Ухвала
від 06.11.2014 по справі 2030/4005/12
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2030/4005/12

провадження № 6/632/198/14

У Х В А Л А

Іменем України

про задоволення подання (заяви)

06 листопада 2014 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі: головуючого судді - Библів С.В., за участю секретаря - Кузьменко М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайському Харківської області подання державного виконавця відділу державної виконавчої служби Первомайського МРУЮ Харківської області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа, -

ВСТАНОВИВ:

Судовим рішенням № 2030/4005/12 пров. № 2/632/120/13 від 29.01.2013 року Первомайського міськрайонного суду Харківської області було стягнуто аліменти з ОСОБА_1 на користь Комунальної установи Комарівський дитячий будинок-інтернат Харківської області на утримання сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі ? частки з усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 28.11.2012 року і до повноліття дитини.

Державний виконавець відділу державної виконавчої служби Первомайського міськрайонного управління юстиції Харківської області ОСОБА_3 звернулася до суду з поданням про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання зобов'язань за рішеннями та подав заяву про розгляд подання без його участі, на його задоволенні наполягає.

Враховуючи, що сторони до суду не прибули, суд відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України вважає за доцільне розглянути подання на підставі наявних у справі доказів без участі сторін та без фіксації процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Подання підлягає задоволенню з наступних підстав:

у відділі державної виконавчої служби Первомайського міськрайонного управління юстиції на виконанні знаходиться виконавчий лист № 2030/4005/12 пров. № 2/632/120/13 від 29.01.2013 року Первомайського міськрайонного суду Харківської області про стягнення аліментів з ОСОБА_1 на користь Комунальної установи Комарівський дитячий будинок-інтернат Харківської області на утримання сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі ? частки з усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 28.11.2012 року і до повноліття дитини.

Відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Згідно зі ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян УкраїниВ» вбачається, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді закордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов'язань накладених на нього судовим рішенням до виконання зобов'язань.

П.8 ст.19 Закону України В«Про державну прикордонну службу УкраїниВ» встановлено, що на державну прикордонну службу відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в'їзду в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученнями правоохоронних органів. Отже, наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України. А відповідно до розрахунку заборгованості, наданого державним виконавцем, заборгованість боржником не сплачувалася з часу ухвалення рішення суду ьа станом на 01.11.2914 року становить 11428,64 грн.

На підставі ст. 217 ЦПК України суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або розстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи або керівника боржника-юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Керуючись ст.ст. 217, ч.2 ст.197, 377-1 ЦПК України, ст. 6 ЗУ В«Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян УкраїниВ» , ст. 124 Конституції України, суд-

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця відділу ДВС Первомайського МРУЮ Харківської області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа - задовольнити.

Тимчасово обмежити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, жительку згідно реєстрації АДРЕСА_1, у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання зобов'язань за рішенням суду.

Виконання ухвали покласти на Адміністрацію Державної прикордонної служби України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя:

ОСОБА_4

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.11.2014
Оприлюднено14.11.2014
Номер документу41293113
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2030/4005/12

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

Ухвала від 06.11.2014

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 26.02.2014

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Тітов О. М.

Рішення від 29.01.2013

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Рубіжний С. О.

Ухвала від 27.12.2012

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Рубіжний С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні