПП «Пагурі» та звернутися до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з вимогою про припинення юридичної особи відповідача (а.с. 10 ).

Пунктом 3 ч. 1 ст. 183-2 КАС України встановлено, що скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб-підприємців у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Нормами пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Пунктом 67.2 ст. 67 ПК України встановлено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців", однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

У п. 11.10. Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011р. №1588, та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011р. за №1562/20300, зазначено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності , то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, відміни державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

За таких обставин, приймаючи до уваги, що відповідач не подає до позивача податкову звітність більше року, а також не має заборгованості перед бюджетом, суд вважає за необхідне припинити юридичну особу ПП «Пагурі».

Керуючись ст. ст. 158-163, 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Криворізької центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Приватного підприємства «Пагурі» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Пагурі» (код ЄДРПОУ - 35600843).

Копію постанови направити до Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції у Дніпропетровській області для внесення відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя О.С. Луніна

Дата ухвалення рішення07.10.2014
Оприлюднено28.10.2014
Номер документу41029536
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12438/14

Постанова від 07.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

Ухвала від 18.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні