Постанова
від 26.11.2014 по справі 810/6286/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 листопада 2014 року 810/6286/14

Київський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя: Головенко О.Д.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області до Білоцерківської міської організації партії вільних демократів про припинення юридичної особи -

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась Білоцерківська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Київській області з позовом до Білоцерківської міської організації партії вільних демократів про припинення юридичної особи.

Позивач та відповідач належним чином повідомлені про розгляд справи в порядку скороченого провадження, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення (рекомендованого).

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для прийняття рішення в порядку скороченого провадження, виходячи з наступного.

Відповідач - Білоцерківська міська організація партія вільних демократів не подає до Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області документів фінансової звітності з 2011 року, тобто більше року, заборгованість у відповідача відсутня, що підтверджується відповідною довідкою, також враховуючи право органів державної податкової служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи, суд вважає позовні вимоги обґрунтованим та такими, що підлягають задоволенню.

Крім того, 25.11.2014 на адресу суду надійшла заява від уповноваженої особи міської організації - Щериці І.В., з якої вбачається, що проти припинення юридичної особи відповідача не заперечує.

Судом з власної ініціативи було взято витяг з Інформаційно - ресурсного центру Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, відповідно до якого Щериця І.В. є уповноваженою особою представляти дану юридичну особу.

Частиною 1 ст. 112 КАС України визначено, що позивач може відмовитися від адміністративного позову повністю або частково, а відповідач - визнати адміністративний позов повністю або частково. Відмова від адміністративного позову чи визнання адміністративного позову під час підготовчого провадження мають бути викладені в адресованій суду письмовій заяві, яка приєднується до справи.

Згідно ч. 3 ст. 112 КАС України у разі часткового визнання адміністративного позову відповідачем і прийняття його судом може бути прийнята постанова суду про задоволення визнаних відповідачем позовних вимог відповідно до статті 164 цього Кодексу. У разі повного визнання відповідачем адміністративного позову і прийняття його судом приймається постанова суду про задоволення адміністративного позову.

З огляду на вищенаведене суд вважає за можливе позов задовольнити та припинити статус юридичної особи відповідача.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003 № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», норм Податкового кодексу України та керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 112, 159 - 163, 167, 183 2 , 254 КАС України суд -

п о с т а н о в и в:

1.Позов Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області до Білоцерківської міської організації партії вільних демократів про припинення юридичної особи - задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - Білоцерківської міської організації партії вільних демократів (09100, Київська область, м. Біла Церква, вул. Логінова, 39/2, код ЄДРПОУ - 37235996).

3.Постанову надіслати Реєстраційній службі Білоцерківського міськрайонного управління юстиції Київської області для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення та для здійснення заходів з припинення юридичної особи у встановленому законом порядку.

4.Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядку, встановленому статтями 185-187 КАС України, шляхом подання апеляційної скарги через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Головенко О.Д.

Дата ухвалення рішення26.11.2014
Оприлюднено05.12.2014
Номер документу41649774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/6286/14

Постанова від 26.11.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 07.11.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні