Постанова
від 10.07.2009 по справі 13/165-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/165-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" липня 2009 р.Справа № 13/165-Б

                      За заявою  боржника:                 Клубівського торгово-роздрібного

                                                                              підприємства Ізяславського районного

                                                                              споживчого товариства с. Клубівка Ізяславського

                                                                              району

          про            визнання  боржника банкрутом

                                                                             Суддя          Матущак О.І.

За участю представників сторін:

кредиторів: Черевик С.В. по довіреності б/н від 08.04.2009р. від ТОВ „Поділля-

                       Тютюн”;

                       Шевчук А.І. по довіреності № 5831/06 від 18.11.2008р. від УПФУ в

                       Ізяславському районі

 боржника:   Василишин П.В. по довіреності № 24 від 11.06.2009р.

          А також розпорядника майна: арбітражного керуючого Кунашенка В.І.

Ухвалою господарського суду області від 11.08.2008р. порушено провадження у даній справі про визнання банкрутом боржника - Клубівського торгово-роздрібного підприємства Ізсялавського районного споживчого товариства м. Ізяслав.

Постановою суду від 28.08.2008р. боржника визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором –арбітражного керуючого Кунашенка В.І., з урахуванням особливостей, передбачених ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою суду від 10.03.2009р. заяву ліквідатора-арбітражного керуючого Кунашенка В.І. про перегляд постанови у даній справі за ново виявленими обставинами задоволено.

Цією ж ухвалою скасовано постанову суду від 28.08.2008 р. про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, зобов'язано боржника подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради  України чи Кабінету Міністрів України у строк, визначений п. 5 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом” оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство, відкрито процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна боржника –арбітражного керуючого Кунашенка В.І., якого зобов'язано скласти реєстр грошових вимог кредиторів та подати його для затвердження господарському суду.

Оголошення про визнання боржника банкрутом опубліковано в газеті „Голос України” № 76 від 28.04.2009р.

Ухвалою суду від 05.06.2009р. затверджено реєстр грошових вимог кредиторів, а також призначено судове засідання щодо подальших процедур у даній справі про визнання банкрутом боржника, санації чи укладання мирової угоди.

До дня судового засідання, в адресу суду розпорядником майна було надіслано належний протокол зборів кредиторів № 1 від 08.07.2009р., згідно якого обрано комітет кредиторів, зокрема представників від Ізяславської МДПІ та УПФУ в Ізяславському районі. Також надіслано належний протокол засідання комітету кредиторів № 1 від 08.07.2009р., у відповідності до якого обрано головою комітету кредиторів –представника від Ізяславської МДПІ та вирішено встановити розпоряднику майна арбітражному керуючому Кунашенко В.І.  оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісяця, а також одноголосно вирішено звернутися до господарського суду із клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у даній справі з призначенням ліквідатором боржника –арбітражного керуючого Кунашенка В.І., який виконував обов'язки розпорядника майном.

Крім цього, згідно проведеного розпорядником майна аналізу фінансового стану підприємства боржника, господарським судом встановлено, що основні засоби на балансі підприємства боржника відсутні, прибуток підприємство також не отримує. Станом на 01.01.2008р. збитки становили 26 300 грн., що стало також підставою для звернення самого боржника до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника.

Представники кредиторів разом із розпорядником майна в засіданні суду підтримали клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, оскільки інші процедури відновлення платоспроможності боржника та часткове погашення грошових вимог кредиторів є не можливими.

Дослідивши усі матеріали справи, враховуючи рішення комітету кредиторів, в сукупності з доводами розпорядника майна, господарський суд приходить до висновку, що вони відповідають вимогам визначеним ст. 16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, заяви від інших суб'єктів господарювання в адресу господарського суду про можливу санацію боржника не надходили, тому клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягає задоволенню з призначенням ліквідатором особи, яка виконувала обов'язки розпорядника майном боржника та встановлення оплати його послуг.

Керуючись ст. ст. 16, 22, 23, 25, п. 12 ст. 30 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суд -

П О С Т А Н О В И В:

Припинити процедуру розпорядження майном, відкрити ліквідаційну процедуру у даній справі строком на дванадцять місяців з дати прийняття даної постанови та призначити ліквідатором боржника – арбітражного керуючого Кунашенка Василя Івановича (м. Шепетівка, вул. Шешукова, 10 кв. 30, ліцензія серії АВ № 307421 від 19.04.2007р.).

Затвердити арбітражному керуючому Кунашенку В.І. оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно з дати призначення його ліквідатором, тобто з 28.08.2008р.

Визнати банкрутом –Клубівське торгово-роздрібне підприємство Ізяславського районного споживчого товариства с. Клубівка Ізяславського району ( код ЄДРПОУ 30462058).

Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу оголошення про визнання боржника банкрутом у строк та в порядку визначеному п. 3 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, подавати звіт господарському суду щомісяця про проведення ліквідаційної процедури, а також вчинити усі інші необхідні дії, передбачені ст. ст. 24-26, 29-32 вказаного вище Закону, скласти та подати на затвердження господарському суду ліквідаційний баланс.  

Зобов'язати керівника боржника виконати вимоги ч. 2 ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та передати ліквідатору протягом десяти днів з дати прийняття даної постанови бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, про що скласти відповідний акт прийому-передачі, примірник якого подати господарському суду.

Копії даної постанови надіслати в адреси кредиторів, боржника, ліквідатора, відділу ДВС Ізяславського районного управління юстиції, Державному реєстратору Ізяславської райдержадміністрації, Державної нотаріальної контори в Ізяславському районі та Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства.   

Суддя                                                                                                        О.І. Матущак          

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.07.2009
Оприлюднено29.07.2009
Номер документу4144259
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/165-б

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 25.08.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Постанова від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Постанова від 10.07.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 25.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 03.07.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні