Постанова
від 14.10.2014 по справі 804/13300/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 жовтня 2014 р. Справа № 804/13300/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Турлакової Н.В., розглянувши в порядку скороченого провадження в місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Паритет» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів Дніпропетровської області Дніпропетровської звернулася з позовом до суду, в якому просила: припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Паритет» (код ЄДРПОУ 24427559).

В обґрунтування позову позивач зазначив, що відповідач перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів Дніпропетровської області як платник податків та інших обов'язкових платежів, декларації та документи податкової звітності в останнє ним подавалися 22.10.2012 року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Згідно п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб-підприємців у випадках, передбачених законом.

Ухвалою суду від 01.09.2014р. відповідно до ст.183-2 КАС України справу призначено до розгляду у скороченому провадженні на підставі наявних в справі доказів, за відсутності сторін, копія якої була направлена сторонам та отримана позивачем 10.09.14р., а від відповідача на адресу суду повернувся конверт із відміткою поштового відділення: «за закінченням терміну зберігання»

У визначений ст.183-2 КАС України термін відповідачем не було подано письмових заперечень на позов чи доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги.

Дослідивши чинне законодавство та матеріали справи, суд доходить висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Паритет» зареєстроване 06.09.1996 року та перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів Дніпропетровської області як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно з Довідкою Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська №13380/10/04-61-18-2 від 25.06.2014р. останню декларацію та документи податкової звітності відповідачем подані 22.10.2012р.

Відповідно до Довідки про стан розрахунків з бюджетом від 19.06.2014 Товариство з обмеженою відповідальністю «Паритет» не має заборгованості перед бюджетом.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового кодексу України, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.37 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Позивачем подано документи, які підтверджують відсутність у відповідача заборгованості перед бюджетом, а також факт неподання відповідачем декларацій та документів податкової звітності більше року.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Паритет» про припинення юридичної особи- задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Паритет» (код ЄДРПОУ 24427559).

Копію постанови направити Відділу державної реєстрації юридичних осіб та осіб-підприємців реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції для виконання вимог статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили 14.10.14р. Суддя З оригіналом згідно Помічник суддіН.В. Турлакова В.С. Андреєв

Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено10.11.2014

Судовий реєстр по справі —804/13300/14

Постанова від 14.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 01.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні