Постанова
від 17.11.2014 по справі 804/17190/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2014 р. Справа № 804/17190/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Олійника В.М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропромбудсервіс" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

22 жовтня 2014 року Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів в Дніпропетровській області звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс», в якому просить прийняти рішення про стягнення податкового боргу з товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» (код ЄДРПОУ 35935080) з податку на прибуток приватних підприємств на користь державного бюджету в рахунок погашення суми податкового боргу в розмірі 1 668 грн. за кодом бюджетної класифікації 11021000, рахунок № 31111009700009 в ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області, отримувач платежу - УДКСУ у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області, з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» у обслуговуючих банках.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що ТОВ «Дніпропромбудсервіс» зареєстроване як юридична особа за ідентифікаційним кодом 35935080 та обліковується у ДПІ Ленінського району м. Дніпропетровська як платник податків.

Однак ТОВ «Дніпропромбудсервіс» має перед Державним бюджетом податковий борг з податку на прибуток приватних підприємств в розмірі 8 155 грн. 92 коп., з якого знов створений борг після попередньої подачі позовної заяви до суду складає 1 668 грн.

На підставі того, що відповідачем самостійно не здійснювались заходи щодо погашення податкового боргу з податку на прибуток приватних підприємств, 15.03.2013 р. ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська засобами поштового зв'язку з повідомленням про вручення, за юридичною адресою відповідача була направлена податкова вимога № 168 від 26.02.2013 р., в якій визначена загальна сума податкового боргу платника податків за узгодженими грошовими зобов'язаннями станом на 26.02.2013 р. у розмірі 7 427 грн. 92 коп.

На дату подачі позовної заяви до суду, податковий борг ТОВ «Дніпропромбудсервіс» з податку на прибуток приватних підприємств залишається не погашеним і складає 1 668 грн.

Про розгляд справи в порядку скороченого провадження відповідач повідомлявся відповідно до ст. 35 КАС України. Відповідач заперечення на позов протягом десяти днів не надав, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши чинне законодавство, суд доходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відповідач - ТОВ «Дніпропромбудсервіс» зареєстроване як юридична особа та включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців України за ідентифікаційним кодом 35935080 та обліковується у ДПІ Ленінського району м. Дніпропетровська як платник податків.

Відповідач має перед Державним бюджетом податковий борг з податку на прибуток приватних підприємств в розмірі 8 155 грн. 92 коп., з якого знов створений борг після попередньої подачі позовної заяви до суду складає 1 668 грн., що підтверджується наступним.

24 лютого 2014 р. відповідачем до ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська було подано податкову декларацію з податку на прибуток приватних підприємств, відповідно до якої самостійно визначена сума з податку на прибуток приватних підприємств, яка підлягає сплаті в бюджет - 1 668 грн.

Враховуючи зазначене, ТОВ «Дніпропромбудсервіс» зобов'язано відповідно до вимог п. 36.1, п. 36.2, 36.3 та 36.5 ст. 36 ПК України сплатити до бюджету у встановлений законом строк самостійно визначену ним суму з податку на прибуток приватних підприємств, а саме до 06.03.2014 р.

Однак, відповідачем сума з податку на прибуток приватних підприємств, що самостійно визначена ним у вищезазначеній податковій декларації, сплачена не була.

Відповідно п. 58.3 ст.58 ПК України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу. У разі якщо пошта не може вручити платнику податків податкову вимогу, то така податкова вимога вважається вручена платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин не вручення. У разі коли у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується, погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що виник після надіслання (вручення) податкової вимоги.

На підставі вищезазначеного, а також того, що відповідачем самостійно не здійснювались заходи щодо погашення податкового боргу з податку на прибуток приватних підприємств, 15.03.2013 р. ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська засобами поштового зв'язку з повідомленням про вручення, за юридичною адресою відповідача була направлена податкова вимога № 168 від 26.02.2013 р., в якій визначена загальна сума податкового боргу платника податків за узгодженими грошовими зобов'язаннями станом на 26.02.2013 р. у розмірі 7 427 грн. 92 коп.

На дату подачі позовної заяви до суду податковий борг ТОВ «Дніпропромбудсервіс» з податку на прибуток приватних підприємств залишається не погашеним і складає 1 668 грн.

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до п.п.16.1.4. п.16.1 ст.16 ПК України платники податків зобов'язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідно до п.п. 36.1 - 36.3 ст.36 Податкового кодексу України, податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені цим Кодексом, законами з питань митної справи. Податковий обов'язок виникає у платника за кожним податком та збором. Податковий обов'язок є безумовним і першочерговим стосовно інших неподаткових обов'язків платника податків, крім випадків, передбачених законом.

Згідно п. 57.1 ст. 57 ПК України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 59.1 ст. 59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Відповідно до п.п. 20.1.34 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

Відповідно до ст. 95 Податкового кодексу України орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної виконавчої служби.

Відповідно до п.п. 20.1.18 п.20.1 ст.20 ПК України, органи ДПС мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Враховуючи те, що заборгованість відповідачем залишається несплаченою, суд приходить до висновку про задоволення адміністративного позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути податковий борг з товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» (код ЄДРПОУ 35935080) з податку на прибуток приватних підприємств на користь державного бюджету в розмірі 1 668,00 грн. (одна тисяча шістсот шістдесят вісім гривень 00 копійок) за кодом бюджетної класифікації 11021000, рахунок № 31111009700009 в ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області, отримувач платежу - УДКСУ у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області, з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» у обслуговуючих банках.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили відповідно до вимог ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені ст. 186 КАС України, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили 17 листопада 2014 року. Суддя З оригіналом згідно. Помічник суддіВ.М. Олійник В.М. Олійник Е.Г. Лоба

Дата ухвалення рішення17.11.2014
Оприлюднено24.11.2014
Номер документу41442750
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/17190/14

Ухвала від 23.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 17.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні