Постанова
від 14.11.2014 по справі 804/12946/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 листопада 2014 р. справа № 804/12946/14 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чорна В.В., одноособово розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Будтехніка» про припинення юридичної особи, -

в с т а н о в и в:

22.08.2014 р. Дніпродзержинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області на виконання своїх владних повноважень звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із зазначеним адміністративним позовом.

Ухвалою суду від 02.10.2014 р., відповідно до норм ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, справу призначено до розгляду в порядку скороченого провадження (а.с. 1).

Позовна заява обґрунтована тим, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлені наступні обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Будтехніка» зареєстроване виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради 02.03.2007 р. (а.с. 9), та перебуває на податковому обліку у Дніпродзержинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» № 755-ІV від 15 травня 2003 року, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.п. 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України № 1588 від 09.12.2011 р. та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 р. за № 1562/20300, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, відміни державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Підпунктом 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України передбачено право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Станом на час звернення до суду із зазначеним позовом, Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Будтехніка» має стан 8 - до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність його за місцезнаходженням, що підтверджується копією витягу, долученої до матеріалів позову (а.с. 10).

Керівником органу податкової служби винесено розпорядження № 103-р від 06.08.2014 р. про підготовку позовної заяви до суду щодо припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Будтехніка», яке відсутнє за місцезнаходженням.

Згідно довідки податкового органу про стан розрахунків з бюджетом, відповідач не має бюджетної заборгованості (а.с. 8).

Таким чином, наданих позивачем доказів достатньо для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи відповідача, тому позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Будтехніка» (зареєстроване виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради 02.03.2007 р., код ЄДРПОУ 34974401).

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Копію постанови направити Державному реєстратору - Реєстраційній службі Дніпродзержинського міського управління юстиції, для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Відповідно до ч. 1 ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було прийнято у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя В.В. Чорна

Дата ухвалення рішення14.11.2014
Оприлюднено20.11.2014
Номер документу41407056
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12946/14

Постанова від 14.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Ухвала від 26.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні