Ухвала
від 29.10.2014 по справі 810/6089/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

29 жовтня 2014 року 810/6089/14

Суддя Київського окружного адміністративного суду Басай О.В., розглянувши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальність "ТЕХНАРІ" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось товариство з обмеженою відповідальність "ТЕХНАРІ" з позовом до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві в якому просить:

- визнати незаконним та скасувати податкове повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві від 3 вересня 2014 року №0009062203;

- визнати незаконними дії Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві, що призвели до порушення прав товариства з обмеженою відповідальність "ТЕХНАРІ".

Вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі, необхідно зазначити наступне.

Положеннями пункту 6 частини першої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи немає підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Частина друга статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України зазначає, що адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача, або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Якщо така особа не має місця проживання (перебування, знаходження) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

Відповідно до Указу Президента України від 16.11.2004 №1417/2004 "Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі", територією на яку поширюються повноваження Київського окружного адміністративного суду є Київська область. Водночас, на територію міста Києва поширюються повноваження Окружного адміністративного суду міста Києва.

Із змісту позовної заяви та доданих до неї матеріалів судом встановлено, що позивач знаходиться за адресою 03040, м. Київ, вул. Васильківська, буд. 2А, кв. 132, а відповідач - 01033, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 23.

Ураховуючи наведене, суд дійшов висновку, що дана справа підсудна адміністративному суду повноваження якого поширюються на територію міста Києва, а саме, Окружному адміністративному суду міста Києва.

Таким чином, зазначені вище обставини виключають можливість розгляду цієї справи Київським окружним адміністративним судом.

Відповідно до пункту 6 частини третьої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

Суд звертає увагу на те, що згідно із положеннями частини шостої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права позивача повторно звернутись до адміністративного суду в порядку, встановленому законом, у даному випадку до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Окрім цього, пунктом 2 частини першої статті 7 Закону України №3674-VI від 08.07.2011 "Про судовий збір" встановлено, що сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Керуючись статтями 19, 107, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальність "ТЕХНАРІ"" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - повернути позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

Повернути товариству з обмеженою відповідальність "ТЕХНАРІ" (03040, м. Київ, вул. Васильківська, буд. 2А, кв. 132, ідентифікаційний код 36285978) з Державного бюджету України сплачений ним судовий збір у розмірі 226,04 грн. (двісті двадцять шість грн. 04 коп.).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.10.2014
Оприлюднено04.11.2014
Номер документу41145414
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/6089/14

Ухвала від 29.10.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні