Ухвала
від 07.07.2009 по справі 6/421
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

6/421

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  6/421

07.07.09

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Проком ЛТД»

До відповідача-1До відповідача-2Треті особиТовариства з обмеженою відповідальністю «Гаста»Приватного підприємства «Трейдпетрол»на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, 1)          відділ державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві2)          Товариство з обмеженою відповідальністю «Кло»

Провизнання дій незаконними та прилюдних торгів недійсними

Суддя С.А. Ковтун

Представники учасників процесу:

не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Господарського суду міста Києва звернулося з позовом товариство з обмеженою відповідальністю «Проком ЛТД»до товариства з обмеженою відповідальністю «Гаста»(відповідача-1) та приватного підприємства «Трейдпетрол»(відповідача-2) про визнання дій відповідача щодо проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого майна позивача –нежитлового приміщення площею 73 кв. м. по вул. Прорізна, 10, в місті Києві, оформлених протоколом № 01065/08-1 від 30.04.2009 р. незаконними; визнання результатів вказаних торгів недійсними.

Позовні вимоги мотивовані наступним.

29.07.2005 р. Господарським судом міста Києва у справі № 34/210 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) «КЛО»до ТОВ «Проком ЛТД»було видано наказ про стягнення з відповідача грошових коштів. У ході виконавчого провадження відділом державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві (далі –ВДВС Шевченківського РУЮ у місті Києві) було накладено арешт на майно ТОВ «Проком ЛТД», а саме: нежитлове приміщення площею 73 кв. м. по вул. Прорізна, 10. Переможцем конкурсу з реалізації майна визначено ТОВ «Гаста»(спеціалізовану організацію), з якою ВДВС Шевченківського РУЮ у місті Києві було укладено договір про надання послуг по організації та проведенню прилюдних торгів з реалізації арештованого майна ТОВ «Проком ЛТД».

У грудні 2008 року до Господарського суду міста Києва звернулося ТОВ «Вайпер плюс»з позовом до ТОВ «Проком ЛТД»про виключення згаданого вище приміщення з акту опису та арешту майна. Судом було прийнято заяву до розгляду та порушено провадження у справі № 6/4.

ТОВ «Проком ЛТД»звернулося до ВДВС Шевченківського РУЮ у місті Києві з заявою про зупинення виконавчого провадження з примусового виконання наказу Господарського суду міста Києва у справі № 32/210.

22.12.2008 р. державним виконавцем було зупинено виконавче провадження, про що ТОВ «Гаста», за твердженням позивача, було повідомлено.

Як зазначив позивач, не дивлячись на вимогу закону щодо неможливості вчинення виконавчих дій впродовж строку, на який виконавче провадження зупинено, відповідачем-1 було проведено прилюдні торги з реалізації арештованого нерухомого майна, у той час як постанова про поновлення виконавчого провадження не приймалася, всі дії з реалізації майна вчинялися, коли виконавче провадження було зупинено.

Додатково позивач зазначив, що його не було повідомлено про проведення торгів.

Також, за твердженням позивача, відповідачем-1 під час проведення торгів було використано звіт з експертної оцінки майна від 09.09.2008 р., який на той час був недійсним та не міг бути застосований для визначення початкової вартості об'єкту продажу, оскільки останній втратив чинність 09.03.2008 р..

Ухвалою суду від 22.06.2009 р. було порушено провадження у справі     № 6/421 та залучено до участі у справі як третіх осі на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ВДВС Шевченківського РУЮ у місті Києві та ТОВ «КЛО».

Позивач звернувся до суду з заявою про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на нежитлове приміщення площею 73 кв. м., яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 10.

В обґрунтування поданого клопотання позивач посилається на те, що якщо не буде вжито заходів забезпечення, існує реальна загроза того, то переможець торгів –відповідач-2 матиме можливість відчужити придбане під час торгів приміщення, що, у свою чергу, утруднить або навіть унеможливить виконання рішення у разі, якщо позов буде задоволено.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно з ст. 67 Господарського процесуального кодексу України позов забезпечується забороною відповідачеві, іншим особам вчиняти певні дії, що стосуються предмету спору.

З огляду на наведені позивачем доводи та надані докази, виходячи з того, що в разі невжиття заходів забезпечення позову у разі задоволення позову виконання рішення суду у справі буде утрудненим, суд вважає за необхідне заборонити відповідачу-2 відчужувати згадане вище приміщення, придбане під час оскаржуваних торгів.

Керуючись ст. ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

З метою забезпечення позову заборонити приватному підприємству «Трейдпетрол»(04074, м. Київ, вул. Івашкевича, 6-8А, код 36291908) у будь-який спосіб відчужувати, а також передавати у користування чи володіння третім особам нежитлове приміщення площею 73 кв. м. по вул. Прорізна, 10, в місті Києві.

Ухвала набирає чинності з дати її прийняття 07.07.2009 р. та може бути оскаржена в установленому законом порядку.

Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому чинним законодавством України для виконання судових рішень, та може бути пред'явлена до виконання в передбаченому чинним законодавством порядку протягом трьох років з дати її прийняття.

          Стягувачем за даною ухвалою є товариство з обмеженою відповідальністю «Проком ЛТД»(01034, м. Київ, вул. Прорізна, 10, код 21572226).

Суддя                                                                                С.А. Ковтун          

          

                                                                                

Дата ухвалення рішення07.07.2009
Оприлюднено01.08.2009
Номер документу4172183
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/421

Рішення від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Постанова від 24.03.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Євстигнеєв Олександр Сергійович

Рішення від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 01.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко О.О.

Ухвала від 21.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 14.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 21.04.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні