Постанова
від 18.06.2014 по справі 804/7167/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2014 р. Справа № 804/7167/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Ляшка О.Б., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Лівобережної об'єднаної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Первинної профспілкової організації дочірнього підприємства "Будівельно-монтажного поїзду №1" Відкритого акціонерного товариства транспортного будівництва "Дніпротрансбуд" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

Лівобережна об'єднана державна податкова інспекція м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Первинної профспілкової організації дочірнього підприємства "Будівельно-монтажного поїзду №1" Відкритого акціонерного товариства транспортного будівництва "Дніпротрансбуд" про припинення юридичної особи.

В обґрунтуванні позову зазначено, що Первинна профспілкова організація дочірнього підприємства "Будівельно-монтажного поїзду №1" Відкритого акціонерного товариства транспортного будівництва "Дніпротрансбуд" зареєстроване в якості юридичної особи 07.08.2007 року та знаходиться на обліку в Лівобережній об'єднаній державній податковій інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області. Відповідач протягом року не здійснює підприємницької діяльності та відповідно до довідки від б/н податкова звітність не надавалась з моменту реєстрації. Заборгованості перед бюджетом немає. На підтвердження позовних вимог позивачем в якості доказів надані наступні копії документів: довідка б/н про неподання відповідачем податкової звітності з моменту реєстрації, довідка розрахунків з бюджетом від 28.04.2014 року, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суд, керуючись положеннями Податкового кодексу України, Закону України "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців" дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Підпунктом 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України встановлено обов'язок платника податків подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. Пунктом 49.2 статті 49 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків зобов'язаний за кожний встановлений звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді. Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Згідно з підпунктом 20.1.37 пункту 20.1 ст. 20 Податкового Кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності. Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Вирішуючи спір по суті суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню, так як відповідачем порушені вимоги Податкового кодексу України, Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", у зв'язку з неподанням податкової декларації більше одного календарного року.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтею 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Лівобережної об'єднаної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Первинну профспілкову організацію дочірнього підприємства "Будівельно-монтажного поїзду №1" Відкритого акціонерного товариства транспортного будівництва "Дніпротрансбуд" (код ЄДРПОУ 35338960).

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи - Первинної профспілкової організації дочірнього підприємства "Будівельно-монтажного поїзду №1" Відкритого акціонерного товариства транспортного будівництва "Дніпротрансбуд" (код ЄДРПОУ 35338960).

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання її копії.

Постанова суду набирає законної сили в порядку та у строки, визначені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.Б. Ляшко

Дата ухвалення рішення18.06.2014
Оприлюднено05.11.2014

Судовий реєстр по справі —804/7167/14

Постанова від 18.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ляшко Олег Борисович

Ухвала від 26.05.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ляшко Олег Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні