Ухвала
від 15.10.2014 по справі 922/4351/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

(підготовче засідання)

"15" жовтня 2014 р.Справа № 922/4351/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

при секретарі судового засідання Романченко Н.С.

розглянувши заяву ТОВ "КПП-Інвест", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "КПП-Інвест", м. Харків , код ЄДРПОУ 37598082 за участю :

представника боржника - Попов С.К. -ліквідатор, Бігдан О.А., дов. №б/н від 14.10.13р.

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до господарського суду Харківської області з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "КПП-Інвест" в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Харківської області від 06.10.2014р. прийнято заяву ТОВ "КПП-Інвест" про порушення справи про банкрутство до розгляду, підготовче засідання по справі призначено на "15" жовтня 2014 р. о 10:40, зобов'язано боржника надати суду оригінали документів, доданих до заяви (для огляду в судовому засіданні); письмові докази на підтвердження наявності або відсутності майна, достатнього для покриття судових витрат; довідку Державної реєстраційної служби про нерухоме майно, що зареєстроване на праві власності за боржником; копії повідомлень про ліквідацію суб'єкта господарювання ТОВ "КПП-Інвест" державним органам, де ТОВ "КПП-Інвест" перебувало на обліку у м. Харкові та кредиторам з доказами їх направлення та отримання; інформацію про кредиторів, із зазначенням їх місцезнаходження, ідентифікаційного коду, суми грошових вимог та строків виконання зобов'язань за договорами станом на жовтень 2014р.; довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об'єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу станом на жовтень 2014р.; відомості про всі рахунки боржника, відкриті в банках та інших фінансових установах, підтверджені письмовими доказами, станом на жовтень 2014р. (довідку органів ДПІ про рахунки боржника); письмові докази на підтвердження неплатоспроможності боржника.

Представник боржника в судовому засіданні підтримує заяву в повному обсязі, просить суд долучити до матеріалів справи додаткові документи та порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "КПП-Інвест". Крім того, звернувся до суду з клопотанням про призначення ліквідатором ТОВ "КПП-Інвест" Попова С.К., який є ліквідатором товариства. Клопотання обгрунтовує тим, що 03.10.2014р. відбулися загальні збори учасників ТОВ «КПП-Інвест», на яких учасники товариства розглядали можливість покладення обов'язків ліквідатора на ліквідатора товариства. Зокрема, учасниками було зазначено, що відповідно до приписів закону, арбітражний керуючий, що виконує обов'язки ліквідатора, отримує основну та додаткову винагороду, а саме, до десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень в якості основної винагороди, та п'ять відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також трьох відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів, в якості додаткової винагороди. У зв'язку із наведеним учасники товариства зауважили, що за умови того, що ТОВ «КПП- Інвест» не є ані великим, ані середнім суб'єктом підприємницької діяльності, погашення витрат на послуги арбітражного керуючого здійснюється у першочерговому порядку, та для виконання приписів закону про банкрутство стосовно ТОВ «КПП-Інвест» відсутня потреба у спеціальних знаннях арбітражного керуючого, наведені у законі про банкрутство умови винагороди арбітражного керуючого, що виконує обов'язки ліквідатора, є такими, що можуть призвести до неможливості повного погашення заявлених кредиторських вимог, що, в свою чергу, призведе до шкоди ділової репутації учасників ТОВ «КПП-Інвест», зокрема, ТОВ «Престіж Профіт». Крім того, цілком можливо, що без врахування витрат на послуги арбітражного керуючого, отриманих від реалізації майна товариства коштів вистачить на погашення вимог кредиторів, у зв'язку із чим учасники товариства будуть мати право на отримання на свою користь тих коштів, що залишаться після здійснення ліквідаційної процедури. Проте, за умови наявності витрат на послуги арбітражного керуючого, такої можливості учасники товариства можуть позбутися. Відповідно до викладеного, учасники товариства доручили ліквідатору ТОВ «КПП-Інвест» звернутися до господарського суду із клопотанням про покладення на нього обов'язків ліквідатора, як це передбачено приписами закону про банкрутство.

Розглянувши надану суду заяву та додані до заяви документи судом встановлено наступне.

Згідно з ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закону про банкрутство) передбачено, що якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийняте рішення про ліквідацію недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа (ліквідаційна комісія, ліквідатор) зобов'язана звернутися з заявою до господарського суду про порушення справи про банкрутство.

Згідно з ч.2 ст. 95 Закону про банкрутство визначено, що обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Як встановлено судом, ліквідатором товариства проведено всі необхідні попередні ліквідаційні заходи, що передбачені ст.ст. 105, 110 -112 ЦК України, зокрема, визначений порядок та строки розгляду заяв та претензій кредиторів, повідомлено відомих кредиторів про ліквідацію товариства та можливість звернення до ліквідаційної комісії з вимогами.

Як свідчать матеріали справи, за даними боржника станом на 25.04.2014р. вартість активів ТОВ «КПП-Інвест» склала 23 605 910грн. 81коп., в тому числі:

- виробничі запаси (товари) - 305,49грн.;

- поточні фінансові інвестиції, а саме, цінні папери (інвестиційні сертифікати) - 12 934 995,63грн.;

- грошові кошти - 227,53грн.

- дебіторська заборгованість - 10 670 382,16грн.

Одночасно, розмір розглянутих та визнаних кредиторських вимог складає 23 605 377грн. 79коп.

Таким чином, беручи до уваги, що цінні папери Товариства не вдалося реалізувати за останньою ціною - 12 934 995,63грн., можливо дійти висновку, що вартості активів Товариства недостатньо для погашення визнаних Товариством кредиторських вимог.

Відповідно до ч.З ст.110 Цивільного кодексу України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необ хідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до ч.5 ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (закон про банкрутство), боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство, зокрема, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржни ка задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі

Згідно ч. 6 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та за наявності передбачених Законом підстав господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство.

Виходячи з викладеного, з'ясувавши наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство та ознаки неплатоспроможності боржника, суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "КПП-Інвест", ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 1, 16 , 95Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "КПП-Інвест", м. Харків, код ЄДРПОУ 37598082.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації, у порядку, передбаченому цим Законом.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

4. Призначити судове засідання на 21 жовтня 2014 р. об 10:10 год. (Держпром, 8-й під, 1-й поверх., к. 104) .

5. Зобов'язати боржника надати до суду проміжний ліквідаційний баланс станом на жовтень 2014 року, результати проведеного аукціону з продажу цінних паперів, який відбувся 24.04.2014р.

6. Ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство надіслати боржнику, кредиторам, Дзержинській ДПІ м. Харкова, Дзержинському районному суду м. Харкова, Дзержинському ВДВС ХМУЮ, державному реєстратору.

Суддя Савченко А.А.

Дата ухвалення рішення15.10.2014
Оприлюднено07.11.2014
Номер документу41222384
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "КПП-Інвест", м. Харків , код ЄДРПОУ 37598082

Судовий реєстр по справі —922/4351/14

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 26.05.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 26.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 01.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 06.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні