Ухвала
від 13.11.2014 по справі 910/21803/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 910/21803/14 13.11.14

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» до Публічного акціонерного товариства «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК» простягнення заборгованості за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» Cуддя Чинчин О.В.

Представники:

від Позивача: Дарієнко О.А. (представник за Довіреністю);

від Відповідача: не з'явились;

ВСТАНОВИВ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Публічного акціонерного товариства «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК про стягнення заборгованостію

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 10.10.2014 р. порушено провадження у справі № 910/21803/14.

Також, разом з позовною заявою, Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» подано Заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на кошти та майно Публічного акціонерного товариства «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК у розмірі ціни позову.

Суд зазначає, що Заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» про забезпечення позову не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно із ст.ст.1, 2 Закону України "Про судовий збір" судовий збір - це збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, а також за видачу судами документів і включається до складу судових витрат. Платниками судового збору є громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду.

Статтею 4 вказаного Закону України встановлено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" мінімальна заробітна плата з 01.01.2014р. становить 1218 грн.

Статтею 4 Закону України про судовий збір визначено, що ставка судового збору за подачу до господарського суду заяви про вжиття запобіжних заходів та забезпечення позову становить 1,5 розміру мінімальної заробітної плати (1827 грн.).

Однак, Суд зазначає, що Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» до матеріалів справи не надано належних доказі сплати судового збору за подачу до господарського суду Заяви про забезпечення позову.

З огляду на викладене, господарський суд вважає, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» про забезпечення позову шляхом накладення арешту на кошти та майно Публічного акціонерного товариства «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК у розмірі ціни позову не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 65, 66, 67, Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

УХВАЛИВ

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «САНА» в задоволенні Заяви про забезпечення позову шляхом накладення арешту на кошти та майно Публічного акціонерного товариства «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК у розмірі ціни позову.

Cуддя О.В. Чинчин

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.11.2014
Оприлюднено20.11.2014
Номер документу41426833
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/21803/14

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Рішення від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 10.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні