Ухвала
від 07.11.2014 по справі 922/5026/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

"07" листопада 2014 р.Справа № 922/5026/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Чистякової І.О.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп", м. Харків про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп", м. Харків , код ЄДРПОУ 37882366

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" (боржник) звернувся до суду з заявою про порушення відносно боржника справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки вартості майна боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши вищезазначену заяву про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи суд встановив, що заявник не надав доказів сплати судового збору за подачу заяви про порушення справи про банкрутство у порядку передбаченому законом.

Згідно ч. 9 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому законом.

Боржником до заяви в якості доказів сплати судового збору надано ксерокопію квитанції №14-71354 від 30.09.2014 р., яка судом не приймається в якості належного доказу сплати судового збору, оскільки платіжні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі. Крім того, ксерокопії чи фотокопії платіжних документів не можуть бути доказом сплати судового збору.

Аналогічна правова позиція також викладена в п. 2.21. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" від 21 лютого 2013 року № 7, згідно якого платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором. Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Отже, заявником не надано до заяви про порушення справи про банкрутство доказів сплати судового збору.

Крім того, суд звертає увагу, що боржником до заяви про порушення справи про банкрутство на підтвердження дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України додано лише копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та копію статуту боржника.

Інших документів, зазначених боржником як додатки до заяви про порушення справи про банкрутство не було виявлено, про що складено відповідний акт господарського суду Харківської області від 05 листопада 2014 року, один примірник якого суд направляє боржнику.

Згідно ч.1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

У відповідності до ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо зокрема, заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Приймаючи до уваги те, що заявником до заяви не додано доказів сплати судового збору у встановленому розмірі, доказів дотримання порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, суд повертає боржнику заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду на підставі ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. ст. 11, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Артеміда Груп" заяву вх. 5026/14 від 05.11.2014р. про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи без розгляду на 23 аркушах та акт господарського суду Харківської області від 05 листопада 2014 року на 1 аркуші.

Роз'яснити, що повернення заяви про порушення справи про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя Чистякова І.О.

Дата ухвалення рішення07.11.2014
Оприлюднено11.11.2014
Номер документу41241238
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/5026/14

Ухвала від 07.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні