Ухвала
від 05.05.2009 по справі 14/506-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/506-09

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"05" травня 2009 р.                                                                                          № 14/506-09

Суддя Горячук Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви вх. № 3163,

за позовом  Міністерства транспорту та зв'язку України

до відповідача Одеської міської ради

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Одеської залізниці

про визнання права власності

В С Т А Н О В И В:  

                    Міністерство транспорту та зв'язку України, звернулося до господарського суду Одеської області з позовом до Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Одеської залізниці, про визнання за державою в особі Міністерства транспорту та зв'язку України права власності на нежитлові будівлі Одеського будівельно - монтажного експлуатаційного управління № 1, що перебувають у Одеській залізниці на праві повного господарського відання та розташовані за адресою: м. Одеса, залізнична станція Одеса-Порт, вул. Приморська, 8:

-          двоповерхова будівля станціонного флігелю "А " площею 481,4 м2,

-          двоповерхова будівля станціонного флігелю "Б" площею 409,8 м2.

про визнання за державою в особі Міністерства транспорту та зв'язку України права власності на нежитлові будівлі Одеського будівельно - монтажного експлуатаційного управління № 1, що перебувають у Одеській залізниці на праві повного господарського відання та розташовані за адресою м. Одеса, залізнична станція Одеса-Порт:

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 1 площею 21,2 м2;

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 3 площею 24,0 м2;

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 7 площею 15,8 м2;

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 8 площею 16,0 м2;

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 12 площею 18,5 м2;

-          одноповерхова будівля будки стрілочника № 14 площею 8,1 м2

-          одноповерхова будівля душевої-гардеробної площею 143,1 м2.

про визнання за державою в особі Міністерства транспорту та зв'язку України права власності на нежитлову будівлю Одеського будівельно-монтажного  експлуатаційного управління № 1, що перебуває у Одеській залізниці на праві повного господарського відання та розташована за адресою: м. Одеса, залізнична станція Одеса-Порт, вул. Привокзальна, 6:

- двоповерхова будівля з мезоніном посту ЕЦ площею 654,9 м2.

          Згідно п.5 ч.2 ст.54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити виклад обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги; зазначення доказів, що підтверджують позов; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; законодавство, на підставі якого подається позов.

          Згідно п.4 ч.1 ст.57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

          Позивачем у позовній заяві об'єднано кілька вимог і сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін та суттєво утруднить вирішення спору (Міністерство транспорту та зв'язку України просить визнати права власності на 10 об'єктів).

          Відповідно до п. 5 ст. 63 ГПК України, не допускається об'єднання в одній позовній заяві кількох вимог до одного чи кількох відповідачів, якщо сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін чи суттєво утруднить вирішення спору.

          Суд вважає, що об'єднання позивачем в одній позовній заяві вимог про визнання права власності на десять окремих об'єкта, які в свою чергу складаються з різних будівель, на кожну з котрих є окремий технічний паспорт, значно утруднить вирішення спору.

          Враховуючи викладене, позовна заява підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись п. 5 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

          1. Позовні матеріали повернути позивачу без розгляду.

          2. Видати довідку на повернення держмита.

        

У відповідності з п. 2 ст. 8 Декрету Кабінету Міністрів України “Про державне мито” від 21.10.93р. № 7-93 державне мито у сумі 2156,05грн., перераховане платіжним дорученням №2327 від 24.04.2009р. підлягає поверненню.

          Додаток на 151 аркуші та довідка на повернення державного мита сплаченого за платіжним дорученням №2327 від 24.04.2009р.

   Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя                                                                                 Горячук Н.О.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.05.2009
Оприлюднено31.07.2009
Номер документу4169225
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/506-09

Ухвала від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Горячук Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні