Постанова
від 03.11.2014 по справі 807/3222/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

03 листопада 2014 рокум. Ужгород№ 807/3222/14

Закарпатський окружний адміністративний суд в особі головуючого судді Іванчулинця Д.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовною заявою Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Сільського комітету с. Вовкове Середнянської селищної ради Ужгородського району про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Ужгородська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Сільського комітету с. Вовкове Середнянської селищної ради Ужгородського району про припинення юридичної особи, мотивуючи тим, що остання як суб'єкт підприємницької діяльності грубо та систематично порушує податкове законодавство, так, як не подає більше дванадцяти місяців до податкового органу звітність та інші документи пов'язані з обчисленням та сплатою податків та неподаткових платежів.

Ухвалою суду від 17 жовтня 2014 року відкрито провадження по даній справі в порядку скороченого провадження, яка направлена на адресу відповідача.

Як вбачається із матеріалів справи, 24 жовтня 2014 року до канцелярії Закарпатського окружного адміністративного суду повернулося повідомлення про вручення поштового відправлення відповідачу з відміткою про те, що він отримав ухвалу 21.10.2014 року (а.с.12).

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку передбаченого частиною 3 цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

На підставі наведеного, суд приходить висновку про можливість розгляду справи без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі в порядку ч. 4 ст. 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України на підставі наявних у справі доказів, тобто в порядку скороченого провадження.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований, як фізична особа-підприємець за адресою: 89452, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Вовкове, вул. Перемоги, буд. 31 та 26.04.2004 року взятий на облік Ужгородською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Судом встановлено, що відповідач не подає до податкової інспекції декларації, звіти та інші документи, пов'язані із обчисленням та сплатою податків та неподаткових платежів з січня 2013 року по теперішній час, що підтверджується наявною в матеріалах справи довідкою № 3535/10/15-01 від 24.09.2014 року (а.с. 9).

У відповідності до довідки Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області за № 3526/10/07-14-25-18 від 24.09.2014 року у відповідача не має заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) (а.с. 10).

У відповідності до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку встановленому податковим та митним законодавством декларації, звітність та інші документи, пов'язані із обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (далі Закон № 755-ІV), неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності такої особи.

У разі постановлення відповідного судового рішення проводиться державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця (ч. 1 ст. 46 Закону 755-ІV).

У зв'язку з наявністю документально підтвердженої підстави для припинення підприємницької діяльності, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, позовні вимоги позивача обґрунтовані матеріалами справи, відповідають чинному законодавству і підлягають задоволенню.

При цьому суд враховує, що згідно ст. 124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі, а згідно пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби у випадках, встановлених законом мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

У відповідності до ч. 3 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" фізична особа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно ч. 1 ст. 49 Закону № 755-ІV, суд, який постановив рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи - підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України з відповідача не стягуються.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Сільського комітету с. Вовкове Середнянської селищної ради Ужгородського району про про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Сільського комітету с. Вовкове Середнянської селищної ради Ужгородського району (89452, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Вовкове, вул. Перемоги, буд. 31, код ЄДРПОУ - 26529407).

Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили відповідно до частини 1 статті 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

СуддяД.В. Іванчулинець

Дата ухвалення рішення03.11.2014
Оприлюднено21.11.2014
Номер документу41424991
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/3222/14

Постанова від 03.11.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 17.10.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні