Ухвала
від 07.10.2014 по справі 479/1149/14-ц
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 07.10.2014

479/1149/14-ц

6/479/47/14

У Х В А Л А

Іменем України

07 жовтня 2014 року Кривоозерський районний суд Миколаївської області

В складі: головуючого-судді Репушевської О.В.

при секретарі Штуфра А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Криве Озеро матеріали подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Кривоозерського районного управління юстиції про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1,

в с т а н о в и в :

01 жовтня 2014 року старший державний виконавець ВДВС Кривоозерського РУЮ Миколаївської області звернулася до суд з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1.Обґрунтовуючи необхідність тимчасового обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за кордон, старший державний виконавець відділу ДВС в поданні зазначила, що на виконанні у ВДВС знаходиться виконавче провадження з виконання наказу Господарського суду Миколаївської області №915/89/14 від 28 березня 2014 року щодо стягнення з ТОВ "Аква-Хол", вул.Куйбишева,47 смт.Криве Озеро, Миколаївської області, ідентифікаційний код 36856052, на користь Луб'янської сільської ради, заборгованості у розмірі 42596,00 грн. основного боргу, 3010,66 грн. пені. За даними ВДВС Кривоозерського РУЮ Миколаївської області станом на 26 вересня 2014 року заборгованість ОСОБА_1 не погашено. Тому, на підставі ст.11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» , ст.6 Закону України В«Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян УкраїниВ» , старший державний виконавець ВДВС Кривоозерського РУЮ просить постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1, без вилучення його паспортного документу.

Суд негайно розглядає подання, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб, за участю старшого державного виконавця ВДВС Кривоозерського РУЮ.

В судовому засіданні старший державний виконавець ВДВС Кривоозерського РУЮ підтримала подання, просила про його задоволення.

Вислухавши старшого державного виконавця, дослідивши матеріали подання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до положень ст.33 Конституції України право кожного вільно залишати територію України може бути обмежене лише законом.

Відповідно до положень ч.1 ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника фізичної особи або керівника боржника юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцем знаходження органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця.

Положеннями п.18 ч.3 ст.11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» визначено, що державний виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Відповідно до положень п.5 ч.1 ст.6 Закону України В«Про порядок виїзду з України і в'їзд в Україну громадян УкраїниВ» громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадку, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням до виконання зобов'язань.

ОСОБА_2 положень п.8 ст.19 Закону України В«Про Державну прикордонну службу УкраїниВ» встановлено, що на Державну прикордонну службу відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та протидія в'їзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в'їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученням правоохоронних органів.

Судом встановлено, що 22 квітня 2014 року старшим державним виконавцем ВДВС Кривоозерського РУЮ винесено постанову про відкриття виконавчого провадження по виконанню наказу Господарського суду Миколаївської області №915/89/14 від 28 березня 2014 року щодо стягнення з ТОВ "Аква-Хол" боргу в сумі 42596,00 грн. на користь Луб'янської сільської ради. ОСОБА_2 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців встановлено, що засновником ТОВ "Аква-Хол" є ОСОБА_1. За даними ВДВС Кривоозерського РУЮ Миколаївської області станом на 26 вересня 2014 року кошти по відкритому виконавчому провадженню не сплачуються, на день розгляду подання борг за судовими рішеннями боржником не погашений.

Враховуючи, що ОСОБА_1ухиляється від виконання наказу Господарського суду Миколаївської області №915/89/14 від 28 березня 2014 року щодо сплати коштів у розмірі 42596 грн. основного боргу, 3010.66 грн. пені, тому суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання ст.державного виконавця ВДВС Кривоозерського РУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду боржника ОСОБА_1 за межі України до виконання рішення суду, без вилучення паспортного документа громадянина України .

На підставі наведеного, керуючись ст.6 Закону України В«Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян УкраїниВ» від 21.01.1994 року № 3857-ХІІ, п.8 ст.19 Закону України В«Про Державну прикордонну службу УкраїниВ» , ст.ст. п.7 ст.8,377-1 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Кривоозерського районного управління юстиції про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон керівника ТОВ "Аква-Хол", громадянина України ОСОБА_1 - задовольнити .

Тимчасово обмежити право громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків під реєстраційним номером: НОМЕР_1, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 на виїзд з території України до виконання ним своїх зобов'язань.

Копію ухвали для виконання направити до Адміністрації Державної прикордонної служби України (01034, м.Київ, вул. Володимирська,26) для виконання, а також у ВДВС Кривоозерського РУЮ Миколаївської області для відому.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: (підпис)

Копія вірна:

Суддя Кривоозерського

районного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення07.10.2014
Оприлюднено04.11.2014
Номер документу41145911
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —479/1149/14-ц

Ухвала від 01.10.2014

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 07.10.2014

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні