Ухвала
від 10.11.2014 по справі 758/13219/14-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/13219/14-ц

Категорія

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2014 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Сербіної Н. Г. ,

при секретарі - Гончарук Л. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві подання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Київській області Шемет О.В., боржник - ОСОБА_2, стягувач- товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» про обмеження права виїзду боржника за межі України без вилучення паспортного документу,

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Київський області Шемет О.В., за погодженням з начальником відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області Штепа С.О. звернувся до суду із поданням про тимчасове обмеження права виїзду ОСОБА_2 за межі України без вилучення паспортного документу.

Подання мотивує тим, що на примусовому виконанні у відділі примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Київський області перебуває виконавчий лист виданий Васильківським міськрайонним судом Київської області за № 1008/3611/12 від 17.06.2014 року про стягнення, солідарно, з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на користь товариства з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» кредитної заборгованості в сумі 3 760 764 грн. 90 коп., судовий збір в розмірі 222 грн., а всього 3 760 986 грн. 90 коп.

04.09.2014 року державним виконавцем відділу винесено постанову про відкриття виконавчого провадження №44591219, про що повідомлено боржника шляхом направлення йому на адресу, зазначену у виконавчому документі, постанови про відкриття виконавчого провадження.

Однак, боржником у строк, наданий для самостійного виконання, рішення не виконано. Державним виконавцем розпочато примусове виконання рішення, а саме:

04.09.2014 року державним виконавцем відділу винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження та направлено в органи та установи, які посвідчують договори відчуження майна чи проводять його перереєстрацію на іншого власника для виконання сторонам для відома.

09.09.2014 року державним виконавцем направлено вимогу до Управління ДАІ ГУ МВС України в Київській області, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Управління Держземагенства у Васильківському районі Київської області, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Київській області та м. Києві, Управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві, Державної інспекції сільського господарства в Київській області для виявлення майна, що належить боржнику, на яке можливо було б звернути стягнення згідно даного виконавчого документа.

Відповідно до Інформаційної довідки з реєстру прав власності на нерухоме майно в порядку доступу державних виконавців №69200116 від 09.09.2014 року за боржником зареєстровано право власності на домоволодіння, загальною площею 162,3 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1. Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру іпотек в порядку доступу державних виконавців № 69200557 від 09.09.2014 року вказане нерухоме майно передано в іпотеку ТОВ «ОТП Факторинг Україна».

Згідно відповіді Державної податкової служби України №1005866891 від 10.09.2014 року інформація про номери рахунків, відкритих боржником у банківських та інших фінансових установах України до ДПС України не надходила.

Відповідно до відповіді з Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.09.2014 року, за наявними щоквартальними адміністративними даними, наданими депозитарними установами відповідно до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку станом на 30.06.2014 року боржник серед власників які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного квапіталу) відсутні.

Згідно до відповіді з Державної інспекції сільського господарства в Київській області від 23.09.2014 року відповідно до комп'ютерної бази даних за боржником техніку не зареєстровано.

Згідно відповіді Управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві від 02.10.2014 року за боржником транспортних засобів не зареєстровано.

Відповідно до відповіді з Департаменту з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України Державної міграційної служби України від 02.10.2014 року боржник паспортом громадянина Уккраїни для виїзду за кордон не документувався.

Згідно відповіді Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Київській області та м. Києві від 02.10.2014 року встановлено, що великотоннажні та інші технологічні транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, підіймальні споруди, парові і водогрійні котли, посудини, що працюють під тиском, трубопроводи пари та гарячої води за боржником не зареєстровано.

Згідно відповіді Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті від 15.10.2014 року записи щодо суден, власником або судновласником є боржник відсутні.

Згідно відповіді Управління Держземагенства у Васильківському районі Київської області від 16.10.2014 року за боржником зареєстровано державний акт на право власності на земельну ділянку, площею 2,869 га, цільове призначення земельної ділянки - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер земельної ділянки: 3221487100:03:010:0036, що знаходиться за адресою: Київська область Васильківський район Саливонівська сільська рада.

Згідно відповіді наданої УДАІ ГУ МВС Укрїни в Київській області від 21.10.2014 року за боржником зареєстрованих транспортних засобів не виявлено.

До відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області надійшло клопотання представника стягувача, в якому повідомляє відділ, що боржник має намір виїхати за межі території України та просить звернутися до суду з поданням про встановлення боржнику тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон до повного виконання своїх зобов'язань згідно рішення суду.

Станом на 23.10.2014 року рішення суду не виконано, не дивлячись на те, що державним виконавцем вжито усіх, передбачених чинним законодавством заходів примусового виконання рішень, боржник ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням.

Впродовж здійснення виконавчого провадження встановлено, що у самостійному порядку боржник рішення суду не виконав та у разі його виїзду за кордон буде неможливим або ускладненим виконання вищевказаного виконавчого документа.

Старший державний виконавець просив тимчасово обмежити право виїзду за межі України боржника ОСОБА_2, до виконання своїх зобов'язань за виконавчим документом, без вилучення паспортного документу.

Представник відділу примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Київський області в судове засідання не з'явився. Про дату та час розгляду справи повідомлявся належним чином.

Вивчивши надані матеріали, суд вважає що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконачі дії.

Відповідно до п. 18 ст. ч. 3 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження»у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Відповідно зі ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» громадянинові України, може бути тимчасовано відмовлено у виїзі за кордон у випадках, якщо діють неврегульовані невиконані зобов'язання, а також якщо вінухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - довиконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України», громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Проте, як вбачається з матеріалів подання, державним виконавцем не надано жодних доказів, які б свідчили про те, що ОСОБА_2 може або намагається виїхати за межі України, щоб уникнути відповідальності, також в матеріалах подання не міститься доказів дійсного ухилення боржника від виконання зобов»язань.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про відмову в задоволенні клопотання.

Керуючись статтями 6-8 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», п. 8 ст. 19, п. 4 ст. 20 Закону України «Про державну прикордонну службу України», статтями 11 Закону України «Про виконавче провадження», пунктами 22-25 Постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення», ст. 377-1 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні подання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень УДВС ГУЮ у Київській області Шемет О.В., боржник - ОСОБА_2, стягувач- товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» про обмеження права виїзду боржника за межі України без вилучення паспортного документу- відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Подільський райсуд м. Києва.

Апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня проголошення ухвали, а в разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяН. Г. Сербіна

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.11.2014
Оприлюднено20.11.2014
Номер документу41402794
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/13219/14-ц

Ухвала від 10.11.2014

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Сербіна Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні