Ухвала
від 05.11.2014 по справі 292/88/14-ц
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Номер провадження 6/292/88/14

Справа № 292/88/14-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2014 року смт.Червоноармійськ

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої - судді Рябенької Т.С.

при секретарі Бойко С.В.,

розглянувши у судовому засіданні подання старшого державного виконавця відділу ДВС України Червоноармійського РУЮ ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець відділу ДВС України Червоноармійського РУЮ ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, посилаючись на те, що на виконанні державної виконавчої служби Червоноармійського районного управління юстиції знаходиться виконавчий лист від 29.03.2007 року, справа №2-107/07, виданий Червоноармійським районним судом Житомирської області про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліменти на утримання доньки Дарії, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/3 частини заробітку (доходу) боржника, щомісячно починаючи з 16.03.2007 року і до повноліття.

11.04.2007 року державним виконавцем Острогляд Т.С. винесено постанову про відкриття виконавчого провадження по вищезазначеному виконавчому листу, який направлено боржнику до відома. Заборгованість по аліментах станом на 01.10.2014 року становить 20 700,25 грн.

Державним виконавцем направлялися попередження про притягнення ОСОБА_2 до кримінальної відповідальності за несплату аліментів. На дані попередження боржник взагалі не реагував, заборгованість по аліментах не погашена.

Оскільки боржник на виклики державного виконавця не з'являється, ухиляється від сплати боргу, тому виникла необхідність щодо обмеження його у праві виїзду за межі України до погашення заборгованості по аліментах у повному обсязі.

У судове засідання представник Державної виконавчої служби не з'явився. Однак від нього надійшла заява про розгляд подання без його участі, подання підтримує і просить задовольнити.

Дослідивши матеріали справи та матеріали виконавчого провадження суд вважає, що подання підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, ІПН: НОМЕР_1, житель ІНФОРМАЦІЯ_3 є громадянином України.

Згідно виконавчого листа справа №2-107/07 р. виданого 29.03.2007 року Червоноармійським районним судом Житомирської області присуджено до стягнення з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4 на користь ОСОБА_3 аліменти на утримання дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_5, в розмірі 1/3 частки від заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, до досягнення нею повноліття.

Згідно постанови державного виконавця відділу ДВС України Червоноармійського РУЮ ОСОБА_5, від 11.04.2007 року, було відкрито виконавче провадження з виконання вищезазначеного виконавчого листа.

Судом встановлено, що боржник ОСОБА_2 ухиляється від виконання зобов'язання, заборгованість по аліментах станом на 01.10.2014 року становить 20 700,25 грн.

Старшим державним виконавцем направлялися попередження про притягнення ОСОБА_2 до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів на утримання дитини з вимогою з"явитися до відділу та повідомити про виконання даного рішення до 20.06.2014 року.

Згідно повідомлення Державної податкової служби України від 26.05.2014 року, що боржник на обліку в органах ДПС не перебуває.

Відповідно до листа Пенсійного фонду України від 23.05.2014 року про осіб боржників, які отримують пенсії - інформацію про ОСОБА_2 не знайдено.

Також згідно до листа Пенсійного фонду України від 23.05.2014 року про осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про останнє місце роботи - інформацію про ОСОБА_2 не знайдено.

Відповідно до листа відділу державної реєстрації актів цивільного стану Червоноармійського районного управління юстиції у Житомирській області від 16.07.2014 року №1028/3.1-30 ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4, по актових записах про державну реєстрацію смерті по Червоноармійському району Житомирської області за період з 01.01.2007 року по теперішній час не значиться.

Згідно повідомлення інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 27.10.2014 року №74404600 відомості про фізичну особу ОСОБА_2 відсутні.

Згідно п.18 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, у процесі здійснення виконавчого провадження державний виконавець має право звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Відповідно до ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника- юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

У відповідності до ч.2 ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України» громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо: діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання-до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

Таким чином, виходячи з вищевикладеного, враховуючи, що боржник ОСОБА_2 ухиляється від виконання своїх зобов'язань щодо сплати аліментів, а також те, що він може виїхати за межі України не виконавши своїх зобов'язань перед стягувачем, суд приходить до висновку, що подання слід задовольнити.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Керуючись ст.377-1 ЦПК України, ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» та ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України», суд- У Х В А Л И В:

Подання задовольнити.

Тимчасово заборонити боржнику ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_6, ІПН: НОМЕР_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_7, виїжджати за кордон України до сплати боргу по аліментах у повному обсязі, без вилучення паспортного документа громадянина України.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Житомирської області через Червоноармійський районний суд, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т. С. Рябенька

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.11.2014
Оприлюднено11.11.2014
Номер документу41230803
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —292/88/14-ц

Рішення від 05.05.2014

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 05.11.2014

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 02.04.2014

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні