Постанова
від 30.10.2014 по справі 822/4216/14
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/4216/14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 жовтня 2014 року 15 год. 35 хв.м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Ніколайчука М.Є. розглянув у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі до Фермерського господарства "Зірниця" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся в суд з позовом до ФГ "Зірниця", в якому просить стягнути з відповідача заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам за Списком №2 в сумі 8113,02 грн. за серпень 2014 року.

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження направлено на адресу відповідача 09.10.2014 та отримано ним 11.10.2014, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. Заперечення проти позову у встановлений 10-ти денний термін до суду не надійшло.

Згідно ст.183-2 КАС України справа розглядається в порядку скороченого провадження.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Суд встановив, що ФГ "Зірниця" 18.03.2004 зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа та перебуває на обліку в УПФУ в Красилівському районі.

На підприємстві працювали громадяни ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, яким призначено пенсію на пільгових умовах на підставі п.п."б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

На момент подання адміністративного позову у відповідача утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за Списком №2 в сумі 8113,02 грн. за серпень 2014 року, що підтверджується розрахункамим фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" з серпня 2014 року; карткою особового рахунку; розрахунком суми позову; довідками уточнюючого характеру робіт.

Позивачем на адресу відповідача надсилався розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, який отриманий останнім 23.08.2014, що підтверджується копією рекомендованого повідомленням про вручення поштового відправлення. Вказаний розрахунок відповідачем не оскаржувався.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", відповідач є платником збору - фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених (на пільгових умовах) відповідно до п.п. "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003, абз. 4 п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за №64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФ України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятих повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2 у розмірі 100 %.

На підставі п.п. 6.8 Інструкції "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно абз. 4 п.1 ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" -"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідач покладеного на нього обов'язку щодо погашення фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у встановлений термін не виконав, заперечень, зауважень до розрахунків подано не було. Доказів про сплату заборгованості суду не подано.

За таких обставин, позов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами, відповідає чинному законодавству та підлягає задоволенню.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 183-2, 254 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з ФГ "Зірниця" (вул. 1 Травня, буд. 1А, с.Кульчини, Красилівський р-н, Хмельницька обл., 31040; код ЄДРПОУ - 32883737) заборгованість з відшкодування фактичних витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятим повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 в сумі 8113 (вісім тисяч сто тринадцять) грн. 02 коп. за серпень 2014 року.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя М.Є. Ніколайчук "Згідно з оригіналом" Суддя М.Є. Ніколайчук

Дата ухвалення рішення30.10.2014
Оприлюднено19.11.2014
Номер документу41372070
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/4216/14

Постанова від 30.10.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ніколайчук М.Є.

Ухвала від 07.10.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ніколайчук М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні