Ухвала
від 13.10.2014 по справі 804/12471/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

13 жовтня 2014 р.Справа №804/12471/14

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Рябчук О.С., розглянувши у письмовому провадженні клопотання Криворізької південної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про забезпечення позову шляхом заборони відчуження ФК «Кривбас» його активів та коштів, які знаходяться в установах банків, до розгляду адміністративної справи № 804/12471/14 по суті позовних вимог , -

ВСТАНОВИВ:

14 серпня 2014 року Криворізька південна об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (далі - позивач) звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Футбольного клубу «Кривбас» (далі - відповідач) з вимогами про стягнення коштів з відкритих рахунків у банках, обслуговуючих платника податків Футбольний клуб «Кривбас», на суму податкового боргу по земельному податку з юридичних осіб у розмірі 49 140,26грн.

В прохальній частині позову позивач просив в порядку забезпечення адміністративного позову винести ухвалу про заборону про відчуження ФК «Кривбас» його активів та коштів, які знаходяться в установах банків, до розгляду адміністративної справи № 804/12471/14 по суті позовних вимог.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18.08.2014 року відкрито провадження в адміністративній справі; справу №804/12471/14 призначено до судового розгляду.

Згідно ч. 3 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України питання про забезпечення адміністративного позову, про заміну одного способу забезпечення адміністративного позову іншим або про скасування заходів забезпечення адміністративного позову, крім випадків, встановлених частиною першою і другою цієї статті, вирішується в судовому засіданні з повідомленням сторін, які беруть участь у справі.

Сторони належно повідомлені про розгляд справи, що підтверджується матеріалами справи.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надав клопотання про розгляд справи за відсутності уповноваженого представника в порядку письмового провадження.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Будь-яких клопотань, заперечень надано не було.

Забезпечення адміністративного позову - це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, до вирішення адміністративної справи визначених законом заходів щодо створення можливості реального виконання у майбутньому постанови суду, якщо її буде прийнято на користь позивача.

Відповідно до ч. 1 статті 117 КАС України суд може застосувати заходи забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Оцінивши усі докази, досліджені судом у їх сукупності, та виходячи з положень ст.117 КАС України, суд приходить до висновку, що позивачем не обґрунтовано заявлене клопотання, а відтак - не доведено наявності підстав для забезпечення позову шляхом, вказаним у позові.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 117, 118, 133, 165 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Криворізької південної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про забезпечення позову шляхом заборони відчуження ФК «Кривбас» його активів та коштів, які знаходяться в установах банків, до розгляду адміністративної справи № 804/12471/14 по суті позовних вимог - відмовити.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена; оскарження ухвали про відмову у задоволенні клопотання про забезпечення позову не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя (підпис) Ухвала не набула законної сили станом на 13.10.2014 суддя копія вірна помічник судді О.С. Рябчук О.С.Рябчук М.М.Бухтіярова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2014
Оприлюднено04.11.2014
Номер документу41150418
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12471/14

Ухвала від 13.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Постанова від 13.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 18.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні