Ухвала
від 22.04.2009 по справі 15/113-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

15/113-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

У Х В А Л А

Справа №  15/113-б

22.04.09

За заявою    Відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»

до                  Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська продовольча компанія»    

про                визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від ініціюючого кредитора - Йора Т.П.; Руденко І.Є.                      

від боржника - не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство  відсутнього боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг та відсутній за місцезнаходженням.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.02.2009 порушено провадження у справі № 15/113-б з урахуванням особливостей, передбачених ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», та призначено розгляд справи на 05.03.2009.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 05.03.2009 розгляд справи відкладено на 22.04.2009 та повторно зобов'язано ініціюючого кредитора виконати у повному обсязі вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі про банкрутство.

У судове засідання 22.04.2009 представник боржника не з'явився, хоча сторони були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, про причини неявки боржника суд не повідомлений.

            У судовому засіданні 22.04.2009 представники ініціюючого кредитора надали суду оригінал довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 08.04.2009, у якій зазначено місцезнаходження боржника –04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 40. Проте у зазначеній довідці не вказано, що боржник відсутній за місцезнаходженням.

Таким чином, ініціюючим кредитором не подано належних доказів відсутності керівних органів боржника - юридичної особи за її місцезнаходженням, що відповідно до положень ч. 1 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»є ознакою відсутнього боржника.

          Неподання ініціюючим кредитором зазначених доказів перешкоджає подальшому розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

         Згідно зі ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

          Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

       Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне залишити заяву Відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»про порушення справи про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська продовольча компанія»без розгляду.

          Керуючись ч. 1 ст. 5, ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 33, п. 5 ч. 1 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву Відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська продовольча компанія»залишити без розгляду.

2. Дію мораторію припинити.

3. Зобов'язати державного реєстратора Подільської районної у місті Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про залишення заяви Відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська продовольча компанія»(код ЄДРПОУ 31354088) без розгляду.

4. Копію ухвали направити сторонам та державному реєстратору Подільської районної у місті Києві державної адміністрації.

5. Копію ухвали направити до відома Державній податковій інспекції у Подільському районі міста Києва.

Звернути увагу ініціюючого кредитора, що після усунення обставин, що зумовили залишення заяви про порушення справи про банкрутство без розгляду, ініціюючий кредитор має право знову звернутися з нею до господарського суду в загальному порядку.

               Суддя                                                                                                       М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення22.04.2009
Оприлюднено31.07.2009
Номер документу4165610
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/113-б

Ухвала від 22.04.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні