Постанова
від 05.03.2009 по справі 15/93-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

15/93-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

05.03.2009

справа № 15/93-б

За заявою        Товариства з обмеженою відповідальністю "Влас-Тех-Обладнання"

до                      Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Та-Бор"

про                        визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.                                                                                

Представники:

від заявника- Власюк Р.В.

від боржника - не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

       Ухвалою Господарського суду м. Києва від 20.02.2008 порушено провадження у справі за № 15/93-б за особливостями, передбаченими ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Заявлені вимоги документально підтверджуються, визнаються судом обґрунтованими.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" в Єдиному державному реєстрі містяться також відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня подачі (надіслання рекомендованим листом) останньої реєстраційної картки, що містить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'язана подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно до положень ч. 8 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" Якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу в установлений частиною сьомою цієї статті строк, а також у разі одержання державним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендованим листом юридичній особі повідомлення про необхідність подання державному реєстратору реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою протягом місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 12.01.2009, доданого до матеріалів справи, відомості про юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Та-Бор" не  підтверджені.

         У матеріалах справи знаходяться докази відсутності боржника, які надані заявником.

Оскільки заявник має право звернутись з заявою про порушення справи про банкрутство, якщо громадянин –підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, у суду є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У заяві про порушення справи про банкрутство заявник просить суд призначити ліквідатором боржника ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю "Влас-Тех-Обладнання".

        Суд вважає за доцільне задовольнити зазначене клопотання та призначити ліквідатором боржника ініціюючого кредитора.

           Оскільки нормами ст. 52 Закону не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо відсутнього боржника здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону –“Ліквідаційна процедура”.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор зобов'язаний опублікувати в офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно останнього ліквідаційної процедури. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Закону вбачається, що на ліквідатора боржника покладені обов'язки щодо виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

 Крім того, відповідно до положень ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор зобов'язаний подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

  Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази наявності активів боржника, докази безспірності вимог ініціюючого кредитора (зокрема, подання їх до виконання через органи державної виконавчої служби), докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів, докази встановлення наявності заставних вимог шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна (постанова Вищого господарського суду України від 28.11.2007 р. у справі № 24/81-б).

На підставі вищезазначеного, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –

П О С Т А Н О В И В :

 1.          Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Та-Бор" (03022, м. Київ, вул. Васильківська,30, корп."Клуб", оф.1.203 АПП код ЄДРПОУ 35912173).

          2.   Припинити процедуру розпорядження майном.

          3.   Відкрити ліквідаційну процедуру.

        4. Призначити ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора -Товариство з обмеженою відповідальністю "Влас-Тех-Обладнання"(01032, м. Київ, вул. Жилянська,107 код ЄДРПОУ 36003467).

       5. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

         6. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

      7.  Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

8.  Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.

 9.    Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

 10. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 05.03.2009.

11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 05.03.2009.

12. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 05.03.2009.

   13.  Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 05.03.2010. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника.. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази наявності активів боржника, докази безспірності вимог ініціюючого кредитора (зокрема, подання їх до виконання через органи державної виконавчої служби), докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів, докази встановлення наявності заставних вимог шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна, тощо.

           14.    Копію постанови направити заявнику (ліквідатору) та боржнику.

     15.  Копію постанови для відома направити в Прокуратуру м. Києва, ДПА у             м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві), Державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника та державному реєстратору за місцемзнаходженням боржника.

Суддя                                                                                                  М.Г.Хоменко

Дата ухвалення рішення05.03.2009
Оприлюднено31.07.2009
Номер документу4165467
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/93-б

Постанова від 29.09.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Постанова від 05.03.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 29.04.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні