Постанова
від 16.04.2009 по справі 21/34-09-1682
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/34-09-1682

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"16" квітня 2009 р. Справа  № 21/34-09-1682

За заявою: голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства „ХІМПРОЕКТ” про визнання банкрутом боржника - Приватного підприємства (надалі –ПП) „ХІМПРОЕКТ”, що ліквідується власником.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді  -                                                                      ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання -                              СУСЛОВА М.В.

за участю представників:                                                                                    

від боржника: Зайцев О.С. –представник голови ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” –згідно довіреності від 27.03.2009 р.

СУТЬ СПОРУ: 02.04.2009 р. голова ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ”, діючий на підставі рішення засновника ПП „ХІМПРОЕКТ” від 05.01.2009 р., за яким прийнято рішення про припинення діяльності ПП „ХІМПРОЕКТ” шляхом ліквідації та призначено ліквідаційну комісію у складі: Солонич І.В. –голова ліквідаційної комісії та Чепмарьова О.І. –член ліквідаційної комісії, звернувся на підставі протоколу ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” від 26.03.2009 р. за № 2, до господарського суду із заявою про визнання боржника, ПП „ХІМПРОЕКТ” - банкрутом, оскільки останній неспроможній виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором у сумі 706 698 грн. 46 коп. після настання встановленого строку їх сплати, та у зв'язку з недостатністю майна для задоволення вимог кредитора.  

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, заслухавши доводи представника боржника, господарський суд встановив:

  05.01.2009 р. засновником ПП „ХІМПРОЕКТ” було прийнято рішення про припинення діяльності ПП „ХІМПРОЕКТ” шляхом його ліквідації та призначено ліквідаційну комісію ПП „ХІМПРОЕКТ” у складі: Солонич І.В. –голова ліквідаційної комісії та Чепмарьова О.І. –член ліквідаційної комісії.

    Згідно протоколу ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” за № 1 від 10.02.2009 р. прийнято рішення про: початок діяльності ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ”; внесення рішення учасників щодо припинення юридичної особи до Державного реєстру та подати об'яву про ліквідацію ПП „ХІМПРОЕКТ” у місцевій пресі до 20.02.2009 р. Крім того, ліквідаційною комісією ПП „ХІМПРОЕКТ” прийнято рішення про те, що ліквідаційна комісія ПП „ХІМПРОЕКТ” приймає до свого відання майно товариства та вживає заходів по забезпеченню його збереження. Відповідальним за збереження майна ПП „ХІМПРОЕКТ” призначено голову ліквідаційної комісії –Солонича І.В. Разом із цим, на Солонича І.В. покладення повноваження керівника підприємства та доручено йому підписувати усі бухгалтерські та інші документи від підприємства. Зобов'язано ліквідаційну комісію до 15.04.2009 р. провести інвентаризацію та оцінку майна  ПП „ХІМПРОЕКТ” та до 10.04.2009 р. зробити аналіз фінансового становища ПП „ХІМПРОЕКТ”, а також повідомити працівників підприємства про початок ліквідації.

              Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105, ч. 1 та ч. 3 ст. 110 Цивільного кодексу України, комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи. Юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягнення мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами. Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

              Згідно з вимогами ч. 1 ст. 111 Цивільного кодексу України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

    В Бюлетені державної реєстрації від 23.02.2009 р. за № 119 (4) розміщені відомості щодо ліквідації ПП „ХІМПРОЕКТ”.

   20.03.2009 р. до ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” надійшла кредиторська вимога ВАТ „Дніпропетровський лакофарбовий завод” на суму 705 698 грн. 46 коп.

  Згідно наданого головою ліквідаційної комісії ліквідаційного балансу ПП „ХІМПРОЕКТ” станом на 27.03.2009 р., вбачається, що в ньому відображені лише пасиви банкрутства, а саме, кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги.

            З матеріалів справи вбачається, що кредиторська заборгованість у сумі 705 698 грн. 46 коп. виникла у  ПП „ХІМПРОЕКТ” перед ВАТ „Дніпропетровський лакофарбовий завод” за договором від 17.01.2003 р. за № 3266/3267 та додаткової угоди до нього від 26.05.2006 р. за № 48.

            За довідками голови ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” від 27.03.2009 р. станом на 27.03.2009 р. на товаристві немає майна, грошових коштів, інших матеріальних цінностей. Майно ПП „ХІМПРОЕКТ” у заставу не передавалося. Крім того, у ПП „ХІМПРОЕКТ” станом на 27.03.2009 р. не має заборгованості по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю, виплаті авторської винагороди.  

            Згідно довідки голови ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” станом на 27.03.2009 р. на товаристві не має працюючих та заборгованості по оплаті заробітної плати.

             26.02.2009 р. ліквідаційною комісією ПП „ХІМПРОЕКТ” прийнято рішення у зв'язку із неможливістю задовольнити вимоги кредитора про звернення до господарського суду Одеської області із заявою про порушення справи про банкрутство ПП „ХІМПРОЕКТ” у відповідності до статті 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (протокол ліквідаційної комісії № 2 від 26.03.2009 р.).

 Розглянувши наявні матеріали у справі господарський суд встановив, що заява голови ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” про наявність та безспірність боргу обґрунтована та підтверджена матеріалами справи.

 Оскільки вартості майна боржника –юридичної особи  щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредитора, юридична особа ліквідується у порядку передбаченому ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, згідно якої господарський суд за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи визнає боржника банкрутом, який ліквідується, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

  Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство ПП „ХІМПРОЕКТ”, майна якого недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд дійшов висновку, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, а тому господарський суд вважає за необхідне визнати ПП „ХІМПРОЕКТ” –банкрутом і відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру.

 Згідно клопотання голови ліквідаційної комісії ПП „ХІМПРОЕКТ” від 27.03.2009 р., останній, відповідно до п.2 ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” просить господарський суд призначити ліквідатором ПП „ХІМПРОЕКТ” –Солонича Ігоря Володимировича.

 На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22-26, 29-34, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 4 ст. 205, ст.ст. 209,210,212,213 Господарського кодексу України, ст. ст. 68, 86 Господарського процесуального кодексу, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.          ВИЗНАТИ БАНКРУТОМ –Приватне підприємство „ХІМПРОЕКТ” (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 44. Ідентифікаційний код 31225706).

2.          Відкрити ліквідаційну процедуру Приватного підприємства „ХІМПРОЕКТ” (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 44. Ідентифікаційний код 31225706), передбачену ст.ст. 22-26, 29 - 34, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

3.          Призначити ліквідатором Приватного підприємства „ХІМПРОЕКТ” (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 44. Ідентифікаційний код 31225706) –Солонича Ігоря Володимировича (місце проживання: м. Одеса, вул. Ак. Корольова,96, кв. 29.

4.          Власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої статті 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, несуть солідарну відповідальність по незадоволеним вимогам за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

5.          Ліквідатору надати суду персональний склад членів ліквідаційної комісії для затвердження.

6.          Відповідно до п. п. 3,5 ст.ст. 23, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” опублікувати відомості про визнання банкрутом Приватне підприємство „ХІМПРОЕКТ” (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 44. Ідентифікаційний код 31225706) і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк із дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом. В газетному оголошенні повинні обов'язково міститися реквізити, зазначені в п. 5 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.   

7.          Зобов'язати ліквідатора  подати до господарського суду  докази подачі оголошення про порушення провадження у справі  про банкрутство та визнання банкрутом Приватне підприємство „ХІМПРОЕКТ” та примірник газети з надрукованими оголошеннями .

8.          Ліквідатору скласти реєстр майнових вимог кредиторів та подати до суду не пізніше 01.06.2009 р.

9.          Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надавати до суду та кредиторам письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури Приватне підприємство „ХІМПРОЕКТ” та після завершення всіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду Одеської області звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

10.          Ліквідатора зобов'язати на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

11.          Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав.

12.          Зобов'язати ліквідатора у процесі ліквідаційної процедури виявляти ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства боржника, про що повідомляти суд та правоохоронні органи.

13.          Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

14.          Скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

15.          Вимоги та зобов'язання боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедури банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури. Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура), Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

16.          Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядженням його майном, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

17.          Копію постанови надіслати: боржнику, ліквідатору, Одеському обласному відділу з питань банкрутства, державному реєстратору виконавчого комітету Одеської міської ради, ДПІ у Малиновському районі м. Одеси.

            Постанова підписана 21.04.2009р.

Постанова набирає законної сили з дня її підписання.

Суддя                                                                                 Зеленов Г.М.

Дата ухвалення рішення16.04.2009
Оприлюднено31.07.2009
Номер документу4167712
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/34-09-1682

Ухвала від 23.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 21.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.04.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 02.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 16.04.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні