Постанова
від 23.07.2014 по справі 804/8664/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2014 р. Справа № 804/8664/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі - судді Неклеса О.М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Лівобережної об'єднаної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Лівобережна об'єднана державна податкова інспекція м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (далі - Лівобережна ОДПІ м. Дніпропетровська, позивач) звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ" (далі - ТОВ "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ", відповідач), в якому просить припинити юридичну особу ТОВ "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ".

В обґрунтування позову Лівобережна ОДПІ м. Дніпропетровська зазначила, що ТОВ "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ" взяте на податковий облік в податковому органі 28.11.1996 р. та відповідно до довідки станом на 20.03.2014 р. перебуває на обліку в Лівобережній ОДПІ м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте документи податкової звітності не подає більше року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Частиною 11 статті 35 КАС України визначено, що у разі повернення поштового відправлення, яке не вручене адресату з незалежних від суду причин, вважається, що особа повідомлена належним чином. Відповідач не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Дослідивши письмові докази по справі, суд доходить висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ТОВ "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ" зареєстроване як юридична особа 25.11.1996 р. Виконавчим комітетом Самарської районної ради та перебуває на податковому обліку в Лівобережній ОДПІ м. Дніпропетровська.

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно зі ст. 16 Податкового кодексу України (далі - ПК України), платник податків зобов'язаний:

- вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів (підпункт 16.1.2 пункту 16.1);

- подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (підпункт 16.1.3 пункту 16.1);

- сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи (підпункт 16.1.4 пункту 16.1).

Пунктом 49.2 статті 49 ПК України визначено, що платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно з довідкою Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська, відповідачем останню податкову звітність до контролюючого органу подано за І квартал 2010 р.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 р. за № 755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Пунктом 11.30 розділу 11 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. № 1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 р. за № 1562/20300, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та неподання протягом одного року до контролюючих органів податкових декларацій, документів податкової звітності, то керівник контролюючого органу приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, відміни державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Керівником контролюючого органу винесено розпорядження № 14-р від 19.03.2014 року про підготовку матеріалів та подання до суду позовної заяви щодо припинення юридичної особи ТОВ "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ", яке не звітує понад одного року.

Відповідно до довідки Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська, у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом станом на 19.03.2014 р.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про задоволення позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163, 183 2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕЦАВТОТЕХПРОМ" (код ЄДРПОУ 24426436).

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, та підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя О.М. Неклеса

Дата ухвалення рішення23.07.2014
Оприлюднено19.11.2014
Номер документу41369115
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8664/14

Постанова від 23.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 02.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні