Постанова
від 13.11.2014 по справі 804/14057/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2014 р. Справа № 804/14057/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Лозицької І.О., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Дочірнього підприємства Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

08.09.2014 року позивач звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Дочірнього підприємства Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж» про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте, підприємство не надає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 11.01.2012 року. За таких обставин, позивач просив постановити рішення, згідно якого, припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж» (код ЄДРПОУ 00911210).

Ухвалою суду від 09.09.2014 року, відповідачу було запропоновано надати до суду заперечення на позов або заяву про визнання позову.

Відповідач, у встановлений судом строк, не надав до суду ні заперечень на позов, ні заяви про визнання позову, про відкриття провадження у цій справі та її розгляд у скороченому провадженні, повідомлений належним чином шляхом надіслання зазначеної ухвали на адресу відповідача, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

У відповідності до положень ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку скороченого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що юридична особа - Дочірнє підприємство Дніпропетровська пересувна механізована колона № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж», зареєстроване виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради, включено до Єдиного реєстру підприємств та організацій України, та перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № 13782/10/04-65-18-02-61 від 19.08.2014р., відповідач не подає податкову звітність в податкову інспекцію понад одного року, а саме, з 11.01.2012 року.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 ст. 20 Податкового Кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно з п. 11.10 розділу XI Порядку обліку платників податку і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. № 1588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 р. за № 1562/20300, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду із позовною заявою про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Державною податковою інспекцією у Кіровському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, суду надано довідку про стан розрахунків з бюджетом, яка свідчить, що заборгованість у Дочірнього підприємства Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж», перед бюджетом відсутня, а також, розпорядження начальника Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області від 22.08.2014 року № 52-р про припинення юридичної особи Дочірнього підприємства Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж».

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців", підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.4 ст.183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

За результатами розгляду справи у скороченому провадженні, суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини, перевіривши матеріали справи, що надійшли до суду, з'ясувавши, що заперечення по справі не надійшли, як і заяви про визнання позову, розглянувши справу у встановлений законом 3-денний строк, відповідно до п.2 ч.5 ст.183-2 КАС України - вважає, що є достатньо підстав для прийняття законного та обґрунтованого судового рішення про припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності викладених обставин, вимоги про припинення юридичної особи відповідача з підстави неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, правомірні та обґрунтовані, тому, позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 158-163, 167, 183-2, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Дочірнього підприємства Дніпропетровської пересувної механізованої колони № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство Дніпропетровську пересувну механізовану колону № 1 відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсільгоспмонтаж» (код ЄДРПОУ 00911210), зареєстрованого Виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради.

Копію постанови направити Управлінню з питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Постанова суду підлягає негайному виконанню, відповідно до вимог ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду набирає законної сили, відповідно до вимог ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, передбачені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Постанова не набрала законної сили 13.11.14 Суддя З оригіналом згідно Помічник судді І.О. Лозицька І.О. Лозицька Ф.В.Рагімов

Дата ухвалення рішення13.11.2014
Оприлюднено02.12.2014
Номер документу41583123
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/14057/14

Постанова від 13.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 09.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні