Ухвала
від 04.11.2014 по справі 915/1097/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

04 листопада 2014 року Справа № 915/1097/13

Кредитори:

1. Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" (вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ, 49094, код ЄДРПОУ 14360570) в особі Миколаївського РУ "Приватбанку" (54030, м. Миколаїв, вул. Мостобудівників, 17/12, код ЄДРПОУ 23618145)

2. Публічне акціонерне товариство "Миколаївмолпром" (фактична адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Громадянська, 16, оф. 3, код ЄДРПОУ 05409745)

3. Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Миколаєва Головного управління Міндоходів у Миколаївській області (54028, м. Миколаїв, вул. Гмирьова, 1/1, код ЄДРПОУ 38790690)

4. Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва (54018, м. Миколаїв, пр. Жовтневий, 55-е, код ЄДРПОУ 20916741 )

Банкрут : Товариство з обмеженою відповідальністю "Дело Вкуса" (54034, м. Миколаїв, вул. 1 Лінія, 27, кв. 34)

Ліквідатор: арбітражний керуючий Глуховський Олексій Юрійович (АДРЕСА_1, поштова адреса: АДРЕСА_2)

Суддя Ржепецький В.О.,

представники:

від 1-ого кредитора: не з'явився;

від 2-ого кредитора: не з'явився;

від 3-ого кредитора: Болдуреску О.В. за дов. № 1005/9/14-02-10-007 від 25.11.13р.;

від 4-ого кредитора: Троян О.С. за дов. № 595/09 від 14.01.14р.;

від банкрута: не з'явився;

ліквідатор : не з'явився

Суть спору: про банкрутство

встановив:

Ухвалою суду від 09.09.2014 розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута було відкладено на 14.10.2014, зобов'язано комітет кредиторів ТОВ "Дело Вкуса" в строк до 10.10.2014 надати на розгляд суду кандидатуру нового арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ТОВ "Дело Вкуса", зобов'язано ліквідатора Глуховського О.Ю. забезпечити проведення комітету кредиторів банкрута у відповідності до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та надати суду відповідні докази. Судом, також, було зобов'язано ліквідатора Глуховського О.Ю. виконати вимоги ухвал суду від 24.06.2014, 22.07.2014 та від 19.08.2014, надати суду звіт про виконану роботу, докази розгляду звіту ліквідатора комітетом кредиторів банкрута та попереджено арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. про наслідки невиконання або неналежного виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого, що передбачені ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

14.10.2014 судове засідання у справі не відбулося в зв'язку з лікарняним судді Ржепецького В.О. Ухвалою суду від 21.10.2014 розгляд справи призначений на 04.11.2014.

Ліквідатором Глуховським О.Ю. вимоги ухвал суду не виконано, звіту про виконану роботу суду не надано.

13.10.2014 головою комітету кредиторів ТОВ «Дело Вкуса» подано суду клопотання про призначення ліквідатором у справі №915/1097/13 про банкрутство ТОВ «Дело Вкуса» арбітражного керуючого Бутенко О.О. (свідоцтво НОМЕР_2 від 18.04.2013), кандидатуру якого узгоджено комітетом кредиторів 07.10.2014.

Арбітражним керуючим Бутенко О.О. 14.10.2014 подано суду згоду на призначення ліквідатором у справі №915/1097/13.

Кредитори: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" в особі Миколаївського РУ "Приватбанку" та Публічне акціонерне товариство "Миколаївмолпром" правом участі в судовому засіданні не скористались, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

В судовому засіданні голова комітету кредиторів - представник УПФУ в Ленінському районі м. Миколаєва та представник ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва просять суд призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого Бутенко О.О.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд дійшов наступних висновків.

Згідно з ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону, що діє з 19.01.2013 (надалі - Закон) ліквідаційна процедура вводиться строком на дванадцять місяців без можливості його продовження.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Дело Вкуса" визнано банкрутом та відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру постановою суду від 20.08.2013, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Глуховського О.Ю.

Згідно ч.2 ст. 41 Закону, ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; у разі провадження банкрутом діяльності, пов'язаної з державною таємницею, вживає заходів з ліквідації режимно-секретного органу. Для цього за погодженням із Службою безпеки України визначає склад ліквідаційної комісії режимно-секретного органу, яка формується в установленому законодавством порядку; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Отже, з наведеної норми Закону витікає, що ліквідатор зобов'язаний здійснювати достатні та необхідні дії для завершення ліквідаційної процедури, подання звіту та ліквідаційного балансу, якими підтверджується факт вичерпного дотримання ліквідатором вимог Закону щодо обсягу дій, належних до вчинення в ліквідаційній процедурі, здійснюється на момент завершення ліквідаційної процедури, визначено обов'язковий перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із звітом ліквідатора та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури та за участі кредиторів (комітету кредиторів).

Частиною 4 ст. 46 Закону встановлено, що у разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом, якщо інше не передбачено цим Законом. Новий ліквідатор очолює ліквідаційну комісію і діє згідно з вимогами цього Закону.

Ліквідатором Глуховським О.Ю. вимоги ухвал суду від 24.06.2014, від 22.07.2014 та від 19.08.2014 не виконано, звіт про виконану роботу суду не надано, передбачений ч. 1 ст. 37 Закону строк ліквідаційної процедури у справі закінчився 20.08.2014р.

Господарський суд, оцінивши наведені вище обставини справи, дійшовши висновку про наявність підстав, з якими ч. 4 ст. 46 Закону пов'язує призначення нового ліквідатора.

На виконання вимог ухвали суду від 09.09.2014 комітетом кредиторів 07.10.2014 запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого Бутенко О.О. (свідоцтво НОМЕР_2 від 18.04.2013) для призначення ліквідатором ТОВ «Дело Вкуса».

Арбітражним керуючим Бутенко О.О. подано суду згоду на участь у даній справі.

Кандидатура арбітражного керуючого Бутенко О.О. (свідоцтво НОМЕР_2 від 18.04.2013) відповідає вимогам ст. 115 Закону, присутні в судовому засіданні представники кредиторів не заперечують проти названої кандидатури, а тому суд вважає за необхідне припинити повноваження арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. як ліквідатора у даній справі та призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого Бутенко О.О.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 37, 40, 41, 46, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. як ліквідатора ТОВ "Дело Вкуса".

2. Призначити ліквідатором ТОВ "Дело Вкуса" арбітражного керуючого Бутенко Олега Олексадровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_2 видане Міністерством юстиції України 18.04.2013, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

3. Зобов'язати арбітражного керуючого Глуховського О.Ю. в 15-ти денний термін з дня винесення ухвали передати арбітражному керуючому Бутенко О.О. фінансову та іншу документацію, що стосується банкрутства ТОВ "Дело Вкуса".

4. Зобов'язати арбітражного керуючого Бутенко О.О. невідкладно вжити всіх можливих та необхідних заходів до завершення ліквідаційної процедури ТОВ "Дело Вкуса " та надати суду звіт про ліквідаційну процедуру та ліквідаційний баланс банкрута, складені у відповідності до вимог ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

5. Дану ухвалу надіслати кредиторам, банкруту, арбітражному керуючому Глуховському О.Ю. (АДРЕСА_2), арбітражному керуючому Бутенко О.О. (АДРЕСА_3), Головному управлінню юстиції у Миколаївській області (м. Миколаїв, вул. 8-го Березня 107), Головному управлінню юстиції у Херсонській області (вул. К.Маркса 42/14, м.Херсон), державному реєстратору - відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції (вул. Адміральська, 20, м. Миколаїв).

Суддя В.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення04.11.2014
Оприлюднено12.11.2014
Номер документу41277606
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1097/13

Ухвала від 20.04.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 01.04.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 21.10.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 19.08.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні