Ухвала
від 25.11.2014 по справі 10/74
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

У Х В А Л А

25 листопада 2014 року Справа № 10/74

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Деревінської Л.В., розглянув матеріали справи № 10/74 від 07.03.07 р.

за об'єднаною заявою кредиторів - Новоукраїнської міжрайонної державної податкової інспекції, управління Пенсійного фонду України у Добровеличківському районі, Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від імені якого діє виконавча дирекція

до боржника - відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод" (далі - ВАТ "Добровеличківський цукровий завод"), с. Липняжка Добровеличківського району Кіровоградської області про банкрутство,

про банкрутство.

Представники сторін:

від кредитора - участі не брали, про час і місце розгляду справи повідомлені наленжним чином;

від банкрута - участі не брали, про час і місце розгляду справи повідомлені наленжним чином.

В судовому засіданні бере участь представник Головного управління юстиції у Кіровоградській області - Казанок В.Р., довіреність № 07-5/01.1-22/1328 від 08.07.14 ;

Господарський суд ВСТАНОВИВ наступне.

Ухвалою від 19.10.2013 господарський суд продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута та зобов'язав ліквідатора арбітражного керуючого Гончарова А.О. не пізніше 17.12.2013 року подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI (далі - Закон); звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, затверджений рішенням комітету кредиторів (до звіту додати копію протоколу засідання комітету кредиторів).

В зв'язку з невиконанням вимог ухвали господарського суду на адресу ліквідатора арбітражного керуючого Гончарова А.О. 27.12.13 р. направлено відповідне нагадування.

Вищезазначене нагадування ліквідатором залишено без відповіді, вимоги ухвали господарського суду від 19.10.13 р. не виконані.

Ухвалою від 21.01.14 р. господарський суд призначив розгляд справи у судовому засіданні і зобов'язав ліквідатора подати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду від 06.03.2014 р. розгляд справи відкладено до 08.04.2014 р., повторно зобов'язано ліквідатора подати суду: звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону, в т.ч. докази виконання умов договору № 1/12-35 від 23.04.12 р. про списання державного майна, що не увійшло до статутного капіталу ВАТ "Добровеличківський цукровий завод" у процесі приватизації, але перебуває на його балансі.

14.03.2014р. господарський суд виніс окрему ухвалу та надіслав її керівнику Головного управління юстиції у Кіровоградській області (площа Кірова, 1 будинок Рад, м. Кіровоград, 25006) для вжиття заходів по усуненню зазначених недоліків та порушення чинного законодавства в діяльності арбітражного керуючого шляхом проведення перевірки роботи арбітражного керуючого Гончарова А.О.

Господарський суд ухвалою від 08.04.14 р. в черговий раз відклав розгляд справи та зобов'язав ліквідатора подати: звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону та при необхідності - клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Ліквідатор арбітражний керуючий Гончаров А.О. вимоги ухвали суду від 08.04.2014р. не виконав та у клопотанні № 02-01/79 від 04.06.14 р. просить суд достроково припинити обов'язки ліквідатора ВАТ "Добровеличківський цукровий завод".

Ухвалою від 12.06.14 р. господарський суд призначив до розгляду дане клопотання та відклав розгляд справи до 07.07.14 р., зобов'язав комітет кредиторів та ліквідатора подати необхідні докази, в т.ч. кандидатуру арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора банкрута..

Учасники провадження по справі вимоги суду не виконали, витребувані докази не подали. В зв'язку з невиконанням вимог ухвали суду, розгляд справи без витребуваних доказів неможливий.

Крім того, до господарського суду 04.09.14 р. на виконання вимог ухвали суду від 13.08.14 р. надійшов лист Головного управління юстиції в Кіровоградській області, в якому повідомляється, що Наказом Міністерства юстиції України від 29.08.2014 р. № 1441/5 "Про анулювання свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) анульовано свідоцтво на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 368 від 01.03.2013 року, видане Гончарову А.О., на підставі подання Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) про застосування до арбітражного керуючого дисциплінарного стягнення у вигляді позбавлення права на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 05.08.2014 р. № 77 та протоколу її засідання від 05.08.14 р. № 17/08/14.

Враховуючи зазначене, а також те, що заходи в процедурі ліквідації ВАТ "Добровеличківський цукровий завод", в статутному капіталі якого частка державної власності становить 98,49 %, не здійснюються з грудня 2013р., господарський суд прийшов до висновку про необхідність визначення кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута за допомогою автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутств.

Після неодноразового запиту до автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено Саричеву Наталію Вячеславівну (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво арбітражного керуючого НОМЕР_3 від 01.02.2013 р., адреса: АДРЕСА_2; АДРЕСА_3).

Господарський суд ухвалою від 10.11.14 р. відклав розгляд справи та зобов'язав арбітражного керуючого Саричеву Н.В. протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали до дати проведення судового засідання, надати господарському суду заяву про його участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу.арбітражний керуючий Саричева Н.М. вимоги ухвали суду від 10.11.14 року не виконала, витребувані документи не подала.

В матеріалах справи міститься довідка про доставку 11.11.14 р. ухвали від 10.11.14 р. арбітражному керуючому Саричевій Н.М.

Разом з тим, до господарського суду 21.11.14 р. надійшла заява № 02-01/587 від 18.11.14 р. арбітражного керуючого Балєва В.П. (свідоцтво НОМЕР_4 видане Міністерством юстиції України 18.03.13 р., адреса: АДРЕСА_4), в якій повідомляє, що він не належить до жодної з категорій осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції після набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, та не заперечує щодо можливості призначення його кандидатури в якості ліквідатора ВАТ "Добровеличківський цукровий завод".

Відповідно до ч. 2 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражні керуючі діють на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

Анулювання ліцензії арбітражного керуючого під час здійснення арбітражним керуючим своїх повноважень є підставою для усунення його від виконання обов'язків арбітражного керуючого під час провадження у справі про банкрутство.

Про усунення арбітражного керуючого від виконання обов'язків з цих підстав під час провадження у справі господарський суд виносить ухвалу.

За викладених обставин, господарський суд в задоволенні заяви від 20.03.14 р. ліквідатора арбітражного керуючого Гончарова А.О. про дострокове припинення повноважень ліквідатора банкрута відмовляє, в зв'язку з встановленим судом неналежним виконанням обов'язків ліквідатора банкрута, покладених на арбітражного керуючого, в зв'язку з анулюванням свідоцтва на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 368 від 01.03.2013р.

Враховуючи зазначене, господарський суд вважає за необхідне усунути арбітражного керуючого Гончарова А.О. в якості ліквідатора по справі про банкрутство ВАТ "Добровеличківський цукровий завод" та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Балєва В.П.

З урахуванням того, що строк ліквідаційної процедури закінчився 17.12.2013 р., та в зв'язку з усуненням арбітражного керуючого Гончарова А.О. від виконання обов'язків ліквідатора банкрута та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Балєва В.П. господарський суд, на підставі ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута - відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод" .

Враховуючи положення Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобов'язати Реєстраційну службу Добровеличківського районного управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про заміну керівника боржника.

Керуючись п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції після набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, ст. ст. 3-1, 5, 22, 24, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, ст. 4-1, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

У Х В А Л И В:

1. Відмовити в задоволені клопотання № 02-01/79 від 04.06.14 р. ліквідатора арбітражного керуючого Гончарова А.О. про дострокове припинення повноважень ліквідатора банкрута.

2. Усунути арбітражного керуючого Гончарова А.О. від виконання обов'язків ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод".

3. Призначити ліквідатором банкрута відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод" арбітражного керуючого Балєва Валентина Петровича (свідоцтво НОМЕР_4 видане Міністерством юстиції України 18.03.13 р., адреса: АДРЕСА_4).

4. Зобов'язати Гончарова А.О. у відповідності із ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передати ліквідатору, арбітражному керуючому Балєву В.П. всю бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута. Про виконання цього пункту ухвали письмово повідомити господарському суду не пізніше 08.12.2014 року.

5. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод".

6. Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого Балєва В.П. не пізніше 17.12.14 р. подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого (затверджений рішенням комітету кредиторів).

При необхідності продовження строку ліквідаційної процедури арбітражний керуючий-ліквідатор зобов'язаний подати господарському суду обґрунтоване клопотання, до якого мають бути додані копії документів, що свідчать про виконану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедури та підтверджують необхідність продовження строку ліквідаційної процедури.

7. Зобов'язати Реєстраційну службу Добровеличківського районного управління юстиції Кіровоградської області відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника відкритого акціонерного товариства "Добровеличківський цукровий завод" (код ЄДРПОУ 03563672) на ліквідатора, арбітражного керуючого Балєва Валентина Петровича (ідент. код НОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_4).

8. Примірники ухвали направити кредиторам, зазначеним у реєстрі вимог кредиторів (п. 3 ухвали від 04.12.08р., а.с. 94-103 т. 4 та постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 19.08.09р.), Добровеличківському відділенню Новоукраїнської МДПІ (27000, Кіровоградська область, смт. Добровеличківка, вул. Шевченка, 134), банкруту (с. Липняжка Добровеличківського району Кіровоградської області), Гончарову А.О. (18005, АДРЕСА_1), Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Кіровоградській області (вул. Глінки, 2, м. Кіровоград, 25009), прокуратурі Добровеличківського району (вул. Шевченка, 113/2, смт. Добровеличківка, Кіровоградська область, 27000), прокуратурі м. Кіровограда (вул. Медведєва, 11, м. Кіровоград, 25006), Головному управлінню юстиції у Кіровоградській області (площа Кірова, 1, м. Кіровоград, 25006), управлінню Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва (пр. Жовтневий, 55-е, м. Миколаїв, 54018), ліквідатору арбітражному керуючому Балєву В.П.(АДРЕСА_4), реєстраційній службі Добровеличківського районного управління юстиції Кіровоградської області для державного реєстратора (вул. Поповича, буд. 29, смт. Добровеличківка, Кіровоградська область, 27000).

Суддя Л. В. Деревінська

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення25.11.2014
Оприлюднено01.12.2014
Номер документу41569709
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/74

Ухвала від 01.08.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зайцева Ірина Володимирівна

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Судовий наказ від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні