Постанова
від 31.10.2014 по справі 814/3295/14
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

31.10.2014 р.                                                                                 Справа № 814/3295/14

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лісовської Н. В. розглянув в порядку письмового провадження адміністративну справу

за поданням Жовтневої об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській обл., вул. Торгова, 63-а, м. Миколаїв, 54050

до Товариства з обмеженою відповідальністю Мале підприємство "Комунальник", вул. Центральна, 1, с. Галицинове, Жовтневий район, Миколаївська область, 57286

про подання про стягнення податкового боргу в сумі 675,22 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Жовтнева ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області звернулася до суду з позовом до ТОВ Мале підприємство «Комунальник» про стягнення коштів за податковим боргом в сумі 675,22 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином та своєчасно, представник позивача заявив клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідно до ст. 183-3 КАС України неявка сторін у судове засідання не перешкоджає розгляду подання.

Суд розглядає справу в порядку п. 6 ст. 128 КАС України в порядку письмового провадження.

ТОВ МП «Комунальник» є платником податків і зборів.

Як вбачається з тексу подання та доданих до нього матеріалів, підставою звернення з поданням про стягнення коштів за податковим боргом стало порушення платником податків обов'язку, визначеного підпунктом 16.1.4 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України, щодо сплати податків і зборів в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом, що призвело до наявності податкового боргу.

Податковий борг ТОВ МП «Комунальник» з єдиного податку з юридичних осіб становить 675,22 грн.

Дана сума податкового боргу виникла на підставі наданої відповідачем податкової декларації (вх.№9040895783 від 17.07.2014р.) єдиного податку - юридичної особи за І півріччя 2014 року (термін сплати - 19.08.2014р.), якою платник податків задекларував суму до сплати в розмірі 1 655,53 грн.

Враховуючи наявність на обліковому рахунку платника податку переплати у розмірі 980,31 грн., загальна сума податкового боргу з єдиного податку з юридичних осіб становить 675,22 грн., що підтверджується даними облікової картки Відповідача, де в повній мірі зазначаються всі нарахування податку на додану вартість, та розрахунком боргу.

Відповідно до пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з підпунктом 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений Податкового кодексу України строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання являється податковим боргом.

На підставі норм статті 95 Податкового кодексу України контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги.

Платник податків не сплатив суму податкового боргу. Як вбачається з матеріалів справи, позивачем були вжиті заходи для погашення податкового боргу, а саме, 30.08.2014 року боржнику направлено податкову вимогу №2344-25 від 20.08.2014р., яка повернута до Жовтневої ОДПІ з відміткою «не значиться». Відповідно до абз.3 п.58.3. ст. 58 Податкового кодексу України у разі, коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Частиною 2 ст. 183-3 КАС України встановлено, що подання ОДПС про стягнення коштів за податковим боргом подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі.

Шістдесятий день з моменту надіслання податкової вимоги припадає на 28.10.2014р.

Відповідно до ч. 1 ст. 183-3 КАС України провадження у справах за зверненнями органів державної податкової служби при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів щодо стягнення коштів за податковим боргом.

Пунктом 20.1.34. ст. 20 ПК України передбачено, що органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість подання.

Керуючись ст. 59, 95, 203 Податкового кодексу України, ст. 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання Жовтневої об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Малого підприємства «Комунальник» (вул. Центральна, 1, с. Галицинове, Жовтневий район, Миколаївська область, код ЄДРПОУ 13871742), податковий борг в сумі 675,22 грн. (шістсот сімдесят п'ять гривень двадцять дві копійки) до повного його погашення.

Постанова належить негайному виконанню.

Постанову може бути оскаржено в порядку, передбаченому статтями 1833, 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову подається протягом десяти днів з дня її проголошення або з дня отримання копії постанови у випадках, встановлених статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                           Н. В. Лісовська

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2014
Оприлюднено26.11.2014
Номер документу41478356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/3295/14

Постанова від 31.10.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 29.10.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні