Ухвала
від 26.11.2014 по справі 904/9131/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство

26.11.14р. Справа № 904/9131/14

За заявою ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП"

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" (49101, м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 6/822; ЄДРПОУ 38567301)

про порушення провадження у справі про банкрутство

Суддя Владимиренко І.В.

Відомості про сторін та учасників судового процесу:

від боржника: голова ліквідаційної комісії Піскова А.В. паспорт АК 197816 від 30.06.1998р.

засновник: не з'явився

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 19.11.14 прийнято до розгляду заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" (49101, м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 6/822; ЄДРПОУ 38567301), підготовче судове засідання призначено на 26.11.2014р.

До суду 25.11.2014р. від засновників ТОВ "АТЛАНТИДА ГРУПП" надійшло пояснення щодо прийняття рішення про ліквідацію ТОВ "АТЛАНТИДА ГРУПП".

Судом пояснення прийняті до відома.

Заслухавши у судовому засіданні 26.11.14р. голову ліквідаційної комісії боржника, вивчивши матеріали справи, господарський суд прийшов до наступного висновку.

Статтею 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обумовлено, що неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви боржника додаються також: бухгалтерський баланс боржника на останню звітну дату; перелік кредиторів боржника, вимоги яких визнаються боржником, із зазначенням загальної суми грошових вимог усіх кредиторів, а також щодо кожного кредитора - його імені або найменування, його місцезнаходження або місця проживання, ідентифікаційного коду юридичної особи або реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності), суми грошових вимог (загальної суми заборгованості, заборгованості за основним зобов'язанням та суми неустойки (штрафу, пені) окремо, підстав виникнення зобов'язань, а також строку їх виконання згідно із законом або договором; перелік майна боржника із зазначенням його балансової вартості та місцезнаходження, а також загальна балансова вартість майна; перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника, їх ім'я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційні коди юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), суми їх грошових вимог, підстави виникнення зобов'язань, а також строки їх виконання згідно із законом або договором; довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об'єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; перелік осіб, що мають невиконані зобов'язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов'язань, терміну виконання та підстав виникнення; відомості про всі рахунки боржника, відкриті в банках та інших фінансово-кредитних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику, їх реквізити; інші документи, які підтверджують неплатоспроможність боржника.

Згідно ч. 1, 2 ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи . Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України. За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна . Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

До заяви ліквідатором не надано жодної довідки реєструючих органів, також не надано довідок Держземагенства, Держтехнагляду, Державтоінспекції щодо наявності або відсутності зареєстрованого майна за боржником, що виключає можливість встановити наявність або відсутність майна боржника для визначення судом недостатності майна боржника згідно вимог ч. 1, 2 ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Надані до заяви боржника інвентаризаційні відомості не можуть підтверджувати недостатність майна боржника для задоволення вимог кредиторів в порядку ч. 1, 2 ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Отже суд дійшов висновку, що ліквідатором не доведено суду недостатність майна боржника для задоволення вимог кредиторів та неплатоспроможність боржника.

Відповідно до абз. 1 ч. 7 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо: заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Виходячи з вищенаведеного, господарський суд прийшов до висновку про необхідність відмови ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" в порушенні провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" (49101, м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 6/822; ЄДРПОУ 38567301).

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відмова у порушенні провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство за наявністю підстав, встановлених цим Законом.

Враховуючи викладене, керуючись ч.7 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Відмовити ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" у порушенні провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АТЛАНТИДА ГРУПП" (49101, м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 6/822; ЄДРПОУ 38567301).

Копію ухвали надіслати боржнику, Кіровський ВДВС Дніпропетровського МУЮ, державному реєстратору Реєстраційної служби Дніпропетровського МУЮ.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення26.11.2014
Оприлюднено02.12.2014
Номер документу41632142
СудочинствоГосподарське
Сутьсторін та учасників судового процесу: від боржника: голова ліквідаційної комісії Піскова А.В. паспорт АК 197816 від 30.06.1998р. засновник: не з'явився

Судовий реєстр по справі —904/9131/14

Ухвала від 26.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 19.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні